MUHABBET KUŞU VE KANARYA AYNI ORTAMDA

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Merhaba arkadaşlar aklıma birşey takıldı sormak istedim. Muhabbet kuşu üretimi yapılan bir mekanda aynı anda kanarya üretimi yapılabilir mi ? Sakıncaları neler olur? Mesela muhabbet kuşunun tozu tüyü daha fazla dökülüyor kanaryaya göre daha dağınık bir kuş türü bu tozlar kanaryaları etkiler mi? Veya kanaryanın sesleri ile muhabbet kuşunun sesleri hayvanları strese sokar mı? Tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını beklıyorum.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
muhabbet ve kanarya aynı yerde uretılemez muhabbet sesi kanaryayı bozar yumurtlamaz , yumurtalar boş cıkar veya kanaryanın ötüşü bozulur

merhan

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
DEMİRHAN
pek bir sıkıntı olmaz sanırım benim 3 çift muhabbet kuşum var kuşları beslediğim yerdede 35 çift gloster kanarya var şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı iki çiftimin altlarındada yavru var

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Ömer DEMİRHAN' Alıntı:
pek bir sıkıntı olmaz sanırım benim 3 çift muhabbet kuşum var kuşları beslediğim yerdede 35 çift gloster kanarya var şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı iki çiftimin altlarındada yavru var
sizde daha cıkmamış olabilir umarım cıkmazda geçen sene 50 60 kanarya yavru alabıldı tanıdıgım bi üretici suan muhabbetlere özel bir oda yapıp ses gecmeyecek şekilde kapadı suan sayamadıgım kadar yavru aldı

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben çok iyi bir kanarya üreticisi biliyorum. O kanaryalarla muhabbetleri aynı hobihanede barındırıyordu ve bir çok kupası vardı. Kanarya üzerine. Ötüş kanaryası beslenecekse ben de birlikte tutulmalarını tavsiye etmem.

merhan

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
DEMİRHAN
bende çıkmadı diye tabiki hiç çıkmayacağı anlamınada gelmez birde ötüm kuşlarının ötümlerini bozduğu söyleniyor zaten yavrularım yeme düşsün bende eve getireceğim kuşlarımı

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ben çok iyi bir kanarya üreticisi biliyorum. O kanaryalarla muhabbetleri aynı hobihanede barındırıyordu ve bir çok kupası vardı. Kanarya üzerine. Ötüş kanaryası beslenecekse ben de birlikte tutulmalarını tavsiye etmem.
sadece ötüş üzerine düşünme benım gıttıgım ureticide Yorkshire dedigimiz bi kostüm kanarya türü besliyor ve cok narin hayvanlar ani hareketlerde bile strese girebiliyorlar

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
bende bakır muhabbet var 2 yıldır muhabbetle aynı ortamdalar. ötüşün de bir sıkındı olmadı üreten arkadaşım da var onda da bir sorun çıkmadı. hatta bizim muhabbetler arada kanarya gibi ciklemeyi öğrendi :)))) ama işinizi garantiye almak için ayrı yerlerde tutabilirsiniz. bizde sorun olmaz sizde olur onun garantisini kimse veremez

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
merhabalar. bende muhabbetlerle kanaryalarımı aynı odada besliyorum. kanaryalarımda yavru ve yumurta var. muhabbetlerim de eşte. toz olayında da katılabilirim üstada. kanarya biraz daha narin muhabbet kuşuna göre. bende sık sık odayı temizliyorum. havalandırma penceresine fan taktım tozu dışarıya atsın diye. faydasını da gördüm. fan takmanızı öneririm. ötüm konusunda da malta mozaik ırk kanaryaları besliyorsanız herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. malinua,
harz-roller  tarzı ötüm kuşu besliyorsanız zaten bu kuşlar diğer kanarya türlerinden de ayrı beslenmesi gerekir ötümü bozulur. ırk ve renk kuşları için sorun olacağını sanmıyorum nacizane fikrim.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Bir arkadaşım bana bir çift mozaik yavrusu verdi. Kanarya üretebilecek miyim onu öğrenmek amaçlı.  Bu senenin ilk ağız yavruları tüydeler şuan. Herkesin yorumlarından sonra en azından ayrı oda da bulundurmaya karar verdim:)