muhabbet kuşum geceden beri kusuyor ve halsiz yardım edin :(

descartesege

Üyemiz
Adı
Semiha
Soyadı
Kalkan
Muhabbet kuşum geceden beri kusuyor yerlerini çıkartıyor şimdi de yem yemiyor şu içti onu bile çıkardı halsiz sesi çıkmıyor Allah rızası için yardım edin bizim için çok değerli şu an için veteriner götürebilir bir ilacı varsa hemen alayım :(

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
öncelikle geşmiş olsun ilk etapta eczaneden flagyl şurup alıp kuşun ağızına 2 damla damlatın büyük ihtimal kuşta kursak mantarı veya parazit var, ayrıca kuşa yemesi için neler verdiğinizide kontrol edin.

descartesege

Üyemiz
Adı
Semiha
Soyadı
Kalkan
Allah razi olsun hemen alacağım normal yemden başka birşey vermedim

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Hemen mantar ilacı kullanmayı çok doğru bulmuyorum. Ayrıca mantar olsa bu seviyeye gelene dek daha az miktarda kusma, hıçkırmaya benzer kursak rahatsızlığı ve kursağındaki irritasyonu belli eden davranışlarını muhakkak gözlemlerdiniz. Mantar birden bire bu raddeye gelmez. Üşütmüş olabilir, üst solunum yolları ile ilgili bir rahatsuızlık olabilir her şey olabilir. Mantar ilacı kullanmanız ilk etapta bana kalırsa yanlış... Bi veterinere danışın derim en azından antibiyotik başlayabilir durumunu tespit edip. Ayarı dozajı önemli çünkü.
Kusma ve halsizlik bir çok rahatsızlığın semptomudur çat diye mantar ilacı sakıncalı üstelik belki de dışkısına bakılması ve karaciğer durumu için tahminde bulunulması gerekir çünkü mantar ilaçları karaciğeri daha çok yorar. Halihazırda bir karaciğer rahatsızlığı belirtisi varsa dışkıda onun da göz önünde bulundurulması gerekir.