Muhabbet Kuşum Hasta

Biu

Yeni Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
Gündüz
Merhaba Arkadaşlar,
Muhabbet kuşum 2 gündür hasta sürekli uyukluyor ve porsuk duruyor. Bir kez kusmasına denk geldim. Dışkısını bir arkadaşa gösterdim Mantar dedi ve fulcan 150mg kapsül önerdi ancak emin olamadım . Dışkısı aşağıdaki gibidir bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

(Yeni dışkı)

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

İç mantar ve ya iç parazit olabilir.
Önce iç parazit (koksidiyoz tedavisi) uygulayınız. Youtube de Ayhan Otçuoğlu videosu izleyebilirsiniz.
İshal geçmez ise iç mantar ile tedaviye devam edebilirsiniz. Benim tahminim iç parazit.
Uygulama esnasında kafes içinde sadece yem ve su bulunmalı. 5 gün antibiyotik ardından 3 gün vitaminotonik ve son 3 gün de probiyotik veriniz.
Normal yem verirken kafese 5 gün boyunca 1 adet kızıl darı bırakabilirsiniz.
1 kere de yulaf verebilirsiniz. (yem standart kafesinizde eksik etmeyin bunlar ilaveten)

geçmiş olsun.

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Biu' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Muhabbet kuşum 2 gündür hasta sürekli uyukluyor ve porsuk duruyor. Bir kez kusmasına denk geldim. Dışkısını bir arkadaşa gösterdim Mantar dedi ve fulcan 150mg kapsül önerdi ancak emin olamadım . Dışkısı aşağıdaki gibidir bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

(Yeni dışkı)

Mantar ve koksidiyozdan şüphelendim. Ama önce mantar tedavisi yapılması gerekiyor daha sonra gerek görülürse koksidiyoz tedaviside uygulanabilir.

Flucan doğru ilaç. Ancak dozajını ne şekilde yapıyorsun?

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
Selamlar,

İç mantar ve ya iç parazit olabilir.
Önce iç parazit (koksidiyoz tedavisi) uygulayınız. Youtube de Ayhan Otçuoğlu videosu izleyebilirsiniz.
İshal geçmez ise iç mantar ile tedaviye devam edebilirsiniz. Benim tahminim iç parazit.
Uygulama esnasında kafes içinde sadece yem ve su bulunmalı. 5 gün antibiyotik ardından 3 gün vitaminotonik ve son 3 gün de probiyotik veriniz.
Normal yem verirken kafese 5 gün boyunca 1 adet kızıl darı bırakabilirsiniz.
1 kere de yulaf verebilirsiniz. (yem standart kafesinizde eksik etmeyin bunlar ilaveten)

geçmiş olsun.
Yalnız iç parazit ile koksidiyozu ayırmak gerekir. İç parazit denince akla nematoda paraziti gelir ve ilacı levamizol etken maddeli ilaçlardır. Örneğin sitraks - nilverm vs.

Koksidiyoz için ise sulfa grubu ve nitrofuran grubu ilaçlar kullanılır.

İç parazit = koksidiyoz değil yani!

Biu

Yeni Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
Gündüz
umitFB' Alıntı:
Mantar ve koksidiyozdan şüphelendim. Ama önce mantar tedavisi yapılması gerekiyor daha sonra gerek görülürse koksidiyoz tedaviside uygulanabilir.

Flucan doğru ilaç. Ancak dozajını ne şekilde yapıyorsun?
Bir pirinç tanesi kadar suluğuna ekliyorum ve ful dolduruyorum bazen 1.5 falan 1 kapsülün hepsini boşaltmıyorum.

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Biu' Alıntı:
Bir pirinç tanesi kadar suluğuna ekliyorum ve ful dolduruyorum bazen 1.5 falan 1 kapsülün hepsini boşaltmıyorum.
Tam dolu suluğa bir çiğ pirinç tanesi yeterli, fazlasına gerek yok. Beşinci gün akşamı dışkı resmi atarsan kontrol ederim. Geçmiş olsun....

