Muhabbet kuşum hamile mi? Yardım...

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Merhaba. Muhabbet kuşumda birkaç gündür tuhaflıklar vardı. Ben onu severken tüylerini aşırı şekilde kabartıp ıkınır gibi duruyordu. Bugün de kafesin altında poposunu kafesin köşesine yerleştirmeye çalıştığını ve göğsünün üzerinde yatar gibi durduğunu fark ettim. Bir de normal kakasından çok daha büyük olarak kaka yapmaya başladı. Poposunun etrafındaki tüylerde de biraz azalma olmuş ve poposu açılıp kapanıyor. Kafese folluğu taktım dibine de biraz talaş koydum ama yuvaya girmiyor. Ne yapmam lazım hiç bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz,neler yapmam gerekiyor?  ???

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yumurtlama belirtileridir bunlar

yuvalığa artık dokunmayın, zamanla yuvalığa alışır ve yuvalığa yumurtlar...

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Şimdi gördüm yumurtlamış kızım  rotfl Ama yumurtanın üzerine yatmıyor. Folluğa da değil kafesin altında ortalığa bırakmış yumurtayı. Bir de top gibi oradan oraya atıp duruyor. Yumurtayı peçeteyle tutup folluğa koysam olur mu?

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Yumurta sağlam. Folluğa koydum ama yumurtanın üzerine yatmıyor, kafeste gezinip duruyor bizim kız  confusedtw

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
İlk yumurtayı kırdı maalesef  :-[ Bir saat önce ikinci yumurta geldi.. Bu kez sahiplenir inş yumurtasını  :(

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Arkadaşlar dört yumurtamız var ve bugün 23 gün oldu ama hala yavrular çıkmadı. Anneleri hala yatıyor. Sürenin bu kadar uzaması normal mi? Dördü de boş olabilir mi?  :-[

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Gülay ÖZTÜRK' Alıntı:
Arkadaşlar dört yumurtamız var ve bugün 23 gün oldu ama hala yavrular çıkmadı. Anneleri hala yatıyor. Sürenin bu kadar uzaması normal mi? Dördü de boş olabilir mi?  :-[
13 şubatta da benim kuş yumurtlamaya başlamıştı 5 yumurta vardı. 21 gün gecti ve yumurtaları kırdı. 4 ü zaten boştu.1 tanesinde embiryo ölüydü :( inşallah sizde aynı sorun olmaz bekleyin bakalım bir iki gün daha

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yumurtalara ılık su testi deneyin
bir kaba ılık su koyup yumurtaları içerisine koyup gözlemleyin
canlı ve dolu yumurtalar su içerisinde yalpalamaya ve hareket etmeye başlayacaktır..

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Mert AYDIN' Alıntı:
yumurtalara ılık su testi deneyin
bir kaba ılık su koyup yumurtaları içerisine koyup gözlemleyin
canlı ve dolu yumurtalar su içerisinde yalpalamaya ve hareket etmeye başlayacaktır..
Yumurtaları ellersem anneleri reddetmez mi sonra onları?