Muhabbet kuşum gece garip (fık fık) sesler çıkarıyor!

little

Yeni Üyemiz
Adı
Simge
Soyadı
canseven
Merhaba. 6 yaşında, dişi muhabbet kuşum var. Bebekliğinden beri, Biraz katı, biraz supsu dışkı yapar genellikle. İshal diyebiliriz. Vitamin falan da veriyoruz ama ek gıdaları (çoğunlukla meyve sebze kastım) fazla kaçırdığımızdan beyaz supsu dışkı olabiliyor. Bizim yüzümüzden de olabilir.

İştahı az. Elimizle normal yem verirsek azıcık yiyor. Genellikle dal darı yer. Neşesi yerinde, koşar oynar.

Ne zamandır bilmiyorum ama sürekli ağzını açıp kapatıyordu bu. Aynı odada kalıyoruz. Dün gece " Fık fık fık" sesine benzer sesler çıkardı. Bir kaç dakika çıkarıyor, duruyor, sonra bir daha yapıyor. Arada arada yaptı yani.

Bugünse aynı şeyi gözlerimle şahit oldum. İlk hapşırıp durdu, hiç bir şey yokken kolumda. Sonra "fık fık" sesi, kusuyormus gibi kafa sallama hareketleri yaptı.

Çok korktum. Sanırsam solunum yolu enfeksiyonu olmuş ama bilemiyorum da.
Veterineri aradım şimdi. Sadece muayene için 700₺ istedi. O kadar param da yok.

Şimdi bu kuşun nesi var sizce?

Lütfen uzman olan, bilgisi olan kişiler yardımcı olun Allah rızası için 🙏😓
Kuşum kurtulsun 🤲

Muhabbet kuşumun kuyruk sallamaları

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Merhaba. 6 yaşında, dişi muhabbet kuşum var. Bebekliğinden beri, Biraz katı, biraz supsu dışkı yapar genellikle. İshal diyebiliriz. Vitamin falan da veriyoruz ama ek gıdaları (çoğunlukla meyve sebze kastım) fazla kaçırdığımızdan beyaz supsu dışkı olabiliyor. Bizim yüzümüzden de olabilir.

İştahı az. Elimizle normal yem verirsek azıcık yiyor. Genellikle dal darı yer. Neşesi yerinde, koşar oynar.

Ne zamandır bilmiyorum ama sürekli ağzını açıp kapatıyordu bu. Aynı odada kalıyoruz. Dün gece " Fık fık fık" sesine benzer sesler çıkardı. Bir kaç dakika çıkarıyor, duruyor, sonra bir daha yapıyor. Arada arada yaptı yani.

Bugünse aynı şeyi gözlerimle şahit oldum. İlk hapşırıp durdu, hiç bir şey yokken kolumda. Sonra "fık fık" sesi, kusuyormus gibi kafa sallama hareketleri yaptı.

Çok korktum. Sanırsam solunum yolu enfeksiyonu olmuş ama bilemiyorum da.
Veterineri aradım şimdi. Sadece muayene için 700₺ istedi. O kadar param da yok.

Şimdi bu kuşun nesi var sizce?

Lütfen uzman olan, bilgisi olan kişiler yardımcı olun Allah rızası için 🙏😓
Kuşum kurtulsun 🤲

Muhabbet kuşumun kuyruk sallamaları

Öncelikle maşallah kızışmış bir dişi kuşunuz var.
Ben ciddi birşey göremedim ancak neoterramicyn bulup 5 gün uygulama yapabilirsiniz.
100ml suluğa 1 çay kaşığı ucu ile sulandırıp verin. (nohut tanesinin yarısı kadar)

İlaca ne zaman başlayacaksanız 1 gün öncesinde suluğu kaldırın ve ertesi gün sabah 08:00 akşam 20:00 arası suluk takılı kalsın.
Her sabah taze hazırlanmış ilaçlı su ile günü geçirsin.

İkinci olarak da bu 5 gün ardından 3 gün probiyotik verin. (yine aynı ekilde sabah 08:00 akşam 20:00 arası.

Ve son olarak da 3 gün de vitamin verin. yine sabah 08:00 akşam 20:00 arası.

İlaç uygulaması esnasında kafesteki kum, taş, kemik ne varsa kladırın sadece ilaçlı su ve yem olsun.

Neo terramicyn çok amaçlı bir antibiyotiktir. Solunum yolları enfeksiyonu için de bire bir iyi gelecektir.

İlacın ve desteklerin toplamı 400 TL yi geçmez. Bulursanız petshopdan rica edin ve bütçeniz kadarını kullanın.

Ancak vitamin ve probiyotik tek kuşlar için destek amaçlı ayda bir kaç kere uygulamakta fayda sağlar.

geçmiş olsun.