Reunal

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Ergün
Ümit KAYA..' Alıntı:
Tam dolu suluğa bir çiğ pirinç tanesi yeterli, fazlasına gerek yok. Beşinci gün akşamı dışkı resmi atarsan kontrol ederim. Geçmiş olsun....
Abi sana mesaj attım bakarmısın

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Ümit KAYA..' Alıntı:
Yalnız iç parazit ile koksidiyozu ayırmak gerekir. İç parazit denince akla nematoda paraziti gelir ve ilacı levamizol etken maddeli ilaçlardır. Örneğin sitraks - nilverm vs.

Koksidiyoz için ise sulfa grubu ve nitrofuran grubu ilaçlar kullanılır.

İç parazit = koksidiyoz değil yani!
Selamlar,
Haklısınız ancak biraz da halk dilinde yazmaya özen gösteriyorum.
Bu kadar detaylı bilgim yok ve aydınlattığınız için teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla da levamizol içeriği daha çok kanat tutulması ve bağırsaklara yerleşmiş olan kıl kurtları için _yani kıl kurtlarının hayvanın bir bölgesine yerleştiğinde tutulma gibi fonksiyonları engelleyici özelliği var, bunlardan kurtulmak için_ kullanılıyor ve 100 ml suluğa 5-6 damla 1 gün max 2 gün uygulanıyor.

Sulpha grubu da içerideki faydalı bakterilerin ölmesi ve zararlı bakterilerin yoğunlaşması sonrası ishal ve sonrasında olası birçok ishal kökenli hastalıklara sebep oluyor. Bağışıklık sistemi çöktüğü için her türlü hastalığa açık hale getiriyor bu canlıları. Bu da benzer şekilde kullanılıyor hatta 1-2 damla fazlası ancak uygulama süresi minimum 5 gün.

Her iki tedavide de kullanılan ilaçlar için sadece yem ve ilaçlı suyu kafeste barındırmak gerekiyor çünkü kafesteki mineral blok ve sübye kemikleri içindeki kalsiyum bu ilaç ile etkileşime girdiğinde etken madde görevini tam yapamıyor.

O yüzden her görülen ishal vari hastalıkta levamizol kullandırmak doğru gelmiyor bana. Doğru kür yapanlar en azından hastalığa doğru teşhis koyabilirler.

Her zaman değil ancak genel olarak;

Önce KOKSİDİYOZ, ardından İÇ MANTAR ve son DIŞ PARAZİT kürü 6 ayda 1 mutlaka yapılmalı ve bu sıralama ile olmalı. O zaman arada oluşabilecek diğer hastalıkların teşhisi daha rahat yapılabilir. Tabi temiz hava, günlük su, taze ve max 12  saat kafeste bekleyen mama ve hijyen her zaman en başta olmalı.

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
Selamlar,
Haklısınız ancak biraz da halk dilinde yazmaya özen gösteriyorum.
Bu kadar detaylı bilgim yok ve aydınlattığınız için teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla da levamizol içeriği daha çok kanat tutulması ve bağırsaklara yerleşmiş olan kıl kurtları için _yani kıl kurtlarının hayvanın bir bölgesine yerleştiğinde tutulma gibi fonksiyonları engelleyici özelliği var, bunlardan kurtulmak için_ kullanılıyor ve 100 ml suluğa 5-6 damla 1 gün max 2 gün uygulanıyor.

Sulpha grubu da içerideki faydalı bakterilerin ölmesi ve zararlı bakterilerin yoğunlaşması sonrası ishal ve sonrasında olası birçok ishal kökenli hastalıklara sebep oluyor. Bağışıklık sistemi çöktüğü için her türlü hastalığa açık hale getiriyor bu canlıları. Bu da benzer şekilde kullanılıyor hatta 1-2 damla fazlası ancak uygulama süresi minimum 5 gün.

Her iki tedavide de kullanılan ilaçlar için sadece yem ve ilaçlı suyu kafeste barındırmak gerekiyor çünkü kafesteki mineral blok ve sübye kemikleri içindeki kalsiyum bu ilaç ile etkileşime girdiğinde etken madde görevini tam yapamıyor.

O yüzden her görülen ishal vari hastalıkta levamizol kullandırmak doğru gelmiyor bana. Doğru kür yapanlar en azından hastalığa doğru teşhis koyabilirler.

