muhabbet kuşum bana nasıl alışacak ?

cays

Yeni Üyemiz
Adı
andaç
Soyadı
şentürk
selam arkadaşlar. tam 1 ay oluyor yavru muhabbet kuşumu alalı. çok hareketli bir kuş Allah için. kafesine de alıştı ancak sürekli dışarı çıkmak istiyor. bende onu bırakıyorum kapısı da açık sonradan kendisi giriyor. ama şöyle bir sorun var dışarıda elimi ne zaman yanına götürmeye çalışsam benden kaçıyor. kafesinin içinde kendini sevdiriyor. kaçmıyor ama dışarıya çıktımı sanki beni gözü görmüyor. ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun. şimdiden Allah razı olsun

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Valla Benim Elinize Alışması İçin Kuşunuzu Aç Bırakacaksınız Sonra Yemini Avucunuza Doldurup Uzatıcaksınız O Gide Gele Elinize Alışıcak :)

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Ümit BAY' Alıntı:
Valla Benim Elinize Alışması İçin Kuşunuzu Aç Bırakacaksınız Sonra Yemini Avucunuza Doldurup Uzatıcaksınız O Gide Gele Elinize Alışıcak :)
arkadaşın dediğide bir alternatif ama hayvana eziyet olur bence uygulamayınız,ben bu tür uygulamaya karşıyım,yemini suyunu verin zamanla size alışacaktır,kuşu elinizle tutmaya çalışmayın,parmağınıza bindirmeye çalışın

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
kuşu aç bırakmak çözüm değil isteği bir yere siz elinizde götürün örneğin devamlı konduğu bir yer aynanın karşısına veya evde başka kuş varsa yanına (son iki örneği kendim yaptım) daha sonra kuş sizinn elinize konmak için can atacak :D

cays

Yeni Üyemiz
Adı
andaç
Soyadı
şentürk
hasan4022' Alıntı:
kuşu aç bırakmak çözüm değil isteği bir yere siz elinizde götürün örneğin devamlı konduğu bir yer aynanın karşısına veya evde başka kuş varsa yanına (son iki örneği kendim yaptım) daha sonra kuş sizinn elinize konmak için can atacak :D

hasan bey parmağımda 2 saniye bile durmuyorki direk uçuyor dışarda işim çok zor anlayacağınız. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

cays

Yeni Üyemiz
Adı
andaç
Soyadı
şentürk
arkadaşlar lütfen yardım edin. şimdiden Allah razı olsun

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
muhabbet kuşunu kolay alıştıra bilmek için yem kırmayı yeni öğrenmiş taze yavru olması gerekir :)3 aylık kuşta alıştırıla bilir ama biraz zaman alır muhabbet kuşları elle tutulmaktan hiç hoşlanmaz elle tutunuz sürece kuşu yabanileştirirsiniz ilk başta kuşu tüneğe alıştırın tüneği uzatığnız zaman alışınca siz tüneği uzattığnızda kendisi tüneğe çıkmak isteyecek tüneğe alıştıktan sonra ve kuş size alıştıktan sonra parmağınızı uzatığınızda kuş kendisi parmağınıza çıkmak ister bu dediklerimi kuş kafesin içindeyken yapın zaten kuş dışardayken sürekli uçmak isteyeceği için size gelmez sürekli kaçar  kafeste kuşu elinize iyice alıştırdıktan sonra kafes dışına ondan sonra çıkarın size alışmadan direk saldığnızda kuş sağa sola çarpıp kendisine zarar vere bilir