Muhabbet Kuşum Halsiz ve Tunek Üzerinde Duramıyor. Ne yapmalıyım?

Caglaka

Yeni Üyemiz
Adı
Çağla
Soyadı
Kavi
Merhaba, 1 ay önce yavru iken aldığımız muhabbet kuşumuz düne kadar sağlıklıydı fakat bu sabah tüneğinde tüylerini şişirmiş bi şekilde gördük. Fakat zaman geçtikçe mama kabına inip başını  dayamaya başladı. Petshopa gittik vitamin aldık suyuna koyduk. Fakat bir kaç saat sonra artık kafesin altında durup sürekli uyumaya başlamıştı. Tekrardan tüneğe çıktığında ise dengede duramıyordu. sanki sarhoş olmuş gibi aşağı düşmek üzereyken düşmeden inmeyi başardı. Şimdide kafesin dibinde sarhoş olmuş gibi aşağıya kafayı eğip yürümeye çalışıyor. Ne olmuş olabilir? Veterinere mi götüreyim bugün gözlemleyeyim mi? Bilemedim.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
dışkısında ishal var mı? YAVRU dediğiniz için;

Mutlaka vitamin ve mama takviyesi yapmalısınız.
Kursak kontrolü yapın ve gerekirse elle besleme maması şeklinde direk müdahale edin (yavru dediğiniz için diyorum) şiringa ile kursağa mama verin.
Mama içerisine vitamin damlatın ( max 1 damla yeterli olacaktır. vitaminler kuvvetlidir. )

Son olarak  kızıl dal darı 1 hafta kullanın, kış olmasına rağmen yulaf da verebilirsiniz.

Limonum

Yeni Üyemiz
Adı
Naime
Soyadı
Karakaya
Çarşamba günü kuşumuz limonu kaybettik.
O da halsizdi, duramıyordu. Uçarken çarpmaya başlamıştı.
Veteriner solunum sıkıntısı olabilir dedi. Dikkat edin geceleri özellikle.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Astım solunum ile diğer hastallıkların tedavileri ve ilaçları farklıdır.
Bu gibi destekleri isterken özellikle hayvana ait dışkı ve mümkünse video paylaşmanız daha doğru teşhis ve tedaviye yardımcı olacaktır.

Ancak en öncelikle de VETERİNER'e danışılması elzemdir. Burada yer alan bilgiler sadece resim, video ve anlatılanlara istinaden yorum ile verilen yanıtlardır.