muhabbet kuşum çok iri türü nedir çiftleştirmek istiyorum.

harpudi

Yeni Üyemiz
Adı
harun
Soyadı
harpudi
6, 7 ay önce üreticiden yavru alan bir petshoptan aldım bu erkek kuşu. aldığımda henüz gagası siyahtı. kuşum oldukça iri yaklaşık 22 cm veya 23 cm kuyruktan başa kadar (ölçüldü). bunun cinsi nedir acaba tecrübeli arkadaşlar, anlayanlar söylerse sevinirim. ben bu kuşla başlayarak üretim yapmak istiyorum bir de bunun rengine ne deniliyor. şimdiden teşekkürler. her muhabbet kuşu ürer mi?

Ekli dosyalar

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Jumbo tip.
Erkek
Spangle
Beyaz köken gri kuş
Sarı köken bir dişi ile eş olması güzel sonuçlar verir
Sağlıklı her kuş ürer

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
6, 7 ay önce üreticiden yavru alan bir petshoptan aldım bu erkek kuşu. aldığımda henüz gagası siyahtı. kuşum oldukça iri yaklaşık 22 cm veya 23 cm kuyruktan başa kadar (ölçüldü). bunun cinsi nedir acaba tecrübeli arkadaşlar, anlayanlar söylerse sevinirim. ben bu kuşla başlayarak üretim yapmak istiyorum bir de bunun rengine ne deniliyor. şimdiden teşekkürler. her muhabbet kuşu ürer mi?
Bu arada instagramdan takip ederseniz sevinirim.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kuşunuz yerli kuş ve kuşa sizin değil kendisin istediği kuşu eş edebilirsiniz renk varsyonları ise kuşlar zaman ve kulucka evreleri arttıkca renk varsyonlarıda hali ile yavrularda fark edecektir kuşlarda kromozomlar yaslandıkca renklerde değişimler kacınılmaz ve size vereceği renk kuşun 7 nesil öncesi atalarının renklerini verir buda Allahın hikmetidir. selam ve dua ile

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
kuşunuz yerli kuş ve kuşa sizin değil kendisin istediği kuşu eş edebilirsiniz renk varsyonları ise kuşlar zaman ve kulucka evreleri arttıkca renk varsyonlarıda hali ile yavrularda fark edecektir kuşlarda kromozomlar yaslandıkca renklerde değişimler kacınılmaz ve size vereceği renk kuşun 7 nesil öncesi atalarının renklerini verir buda Allahın hikmetidir. selam ve dua ile
Bazı şeyler genotiptir. Renk değişimi sadece açılma ya da koyulaşma olacaktır. Doğrusunuz 7 nesil öncesine kadar bir renk verebilir ancak beyaz 2 kuşun ciftlesmesinden sarı kus alamazsınız. Ancak iki sarı kuştan beyaz alabilirsiniz.

Kuşların eş tutturulması işi de illaki kuşa birakilmayabilir.

Som olarak da yerli kus pozundan ziyade jumbo kus pozu görünüyor (show ya da show jumbo değil).

harpudi

Yeni Üyemiz
Adı
harun
Soyadı
harpudi
Hocam yerli kuşlar küçük oluyor diye okumuştum yerli kuş için fazla büyük değil mi acaba 23cm civarı kuş ben bu işte yeniyim yanılıyorsam da kusura bakmayın

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
piyasada ırak suriye ve pakistan kuşları vardı serce kadar petshopcular bunu yerli die satıyorlardı turkiyedeki yerliler saydığım ülkelerin kuşlarının 2 katıdır. piyasada kırık kuşlarda var tabi bu kuş için yerli ve kırık tabiri yerinde olur bilgim bu kadar benim selam ve dua ile