Muhabbet kuşu Yumurtası Bekletilirmi ?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Bilindiği gibi , üreticiler yanı günde yumurtlayan kuşlarının aynı gün tarihli yumurtalarını bir araya getirip aynı kuluçkaya yatırıyorlar bundaki sebep verimi arttırmaktır.
Aynı kuluçkadan geç çıkan küçük yavruların yaşama şansını arttırmaktır.
Sizlere sorum bizim gibi evde tek çiftlerle uğraşanlar ne yapa bilir.Gecenlerde eski bir üretici arkadaşım bana , yumurtlayan dişinin altından ilk yumurtayı alıyorum kenarda saklıyorum 4-5 yumurta olunca altına hepsini koyuyorum bütün yavrular aynı anda çıkıyorlar demişti.
Bu yöntemin tekniğini bilen varmı ? ben interneti karıştırdım aşağıdaki linkdeki bilgileri bula bildim .
benim dişinin yumurtlamasını bekliyordum baktım halen yumurta yok , poposuda şiş hayret ettim 1.yumurta niye geçikti diye , merak ettim bide kafesin tabanına bakayım dedim , bir de baktı isem yumurta ızgaranın üzerine düşmüş dik duruyor kabuk çok hafif catlak tele vurduğundan.Elime aldım yanağıma tuttum yumurta soğuk idi hemen dişinin yuvalığına koydum şuanda 2.yumurta gelmek üzere.Pazar günü kafesi komple temizlemiş idim öğlen o zaman daha olmamıştı muhtemelen pazar gecesi yaptı heralde kafes içine yumurtanın dolu ise çıkma şansı varmıdır ?

Bulduğum yazılar ;

Keklik Yumurtalarının Saklanması
Kekliklerden verim yüksek yumurta elde edebilmek için kafeslerde bir erkek kekliğe iki veya üç dişi olacak şekilde beslenmelidir ki verim oranı en yüksek olsun. Hayvanları stres yapacak her türlü sesten ve canlıdan uzak tutmak gerekir. Stres, erkeğin eşleşmesini engelleyecek aldığımız yumurtalarda da verim olmayacaktır. Yumurtaları hemen kuluçkaya koymuyorsak, bekletmemiz gerekiyorsa, yumurtaların sivri tarafı alta gelecek şekilde 10 °C derece ile 16 °C  derece sıcaklıkta ve 50- 60 bağıl nem ile saklanmalıdır. Yumurtalar 21 °C’nin üzerinde sıcakta bekletilmesi durumunda, yumurtanın kan yolları harekete geçeceğinden verim düşer. Yumurtalar en fazla 10 güne kadar bekletilmelidir. 10 günden sonra beklediği her hafta çıkım oranı yüzde 10 düşer. Bekletilen yumurtalar her gün hafif bir şekilde, fazla sallanmadan konum değiştirilmelidir. Yumurtanın aynı şekilde bekletilmesi sarısının kabuk içine yapışmasına neden olacaktır.

http://www.kuscular.org/guvercin-uretimi/yumurtalari-saklayip-baharda-kuslarin-altina-cekme-t3374-30.html

http://kuluckalik.blogcu.com/kuluckalik-yumurta-nerde-nasil-saklanir-biriktirilir/12123871

http://www.kuluckadunyasi.com/index.php?topic=1722.0

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Hocam şayet tek kuş besliyorsanız hiç gerek yok en ufak hata yavru kaybına neden olur benim tercihim bakımını iyi yaptığınız sürece hiç bir sıkıntı olmadan büyütürsunuz bırakın kuşları kendi haline zaten evde beslenen tek cift daima daha zordur üretimde kuş belki strese girip yatmayabilir rahatsız etmeyin siz

