Muhabbet Kuşu Üretiminde Gelir

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
ben 50 çiftle başlayacağım dememiştim zaten. mesala 50 çift olduğunu düşünsek tabi bunlarında sağlam çiftler olduğunu geliri gideri ne olur demiştim.

tamam yavru alalım da iyi bir damızlık olması için nasıl bir yavru almalıyız. hepsinin anne ve babasını görmek mümkün olmayacaktır.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Nasıl ki her tohum her tarlada yetişmiyorsa; MuhabbetKuşları da her ortamda üreyemiyor. Üretim şöyle dursun yetişkin kayıpları bile yaşabilirsiniz. Üretimhane olacak yerde bir yaz birde kış atlatmadan önünüzü göremezsiniz.

İster At çiftliği kurun, ister Muhabbetkuşu üretimhanesi elinizde sağlam damızlıklar olmalı; Değilse her kuştan damızlık olmaz.

Uygun vasıflarda damızlık bulmak zor değildir. Yeriniz, imkanınız (Yedekleriniz) ve sevginizin olması şart, değilse üretimi zarar ederek bırakıp başka sektörlere yönelen çok arkadaşlarımızdan biri olursunuz.
+ 1
enesmatbaa' Alıntı:
Burdaki arkadaşlar doğru söylüyolar. ben 30 çift ingiliz ve jumbo ile başladım. kuşları mersinden ankaraya getirdim. iklim şartları ve kafes şartları ve benim acemiliğim birleşince çok kuş ölümleri oldu. şuan 6 ay oldu yeni verime başladım. ilk geldiklerinde 1 çift yavrulamıştı şimdi eş tutmayan kuşum yok. bu iş sabır ve deneyim işi gelire baktığınızda sanıldığı gibi değil. usta abiler bilirler. 20 - 50 çift kuşla büyük gelirler olmuyo. zamanla 200 çifte çıkarmayı pilanlıyorum belki o zaman gelir elde etmeye başlayacağım.
+ 1 arkadaşlar çok güzel anlatmış ellerine saglık bu tecrübelerden faydalanmaya bak..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Nasıl ki her tohum her tarlada yetişmiyorsa; MuhabbetKuşları da her ortamda üreyemiyor. Üretim şöyle dursun yetişkin kayıpları bile yaşabilirsiniz. Üretimhane olacak yerde bir yaz birde kış atlatmadan önünüzü göremezsiniz.

İster At çiftliği kurun, ister Muhabbetkuşu üretimhanesi elinizde sağlam damızlıklar olmalı; Değilse her kuştan damızlık olmaz.

Uygun vasıflarda damızlık bulmak zor değildir. Yeriniz, imkanınız (Yedekleriniz) ve sevginizin olması şart, değilse üretimi zarar ederek bırakıp başka sektörlere yönelen çok arkadaşlarımızdan biri olursunuz.
+1

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bence sadece para için bu iş yapılmamalı yada getirisi ne olur diye sonra hem üzülürsünüz hemde hayelleriniz yıkılır kuşlardan soğursunuz ilginiz azalır verim alıcam derken herşey daha kötüye gider ben 3 çiftle başladım dışardan aldığım çiftlerle 13 çiftim oldu şimdi 5çiftim hazır yumurtluyor gerisi damızlık altı bekliyorum sonrabirisinden ingiliz kırığı aldım30 tane filan şimdi 70 yakın kuşum kendi yavrularımıda büyütüyorum bu arada ama kar etmedim daha çokta önemli değil çünkü onları seviyorum şimdilik masrafları çıkarsınlar nasıl olsa birgün getirisi olucak ama ilk önce sevmek gerekir bence hesap yapmak değil bu benim fikrim saygılar

