Muhabbet Kuşum Kapıya Sıkıştı ÇOK ACİL YARDIM LÜTFEN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SercanKORKMAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
KORKMAZ
Merhaba arkadaşlar crying
Yarım saat önce kuşum kapıya sıkıştı tam kapıyı kapatırken.
Şu an kuşumun bedeni soğudu aslında hep sıcak olurdu ve kanadı biraz sarkık görünüyor sürekli uyuyor,gözünü kapatıyor,uçamıyor,ses çıkarmıyor,hareket bile etmiyor.
Arkadaşlar kuşum ölür mü?
Veterine pek götürmek istemiyorum çünkü yanımda hiç para yok şu an.
Ne yapabilirim arkadaşlar? İyileşir mi kendiliğinden? Tam bize alışmıştı yeni almıştık 3 aylık daha. :(
Benim geçen yıl aldığım başka kuş vardı balkona koymuştum 1.kattan balkondan çocukların top atması nedeniyle düştü ve çok paniklendi ayağı kırıldı,sonra hasta oldu öldü.
Bu kuşta böyle olmaz değil mi arkadaşlar lütfen yardım edin kuşumun ölmesini istemiyorum. :'( crying.
Eğer fotoğraf gerekliyse ekliyeyim söyleyin.
Lütfen acil yardım ne olur. :(

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
SercanKORKMAZ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar crying
Yarım saat önce kuşum kapıya sıkıştı tam kapıyı kapatırken.
Şu an kuşumun bedeni soğudu aslında hep sıcak olurdu ve kanadı biraz sarkık görünüyor sürekli uyuyor,gözünü kapatıyor,uçamıyor,ses çıkarmıyor,hareket bile etmiyor.
Arkadaşlar kuşum ölür mü?
Veterine pek götürmek istemiyorum çünkü yanımda hiç para yok şu an.
Ne yapabilirim arkadaşlar? İyileşir mi kendiliğinden? Tam bize alışmıştı yeni almıştık 3 aylık daha. :(
Benim geçen yıl aldığım başka kuş vardı balkona koymuştum 1.kattan balkondan çocukların top atması nedeniyle düştü ve çok paniklendi ayağı kırıldı,sonra hasta oldu öldü.
Bu kuşta böyle olmaz değil mi arkadaşlar lütfen yardım edin kuşumun ölmesini istemiyorum. :'( crying.
Eğer fotoğraf gerekliyse ekliyeyim söyleyin.
Lütfen acil yardım ne olur. :(
veterinere goturun hayvana baksin parasini getirecegini soyleyin
ayrica 3 ayda bir hayvaninizin basina birseyler gelip zarar goruyorsa siz kendinizi bir gozden gecirin bakim hatalari yapiyorsunuz
gecmis olsun

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
veterinere goturun hayvana baksin parasini getirecegini soyleyin
ayrica 3 ayda bir hayvaninizin basina birseyler gelip zarar goruyorsa siz kendinizi bir gozden gecirin bakim hatalari yapiyorsunuz
gecmis olsun
+1

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Veterinere götür paran yoksada soyle olmadığını sanucta onlarda birer hekim. O kuşu iyileştirmek isteyecektir
. Herşey pAra değil.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
kuş kapının arasına sıkıştı ise büyük ihtimal ile içten zedelenme var geçmiş olsun 3 ayda bir kuşlarınızın başına işler geliyormuş biraz dikkat edin... icon_wall

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Hayvan hakları ile ilgili yasaya göre, trafik kazalarında zarar gören hayvanların ücretsiz tedavi edilmesi gerekiyor. Veterinere gidin, kuşa arabayla çarptım deyin :) işin şakası bir yana veterinerin müdahalesi şart olabilir. Bir şekilde gidin veterinere.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Böyle insanlara kızıyorum işte ben. Hem bilinçsiz hareket ediyorsunuz hemde ihmallik ediyorsunuz. Afedersiniz ama kuşunuza daha gerekli ilgiyi bile gösteremiyorsunuz. Kuş henüz 3 aylıkken kafes dışına çıkartılmaz. Hele bide dışardayken çok dikkatli olmazlısınız. Kuş bu.

Param yok diyorsunuz, o zaman bu kuşu neden aldınız? İhtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra sizin yaptığın tek şey kuşun günahına girmektir. Hayvana yazık.. Acil veterinere götürmelisiniz, parayı hemen almıyorlar. Kuşunuzu oraya bırakırsınız olmadı yarın felan ödeme yaparsınız.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Müslüm GÖYCE' Alıntı:
Böyle insanlara kızıyorum işte ben. Hem bilinçsiz hareket ediyorsunuz hemde ihmallik ediyorsunuz. Afedersiniz ama kuşunuza daha gerekli ilgiyi bile gösteremiyorsunuz. Kuş henüz 3 aylıkken kafes dışına çıkartılmaz. Hele bide dışardayken çok dikkatli olmazlısınız. Kuş bu.

