Muhabbet kuşum hasta(sanırım kuruluk) ACİL

norev

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Akpınar
2 gün oldu geleli halsiz sadece yem yiyor su içiyor . Bugün çıkardım 1 metre uçamadan halıya düştü . Vitamin suyu olmadığı için suyuna limon sıkıp elma parçası attım . Antibiyotik olarak largopen 500 mg tablet var (diş ağrısı için vermişti) Onu 7-8 parçaya bölüp bir parçasını suyuna atayım mı ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Largopen de amoksisilin isimli etken madde var. Dolayısı ile doğru ilaç gibi görünüyor. Elma vermeyelim. Onun dışında yaptıklarınız doğru. Mandalina suyu miktarını biraz attırıp (1 yemek kaşığı) antibiyotiki suda iyice eritip 4 gün verin. Sonra kesin. Kuşun düzelmesini beklemeyin. İlaçtan bağışıklığı çöküp ölebilir.
3 gün vitamin verin. 3 gün su. Takip edin neşesi yerine gelmemişse tekrar aynı döngüyü yapmak gerekecek.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba,

Bir yemek kaşığı derken hap var arkadaşın elinde sanırım ileride yaşanacak durumlar için antibiyotik ölçüsünü tam olarak yazabilirmisiniz Ayhan bey mesela tablet ise elimizdeki kaç tablet eritip kullanmalıyız ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ali Bey,

Elinizde vitamin olmadığı için 1 yemek kaşığı kadar mandalina suyu koymak lazım.
Hapın ölçüsü ise bir hapı 8 parçaya bölüp hergün 1/8 vermek doğrudur.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Ayhan bey çok teşekkür ederim ilginize hayırlı günler dilerim.

norev

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Akpınar
Gündüz çok canlıydı kafeste dolanıyordu akşam üzeri çıkardım uerde bauağı gezindi fakat şuan çok halsiz. Tutunduğu dalda ters döndüğünde geri düzelemiyot bile.  Elime aldım parmağımla yem yedirdim biraz.  Şuan ne yapabilirim?

norev

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Akpınar
Antibiyotiği iyice ezip tozhaline getirdim.  Bitmiş burun spreyi vardı onla ağzına sıktım bir iki kere şuan yapabilecceğim başka bir şey bulamıyorum .