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
dün akşam yaban tv de kuşlar proğramı vardı.kanarya üreticisi bir abimizin üretimhanesini tanıtıyordu,belki bir çoğumuz o abimizi tanıyordur.20 yıldır bu işi yapıyormuş.elindeki damızlıkları ingiltereden dahi getirtmiş.bu işten para kazanıyor ama en başta sevgisinden ve bu işe gönül verdiğinden yapıyor.kazanç ikinci planda kalıyor.ama malesef biz daha kuşlarla ilgili bilgimiz ve bu işin nasıl yapıldığını bilmediğimiz hakde.jumbo üretimine başlıyor,hemde 20-25 çiftle valla tebrik etmek lazım büyük cesaret.niyemi jumbo yavru veya damızlık alırken fiyatların yüksek olmasından.hemen hesap yapıyor ben bu çifti 500tl.aldım.5 yavru alsam 200 tl.den 1000 tl.(anam paraya bak.)çift sayısı artınca parada artacak.gidip dünya para veriyor ve 5-10 çift alıyor.sonuç HÜSRAN.bu işte para var, ama çok kapasiteli üretimhane ve gerekli bilgi ve birikimle.yoksa sadece zevkinizi tadmin etmiş olursunuz.para kazanamazsınız.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
dün akşam yaban tv de kuşlar proğramı vardı.kanarya üreticisi bir abimizin üretimhanesini tanıtıyordu,belki bir çoğumuz o abimizi tanıyordur.20 yıldır bu işi yapıyormuş.elindeki damızlıkları ingiltereden dahi getirtmiş.bu işten para kazanıyor ama en başta sevgisinden ve bu işe gönül verdiğinden yapıyor.kazanç ikinci planda kalıyor.ama malesef biz daha kuşlarla ilgili bilgimiz ve bu işin nasıl yapıldığını bilmediğimiz hakde.jumbo üretimine başlıyor,hemde 20-25 çiftle valla tebrik etmek lazım büyük cesaret.niyemi jumbo yavru veya damızlık alırken fiyatların yüksek olmasından.hemen hesap yapıyor ben bu çifti 500tl.aldım.5 yavru alsam 200 tl.den 1000 tl.(anam paraya bak.)çift sayısı artınca parada artacak.gidip dünya para veriyor ve 5-10 çift alıyor.sonuç HÜSRAN.bu işte para var, ama çok kapasiteli üretimhane ve gerekli bilgi ve birikimle.yoksa sadece zevkinizi tadmin etmiş olursunuz.para kazanamazsınız.
Zeki bey bu işte inandığım birşey var.Balık üretimi yaparkende bu iş böyle olmuştur hep.
Ne zamanki ticari beklenti içinde olursun üresin üresin diye can atarsın.Canlı tık demez.Ne zamanki bu tarz bir üretim mantığını bırakırsın salarsın kendi haline bırakırsın canlın takır takır ürer.Şuan akvaryumumda gelişen bitki yada üreyen balık üretim yapmaya uğraştığım dönemde böyle olsalardı ihya ederlerdi.Ben ne zaman bu işi bıraktım,akvaryumlarımı ekipmanlarımı damızlıklarımı sattım,balık bitki ne varsa aldı başını gidiyor.Çoğalmasınlar diye gözlerine bakıyorum.Koyacak başka akvaryumum yok sattım hepsini...

Eğer bu işi profesyonel olarak bir meslekmiş gibi yapmıyorsan tabiki gelir beklentin olmalıdır.O zaman profesyonelsindir.Bu işi para için yapıyorsundur ve dolayısıyla damızlıkların,ekipmanın ,salman kafesin yani herşeyin yerli yerindedir.İşin budur tüm vaktini ve konsantreni bu işe ayırırsın.Hadise gözünün önünde ceryan ediyordur.Müdahale şansın çoktur ve gittikçe tecrüben ve bakış açın artar.

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Bende Papağan üretmeyi çok istiyorum. Son 1 yıldır papağan besliyorum ve özellikle amazon, timneh türleri üzerinde oldukça tecrübe edindim. Fakat papağan elde etmek ve aylık giderlerini karşılayabilmek için aylık iyi bir gelirin olması gerekir. Bende bu iş için kaynak ararken muhabbet kuşu ve sultan papağanı yetiştirebileceğimi düşündüm. İlk mesajın sahibi arkadaş gibi bir hesap yaptım ama sonrasında bu işi profesyonel olarak yapacaksam sadece para değil  bunu yanında zaman ve sabır gerektiğini öğrendim... Şimdilik kendime 1-2 çift alıp bir süre tecrübe edinmem gerektiğini öğrendim. Ayrıca 50 çift kuşa bakım yapmanın öyle düşünüldüğü gibi kolay olduğunu da zannetmiyorum.....

