Muhabbet kuşu üretimi yasak mı?

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Arkadaşlar bende üreticiyim ama kafamda hep soru işaretleri var. Ya birisi beni şikayet ederse ben ne yaparım diye düşünüyorum. Şikayet edildiğimde haklı çıkmam için nerelere kayıt yaptırmam gerekiyor yasal olması için?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ben gazıantepden yazıyorum bu hafta burda gazıantep hayvanat bahcesının bır semınerı vardı bende katıldım bende hobı uretıcıyım dernek uyesım bende aynı soruyu sordum hayvanat bahcesının muduru veterınermış cevap veremedı orman su işlerınden görusun sıze bılgı verırler dedı https://www.facebook.com/photo.php?fbid=495584980569569&set=a.319136718214397.1073741828.100003542153401&type=1&relevant_count=1 kesın bır sonuç alamadım daha vazlla bılgısı olan varsa bılgı verırse herkes bilgılenmış olur.

Sertaç Arslan

Üyemiz
Adı
Sertaç
Soyadı
Arslan
Kendi evinde veya mekanında hobi amaçlı üretiyorsan karışmıyorlar.
Ancak kendine ait olmayan bir yerde üretim yapıyorsan genelde şikayet doğrultusunda geliyorlar. Yasaklı kuş yoksa örneğin sadece muhabbet varsa mekanı boşaltman için 2-3 gün hak tanıyorlar.
Tabi yetkililere hobici olduğunu inandırırsan bu şekilde oluyor. Yok ben satıyorum sen ne karışıyorsun dersen ne yapacakları az çok belli kuşları alıp 6.500 tl gibi bir ceza yazarlar :)

Sertaç Arslan

Üyemiz
Adı
Sertaç
Soyadı
Arslan
Levent ACAR' Alıntı:
Dükkan, oda, depo kiralanırsa kesin üretici gözüyle mi bakılıyor yani Sertaççım?
Abicim kesin diyemeyiz ama yakın zamanda benim başıma geldi.
İhbar üzerine geldiler satış yapıyormuşsunuz dediler. Hobici olduğumuzu bi şekilde anlattık daha sonra arayacaklarını söyleyip sorunsuz gittiler. Bir kaç gün sonra aradılar mekanı boşaltmamızı tekrardan kontrole geldiklerinde 6500 tl ceza yazacaklarını söylediler. Kendi evinizde bakarsanız sıkıntı yok dediler.

Kuşların yarısında yumurta vardı Allah'tan sorunsuz şekilde taşıdık. Ama çaresiz bırakıyorlar insanı.

Sertaç Arslan

Üyemiz
Adı
Sertaç
Soyadı
Arslan
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
Çevremdeki bir çok Muhabbet-Kanarya üreten üretici abilerime 8bin tl ve üzeri cezalar geldi sadece muhabbet için
Bende bazı arkadaşlara ceza kesildiğini biliyorum. Vergi verilmediği için denetim altında olmadığı için devlet izin vermiyor bu durumlara.

m.ilhanpeker

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
peker
Her halde evlerinde besleyen kişilerle pek ugrasmiyorlar. Bir çok üreticiler kayıt dışı yapıyor cunki vergiler çok fazla. Ufak çaplı yapan kişiler çok. Bu konuda yeni bilgisi veya başına bu tarz sorunlar gelen arkadaşlar bilgi aylasabilirmi ben evimde düşünüyorum 70 çift onun için bilgi araştırdım yasaklar konusunda internette pek fazla bir sey çıkmadı. Iyi gunler

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
2 yıl önce bu konuyu tarım il müdürlüğüne sormuştum. Kendi eviniz sinırları içerisinde 49 adet kuştan daha fazlasına bakilamayacagi, olan bütün kuşların bilezikli olması gerektiği, kuşların hepsinin kayıt altına alınarak müdürlüğe bildirilmesi gerektiği, kusunuzu kime verirseniz kimlik fotokopisi üzerine kuşun bilgilerini yazarak en geç 15 gün içinde müdürlüğe verilmesi gerektiği (satış yasak, hediye olarak) , her 3 ayda bir gelecek görevliye kuş kayıt bilgilerini tekrar göstermesi gerektiği gibi bircok şey siralamislardi. Ayrıca ilk kayıt yaparken satış ruhsati değilde benzeri bir izin belgesi için evrak ve ücret olduğunu söylemişlerdi.
Şimdi durum nedir bilmiyorum. Çünkü 2 yıldır isim dolayısıyla bu hobiye ara verdim.