Her zaman değil ancak genel olarak;

Önce KOKSİDİYOZ, ardından İÇ MANTAR ve son DIŞ PARAZİT kürü 6 ayda 1 mutlaka yapılmalı ve bu sıralama ile olmalı. O zaman arada oluşabilecek diğer hastalıkların teşhisi daha rahat yapılabilir. Tabi temiz hava, günlük su, taze ve max 12  saat kafeste bekleyen mama ve hijyen her zaman en başta olmalı.
slm ben o mesajı şunun için yazmıştım, şimdi iç parazit tedavisi yapın dediğiniz zaman ve insanlar internetten iç parazit tedavisi diye araştırdığı zaman ya sitraks ya nilverm tedavileri karşılarına çıkar. Gerçi siz parantez içinde koksidiyoz yazmışsınız ancak şunu demek istiyorum iç parazite iç parazit deyin koksidiyozada koksidiyoz deyin ki millet yanlış tedavi yapmasın. Yani bu ikisini birbirinden ayırmak gerekiyor.

Evet levamizol ''kıl kurtları, solucanlar, şeritler'' dediğimiz iç parazitlerde kullanılır. Dediğiniz gibi iç parazitlerin ayaklarda ve kanatlarda tutulma kasılma (bu tutulmalar salmonellada daha çok olur) gibi rahatsızlıklara sebep olabilir ve bunun gibi pek çok rahatsızlıklara sebep olabilir. Yalnız ben ishalde levamizol kullanılır demedim. Aslına bakarsanız ishalde suphamezatin de kullnılmaz, yani her ishalde kullanılmaz :)

İshal dediğimiz şey ''e-coli, salmonella'' vb. bakteriyel enfeksiyonlarda görüldüğü gibi, mantar enfeksiyonlarında ve koksidiyozda hatta protozoal hastalıklarda da görülebilir. Bu hastalıkların hepsine suphamezatine kullanamıyacağımız gibi her ishal vakalarında da direk suphamezatine kullanılmaz. Sulphamezatine ishal ilacı değildir! Sulphamezatine ''koksidiyoz'' ilacıdır. Bakteriyel enfeksiyonlarda da etkili olduğu söylenir ancak sadece koksidiyozda etkilidir/kullanılır. Yani kuşta koksidiyoz yoksa sulphamezatine kullanmayınız!

İshal olan kuşta önce dışkının rengine şekline kıvamına bakılır, eğer herhangi bir hastalık belirtisi yoksa yani sadece yediklerinden kaynaklı bir ishalse ge-oral (normal ishal ilacı) kullanılır yada haşlanmış pirinç suyu, haşlanmış patates, aspur takviyesi gibi doğal yöntemler kullanılır ve ishal geçirilir. Eğer ishal bakteriyel yada mantari yada koksidiyoza bağlı bir ishalse ozaman bu hastalıklara yönelik ilaç kullanılır ve hastalık (ishal) geçirilir.

6 ayda bir yaptığınız küre gelince, iç/dış parazit kürü (vilmectin) harici herhangi bir kürü düzenli yapmanızı önermem. Sağlıklı kuşlara düzenli antibiyotik, antifungal, ankoksidiyel yada antiprotozoal ilaç vermek kuşların bağışıklığını zayıflatmaktan başka birşey değildir. Sağlıklı kuşa ilaç vermek kuşu daha sağlıklı yapmaz. Aksine kuşun ömrünü kısaltır! Bu ilaçlar hastalıklardan korunma amaçlı verilmez verilmemelidir. Hastalıklardan korunma amaçlı sizinde dediğiniz gibi ''Tabi temiz hava, günlük su, taze ve max 12  saat kafeste bekleyen mama ve hijyen her zaman en başta olmalı.'' temizliğe ve beslenmeye dikkat ederseniz eğer zaten kuşların hasta olmadığını  görüceksiniz. İyi forumlar...

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Detaylı açıklama için teşekkürler.

Konuyu teknik olarak anlatmanız süper oldu. (Kendi payıma çok faydalı bilgiler ve tekrar teşekkürler)

Sadece kür konusunda farklı düşünüyoruz onu da tecrübe ederek bir tarafı seçeceğim. Şuan kür tarafındayım.

Size de iyi forumlar.