Muhabbet kuşum hasta yardım

mutlumutlu

Yeni Üyemiz
Adı
GİZEM
Soyadı
GÖKYAR
Merhaba yaklaşık 3 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var 2.5 senedir benimle. Son 2 aydır ishali vardı başlarda reflor icirdim takip ettim geçmeyince veteriner  e gittim. 1 aydır eritrom ve aminosol kullanıyorum.  Bir suluga 2 pirinç eritrom 10 damla aminosol şeklinde. İshali ara ara geçti gün içinde bazen normal olsa da çoğu zaman ishal devam ediyor. Çok su kaybettiği için korkuyorum alışık olduğu için temiz parmagimdan iciriyorum günde 25 damla kadar içiyor. Cereyanda sogukta hava akimi olan hic bir yerde degil ve daldarisi,her zaman yedigi yemi disinda bisey yedirmedim. Gun icinde hareketli konuşkan gece bazen kabariyor ama ishali bir türlü gecmiyor. Bazen sadece beyaz ve su bazen de ince yeşil bir dışkısi oluyor. Arada ise tamamen normal. Napmam gerektiğini bilmiyorum sizce neden olabilir bu kadar uzun süre antibiyotik ve vitamin zarar verir mi? Simdiden teşekkür ederim.

mutlumutlu

Yeni Üyemiz
Adı
GİZEM
Soyadı
GÖKYAR
Bir de son 1 haftadır kafesi kemiriyor oradan damlayan suları içmek için bu da toksik bi etki yapar mi diye korkuyorum kafesi degistirmek istedim busefer de yer değişikliği ishalini artırır diye dokunmadim. Napmaliyim?

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Gizem Hanım geçmiş olsun, kafesiniz boyalı bir kafes mi ? kullandığınız yem açık yem mi ?

mutlumutlu

Yeni Üyemiz
Adı
GİZEM
Soyadı
GÖKYAR
Merhaba Teşekkür ederim. Yem açık değil pakette satilanlardan aslında 2 senedir aynı yemi kullaniyorum hic sıkıntı yasamadim. Son 6 aydır da daldari aldım ishal olunca daldari ya devam ettim veteriner önerisiyle. Kafes boyalı sanırım pirinc kafes diye almistim ayni renk ama kemirdikce yüzülmeye başladı?