muhabbet kuşum kızışmadı

oğuz1

Yeni Üyemiz
Adı
oğuz
Soyadı
yeşil
merhaba arkadaşlar. Benim muhabbet kuşum 9 aylık oldu hala kızışmadı cere rengi açık mavi burun delikleri beyaz 8. ayda kızışır diye gördüm internette daha zamanı var mı acaba kızışması için şimdiden teşekkürler  icon_think

mertsever

Uzman Üyemiz
Adı
MERT
Soyadı
SEVER
Öneclikle bol sağlıklı kuşlar dileğimle,resim ekleseydin sana daha kolay yardımcı olabilridim
ilahaki kuşların 8 ayında üremeye gececek diye bir kayidesi yok bu senin elinde eyer olmuyorsada heşey zaman bırakmalı derim.

Çiftleşme ve üreme belirtileri göstermeyen kuşları daha istekli hale getirmek için çeşitli yöntemler denemek mümkündür. Uygulanabilecek yöntemler bazı çiftlerde işe yarayabilir, bazılarında işe yaramaz. Örneğin yem karışımına nijer gibi kızıştırıcı tohumlar ekleyebilirsiniz.

Çiftlerinize çok az miktarda bal verebilirsiniz. Salmalarda dinlendirme yoluna gidebilirsiniz. Kuşların anlaştıkları halde çiftleşmemesinin sebebi %90 sahibinin onlara uyguladığı bakım ile ilgilidir. Bakım koşullarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Bir dişi, ilk kuluçkasına 3,5 aylık ikende başlayabilir. Eş ve ortam şartları uygunsa kuluçka ve sonraki kuluçkalar problemsiz geçer.
  Cere rengini önemsemeyiniz; Zira bazı muıtasyona sahip dişilerin cereleri ömürlerinin hiç bir döneminde kahve rengi olmaz.
  Eş ve ortam şartları uygun değilse istediğiniz kızıştırıcıyı verin tek bir yavru alamazsınız.
  Üreme için Isı, ışık, besin uygun değerlerde olmalı..