Muhabbet Kuşum Hakkında Genel Bilgiler (Resimli)

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Merhabalar.
Kuşum hakkında tecrübeli abilerimden kardeşlerimden yardım rica ediyorum.
Benim tahminim 8 aylık civarında olduğu. Bir de erkek olduğunu düşünüyorum. Yanına dişi alacağım ama ceresi henüz tam maviye dönmedi. Dişi almak erken mi olur acaba yanına?
Bir de ırkı, cinsiyeti ve yaşı hakkında sizlerden de yorumlarınızı almak isterim. Teşekkürler.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Umut ERGÜN' Alıntı:
yaşı 1 civarında cinsiyeti dişi
Teşekkürler Umut Bey.
Cinsiyeti konusunda emin misiniz? Ben aldığım günden beri erkek zannediyordum şok oldum şu an  :eek:

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Cinsiyeti erkek "sizin" tahmininiz doğru . Fakat yaş tahmini bu fotoğraflarla yapılamaz. Göz ve ayak çevresinin yakın plan fotoğrafını yüklerseniz sağlıklı yorumlarda bulunabiliriz. Ayak bölgesi flaştan etkilenmiş net değil. Bu fotoğraflarla yapılan yaş tahmini tamamen varsayım olur :)

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Tugay DERELİ' Alıntı:
Cinsiyeti erkek "sizin" tahmininiz doğru . Fakat yaş tahmini bu fotoğraflarla yapılamaz. Göz ve ayak çevresinin yakın plan fotoğrafını yüklerseniz sağlıklı yorumlarda bulunabiliriz. Ayak bölgesi flaştan etkilenmiş net değil. Bu fotoğraflarla yapılan yaş tahmini tamamen varsayım olur :)
Teşekkür ederim Tugay Bey. Cinsiyeti konusunda erkek olduğu kesin diyebilir sanırım değil mi?
Irkı nedir peki yerli kuş mu bu?

Umarım bu resimler net birşey söylemeniz için yeterlidir.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Evet diğer tahmininizde de haklısınız. Yerli ve 7-8 aylık civarı . Göz irisi tamamlanmamış burdan 1 yaşından küçük olduğunu anlayabilirsiniz :) Göz iris çevresinin de koyu gri olması 7-8 ay civarı olduğuna işarettir :)

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Tugay DERELİ' Alıntı:
Evet diğer tahmininizde de haklısınız. Yerli ve 7-8 aylık civarı . Göz irisi tamamlanmamış burdan 1 yaşından küçük olduğunu anlayabilirsiniz :) Göz iris çevresinin de koyu gri olması 7-8 ay civarı olduğuna işarettir :)
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Peki son bir sorum daha olsa sizi sıkmamışımdır umarım.
Bunun yanına dişi almak istiyorum ama ne dersiniz? Dişi almak için daha erken mi, yoksa şimdiden kaynaşsınlar anlaşsınlar büyüyünce çiftleşsinler mi?  :)

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Aynı yaş aralığında dişi bulup alabilirsiniz. Ben kızışma döneminden önce birbirleriyle kaynaşmalarından yanayım . Yalnız kuşunuzun oyuncakları falan oldukça güzel bunlara ve size çok alıştıysa dişi geldiğinde kavgalar olabilir. Alışma süreci uzun sürebilir. Buna hazırlıklı olun :)

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Tugay DERELİ' Alıntı:

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kuş erkek 8-9 aylık gibi yerli mavi opal ,dişi alabilirsiniz fakat zamanla ilgisi sizden kopacak diğer kuşa yönelecektir bu sizi üzmez ise alın derim. kuş kızgınlığa ulaşmamış mama takviyesi ile ulaştıra bilirsiniz

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Herkese tek tek teşekkür ederim değerli yorumlar için.
Kuş çok sevecen. İşyerimde ona bir köşe ayırdım ve tavandan urganlarla sarkan özel ahşap tüneklerden bir oyun alanı oluşturdum. Kafesine sadece yem yemeye ve su içmeye gidiyor. Dişi istememin sebebi ticaret falan değil. Yalnız kalmasın ve bu güzel alanı iki kuş doldursun istiyorum. Buna uygun güzel bir dişi bulduğum takdirde alacağım.

Tavsiye edebileceğiniz kızıştırıcı mamalar yemler ya da kendim yapabileceğim şeyler var mıdır önerebileceğiniz?