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Maalesef bir muahbbet kuşu üretimi tahmin edildiğinden daha zordur. Kanaryalarda sadece üretim sezonunda sıkı bakım yapılıyor yani üretim sezonuna girmeden önce salmalarda dişi erkek ayrı olarak toplu bakım yapılabiliyor yemini suyunu aksatmayın bakım fazla istemiyor (bakım fazla istemiyor dedikse hiç demedik :) )  ama muhabbet kuşları her daim gözetim altında olması gereken candılardır. Günde en az 2 defa kontrol edilmesi gerekmekte yuvalıklar devamlı temiz tutulmakta veya kirlenen yumurtaları temizlemeniz gerekebilir. Kendimden örnek vereyim işim azalsın diye akıllı yemlik aldım ancak yaramaz kuşlar yemi kafes dışına boşaltarak aç kalmayı başara bildiğinden her daim gözüm üstlerinde ben olmasam babam bakıyor. Kuşseverler ilk önce muhabbet kuşuna as yuvayı y5-7 ser yavrular gözuyle bakıyor ama iş başa gelince böyle olmadığını anlıyorsunuz. Kuşunuzu istediğiniz fiyata satamıyorsunuz. Şehir dışı gönderimler zorlaştı sıkıntı vb. Bir çok sıkıntıyla uğrasıyorsunuz.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Yücel bey arkadaşlara katılıyorum hesaplamalarla olmuyor üretim işi 1 çift 7 yavru verir biri 5 verir biri 3 verir kimisi hiç vermez buda bi risktir eğer maddi karşılık bekleniyorsa deneyimli bu işe yıllarını vermiş abilerimizde aynı sorunlarla karşılaşabiliyor.Kuşları yavrudan alıp takibini yapmanız bu işi yapacaksanız sizin menfaatinize gözlemlemeniz 50 çift için baya bi zamanınızı alacak üremeyen çiftlerin eşlerini değiştirmek. elden çıkarıp yenilerini almak felan hepsi masraf bi kenara zamanla olucaktır.Üretime yeni başlayacaksanız size tavsiyem fazla para harcamadan mesela 10 çiftle başlamanız bunların yavrularıyla felan zaten dediğiniz çift sayısını iyi bi bakımla zaman içinde oluşturacaksınızdır.Üretime yeni başlayacaksanız eğer fazla tecrübeli değilseniz yerli kuştan başlamalısınız Jumbolara girerseniz işiniz zor tabiri caizse jumbolarda ittire ittire oluyor bu işler üremeleri yerlilere göre meşakkatli oluyor.Dediğiniz gibi 25 tl ye petshopa kuş satmanızda zor .İyi düşünüp taşınmanız lazım Allah kolaylık versin

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
kemal akbulut' Alıntı:
Yücel bey arkadaşlara katılıyorum hesaplamalarla olmuyor üretim işi 1 çift 7 yavru verir biri 5 verir biri 3 verir kimisi hiç vermez buda bi risktir eğer maddi karşılık bekleniyorsa deneyimli bu işe yıllarını vermiş abilerimizde aynı sorunlarla karşılaşabiliyor.Kuşları yavrudan alıp takibini yapmanız bu işi yapacaksanız sizin menfaatinize gözlemlemeniz 50 çift için baya bi zamanınızı alacak üremeyen çiftlerin eşlerini değiştirmek. elden çıkarıp yenilerini almak felan hepsi masraf bi kenara zamanla olucaktır.Üretime yeni başlayacaksanız size tavsiyem fazla para harcamadan mesela 10 çiftle başlamanız bunların yavrularıyla felan zaten dediğiniz çift sayısını iyi bi bakımla zaman içinde oluşturacaksınızdır.Üretime yeni başlayacaksanız eğer fazla tecrübeli değilseniz yerli kuştan başlamalısınız Jumbolara girerseniz işiniz zor tabiri caizse jumbolarda ittire ittire oluyor bu işler üremeleri yerlilere göre meşakkatli oluyor.Dediğiniz gibi 25 tl ye petshopa kuş satmanızda zor .İyi düşünüp taşınmanız lazım Allah kolaylık versin

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

+1

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
Getirisinden ziyade,temizlik yapmak,tatile çıkamamak,sabır,artı paranız(yani üretimhaneden gelir gelene kadar harcayacağınız paranız.)sinir sisteminiz sağlam değilse.bu işe çok kuşla üretim yapmanızı tavsiye etmem.