Param yok diyorsunuz, o zaman bu kuşu neden aldınız? İhtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra sizin yaptığın tek şey kuşun günahına girmektir. Hayvana yazık.. Acil veterinere götürmelisiniz, parayı hemen almıyorlar. Kuşunuzu oraya bırakırsınız olmadı yarın felan ödeme yaparsınız.
abi zaten üzgün olan bir insana bu kadar baskı yapma 3 aylık kuş salınmaz diye bir şey yok. Alıştığı sürece hiçbir sorn yok.Lütfen bilmediğimiz şeylere karışıp insanları daha da üzmeyelim.  friend yanlış anlama sakın ama dediğin doğru veterinere götürüp orada bırakabilir bir süre

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Müslüm bey dövseydiniz bari arkadaşı :)

3 aylık kuş ile 3 aylık çocuğu karıştırıyorsunuz galiba :)

Kuş yuvadan atladımı 3-4 gün sonra yavaş yavaş uçmaya da başlar. Arkadaşda bunu bilerek yapmadı tabii ki. Hatta ne kadar üzülmüş ki hemen forum bulup yazmış, yardım istemiş. Bir öneriniz varsa yardımcı olursunuz. Yoksa arkadaşın üzerine gidip daha çok üzmenize gerek yok.

SercanKORKMAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
KORKMAZ
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Kuşumun durumu halen aynı fakat masanın üzerinden başka yere atlamaya çalışıyor başına daha kötü bir şey gelicek diye üzülüyorum,kanadını hiç çırpamıyor.
Sürekli kabarık bir şekilde duruyor.
İki seçenek arasında kaldım;
1) 3-4 gün beklemek,
2) Veterinere götürmek.
İki seçeneğini deneyin derseniz ilk müdahele gerekir mi veteriner için?
Yani ilk 3-4 gün iyileşip iyileşmiyeceğine bakıp sonra veterinere götürsem bir sıkıntı olur mu yoksa direk mi veterine götüreyim yarın?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
icon_naughty İlk 3-4 gün beklediğinizi düşünün yarına çıkmama ihtimali bile varken  :(

SercanKORKMAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
KORKMAZ
Peki,yarın artık ilk işim en yakın veterine götürmek olacak.
Umarım iyileşir,teşekkürler başka önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi zaten üzgün olan bir insana bu kadar baskı yapma 3 aylık kuş salınmaz diye bir şey yok. Alıştığı sürece hiçbir sorn yok.Lütfen bilmediğimiz şeylere karışıp insanları daha da üzmeyelim.  friend yanlış anlama sakın ama dediğin doğru veterinere götürüp orada bırakabilir bir süre
+111111
kimseyi rencide etmeyin
kaç kişinin başına böyle birşey geldi ki?
kınıyorsun???

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Hiç istenmeyen bir durum olmuş  o belli. Bende oğlum küçükken neredeyse böyle bir duruma rastlayacaktım. Çat diye ablasına kızıp kapıyı kapattı. Kuşta havalanmadı Allahtan kapının üstündeki taraftaymış. Kaşla göz arasında bir kere böyle bir durum yaşadım. Hemde başındayken. Oğlum diyene kadar çat yaptı kapıyı. Hiç evimizde böyle bir durum olmadığından aklımın ucuna gelmezdi kuşun ayakları sıkışır diye sonra ufak olmasına rağmen kuş olan evde kapı çarpılmaz diye iyice nakşettim kafalarına ama genede belli bir yaşa kadar çocuklar boş bulunabilir dikkat etmekte sürekli telkin etmekte fayda var.  Allahta kimseye böyle bir vicdan azabı yaşatmasın.
Yalnız maalesef beslediğimiz canlıların sorumluluğu sadece yemle su ile bitmiyor. Hastalandıkları vakit tedbirli olmayız. gereken  tedavi yapılmalı. Bana çok kişi gülmüştür tavşan afedersiniz ishal oldu. veterinerde serum bağlayıp 3 gün iğne yaptılar. Sülalesi yaptığım masrafı karşılamaz bu tavşanın diye çok gülmüşüzdür. Ancak genede olması gereken neyse o derhal tutup bir veterinere götürün. Bu mesuliyetin mazereti olmaz.

Sonra tedarik edip ödersiniz.
Veterinerde insan. Yok ben parasız yapmam derse oda onun insaniyeti. Başka veterinere götürürsünüz. İlla biri yardımcı olur.

SercanKORKMAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
KORKMAZ
Arkadaşlar veterinere götüremedim işim çıktı fakat maşallah kuşum kendiliğinden iyileşti.Hali normal hali gibi,küçük küçük cikliyor ve sürekli uyumuyor tek sorun kanadında sorun var,uçamıyor o kadar.Galiba biraz daha beklemeliyim uçması için. :)
Veterinere gerek kalmadı kendisi iyileşti fakat kanadı için ne yapacağım bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...