Muhabbet Kuşu Yavrusu yardım.

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Arkadaşlar merhaba konuşan muhabbet kuşuma eş aldıktan 15 gün sonra yumurtladı 5 tane 5 i de yumurtadan çıktı ve şu an ilk yavru 32 son yavru 23 günlük ve dişi tekrar yumurtladı 2 tane yavrum yuvadan atladı ilk iki yavru yani fakat baktım erkek annesine benzeyen yavruyu devamlı kaşıyor dövüyor sandım ilk başta erkeği ayırdım sonra baktım ki yavruların sesi artmaya başladı beslemiyor gibi geldi dişi yumurtlamış tekrardan bugün sabah o yumurtayı aldım attım yavru almak istemediğim için tekrar ve ortadan ayırdığım büyük kafesimde birbirlerini görür vaziyetteler idi.Şimdi erkeği koydum yavruların olduğu tarafa ve bütün yavruları tek tek besliyor sizce ne yapmalıyım dişiyi koysam bakmayacak ve zarar vermesinden çekiniyorum bir kaç yerde okudum babaları yavruya yem kırmasını öğretir yazıyor sizce ne yapmalıyım Konuşan erkek muhabbet kuşumun bu kadar bakıcı olacağını düşünmüyordum böyle mi kalsın yoksa ne yapayım fikriniz önemli iyi günler.

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Erkek şu an bile Hem konuşuyor hem yavruları besliyor Hiç bıkmadan :)

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
dişi bir sonra ki kuluçkaya yatacağı zaman genellikle yavrularını kıskanır ve zarar verir. Doğru yapmışsınız erkek ve yavruları bir yere alın taki yavrular yem kırmayı öğrenene kadar. Benim erkek kuşumda konuşuyor ve ayrıca yavrularına da çok iyi bakıyor :)

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Bu arada dişi kuşunuzunda maşallahı varmış. 15 günde yumurtlaması çok iyiymiş. Bizimkiler 5 ay sonra anca yumurtluyor :))

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yavrular yem kırana kadar bu şekilde tutun babaları beslesin anneleri ayrı dursun. Bencede dişinin maşallahı varmış ama erkeğinde maşallahı varmış benimde konuşan erkek kuşum var nihayet bir dişiyle anlaştı ama dişi üstüne gelince tırsıp kaçıyor :)

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Gerçekten Dişimi pet shopa biri bırakmış ev kuşuymuş begenmemişler fakat geldi.Konuşan kuşumla ilk gün eşleşmeye başladılar 15 gün eşleştiler 16.gün yumurtladı.Amcam da kanarya besler bu dişi iyi yavru büyütür bakar yumurtadan çıkartır dedi 5 i de maşallah çıktı bir tane babalarına benziyorlar digerleri hepsi annesi fotografları ekleyecegim birazdan.Paşa Erkek kuşumuzu ayırmıştım sabah yanlışlıkla inanır mısınız dişinin yerine erkeği koydum yavrular çıldırdı yem istiyor hepsi demek ki erkek bakıyormuş esas yavrulara Gerçekten maşallahı var uyukluyor artık 5 yavruya yetişemez oldu :) Ama Maşallahı var kafesten bıraktıgımda bile yanıma geliyor konuşuyor yem arıyor halıda her yerde :) Bu arada dişi üstte de belirttigim gibi tekrar yumurtladı yavru almayı düşünmüyorum yumurtayı hemen attım diger yumurtaları da ayırdıgım yerde yumurtladıgı zaman alıp hepsi bitene kadar atsam kızgınlıgı geçer mi ve dinlendirmek istiyorum. Teşekkürler ilginize son olarak yem kırmayı kendileri mi ögrenir veya su icmeyi ben tabanına döktüm ama babaları mı ögretir iyi geceler.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Maşallah kuşlarınız güzelmiş ama yumurtayı atmakla yanlış yapmışsınız, ilk yumurtayı atmışsınız ama bunun en az 4-5 tane daha devamı gelecek ve yazıktır bırakın hayvan yatsın yumurtasına, büyüyen yavruyu ayırırsınız olur biter