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Hamdi KALİ' Alıntı:
Hocam şayet tek kuş besliyorsanız hiç gerek yok en ufak hata yavru kaybına neden olur benim tercihim bakımını iyi yaptığınız sürece hiç bir sıkıntı olmadan büyütürsunuz bırakın kuşları kendi haline zaten evde beslenen tek cift daima daha zordur üretimde kuş belki strese girip yatmayabilir rahatsız etmeyin siz
peki usta 1.yumurtanın basına gelenleri yukarıda anlattım takriben max.24 saat kafes zemininde kaldı şimdi altına koydum bunun yaşam olasılığı kaçtır ,( bunun sebebini odada gece lambası olmamasına bağlıyorum demek ışığı kapatırken dişi tunekde idi karanlıkda yuvaya giremedi heralde
bugün gece lambası alacağım odaya.
2.sorum hafif çatlak yumurtanın ( zar sağlam) yaşam şansı varmıdır ?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
çatlak yumurtanın çıkması çok zor çatlamamış olsaydı hiç bi sıkıntı olmaz dı

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ KUŞLARIN İLK KULUÇKASI İLSE BIRAZ KUÇUK KILAVUZ YUM OLABILIR
ÇATLAK OLAN YERI OJE ILE YAPIŞTIR
6 GUNE KADAR YATMADAN DIŞARUDA TUTULABILIR
ARKADAŞINA GELINCE
BU KUŞLAR UZAY MEKIĞINIM KUP KOKU KADAR ANLAŞILMAZ SEN YUMURTALARI ALIRSAN BIR KUSER  SONRA TELEF
AMA SAHTE YUMURTALARLA DEĞİŞİISEN OLABILIR DAHA SONRA BUNLARIN DOĞOLIYLA OYNARSAN YAVRU AŞ KALIR HEPSI BIRDEN BUYUDUĞUNDE SIRA ŞAŞIRIR SLM

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
haklısınız ilk yumurta boş , belkide boştu zaten

şu an halen 2.yumurta gelmedi onun sitresine girdim dişinin poposu davul şişti 4.gün oldu
biraz zeytin yağı damlattım anuse içeri vakumladı - yarım saat önce inşallah çıkarırda bende rahatlarım.

keyfinde sıkıntı yok , erkek onu besledi kabul etti , şu an yuvalığın dibini kemirip ses çıkıyor.
yuvalığı nasıl ısıta bilirim şu an onu düşünüyorum

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
metin bey yuvalığı ısıtmanızdaki sebep bahsettiğiniz yumurta sıkışması ile alakalımı yuvalığın tam altına 15-20 watt bir ampul koyarak yanlarınıda kartonla kapatırsınız sıcaklık sağa sola kaçmadan direk yuvalığın altına vurur çatlak yunurtanın şansı varmıdır bilemiyorum ama şahsi görüşüm  olumsuz ama siz kemal beyin dediği gibi yuvalıkta 6 gün kalsın  baktınız boş alırsınız.....

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
metin bey yuvalığı ısıtmanızdaki sebep bahsettiğiniz yumurta sıkışması ile alakalımı yuvalığın tam altına 15-20 watt bir ampul koyarak yanlarınıda kartonla kapatırsınız sıcaklık sağa sola kaçmadan direk yuvalığın altına vurur çatlak yunurtanın şansı varmıdır bilemiyorum ama şahsi görüşüm  olumsuz ama siz kemal beyin dediği gibi yuvalıkta 6 gün kalsın  baktınız boş alırsınız.....
Ayhan bey bu konu akşamki sizi arama sebebim değil sadece bütün yavruların aynı anda daha sağlıklı çıkması için böyle bir uygulama olurmu diye sormuştum.

bu sabah yumurtayı kuşla beraber hallettik.önceki çatlak yumurtaya akşam baktım boştu onu attım.
Bu çıkan yumurtada da tepeden 3mm ezilme var.Bir uğrsuzluktur gidiyor anasını satayım yahuu.

Senin erkek felaket iyi dişiyi devamlı gelip tuylerini kaşıyor sanki hayvanı teselli ediyor.Besliyor onu.
Senin erkekğin çinsi pakistan heralde .