Muhabbet kuşum ölmek üzere, lütfen yardım

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Merhabalar,

Bembeyaz dünyalar tatlısı bir kızım ve lacivert bir oğlum var.

1 ay önce ben buralarda değilken erkek kuşum solunum yolu enfeksiyonu olmuş ve veterinere götürmüşler, 1 hafta içinde normale dönmüş. Geldiğimde çok zayıftı ve halsizdi zamanla enerjisi yerine geldi.

Asıl sorun; şuan eşi (dişi) nefes alırken zorlanıyor (belirtilerin aynı olduğunu söyledi ailem, erkek kuş ile), tünekte duramıyor.

İlk hırıltısını duyar duymaz 2 gün önce veterinere götürdüm ya anlamadı ya da ben geç kaldım bilmiyorum ama verilen ilaçları içmiyor. 2 gündür zorla veriyoruz suyunu. Bugün tüneğe hiç çıkmamaya kanatlarını açmaya başladı.

Belirtileri sırasıyla;

Durgunlaşma
Hırıltılı solunum
Kuyruğun ve başın hep yukarıda olması
İştahsızlık
Kanatları hep açık bir şekilde oturma
Güçsüzlük-tünekte duramama

İshali olmadı hiç, hep az yer az su içerdi, kilosu da maşallah hep yerindeydi, yaklaşık 2.5 yaşında.

Eşinden ayırdım, üstünü sıcak tutmak için örttüm. Ara ara konuşuyorum ki yalnız hissetmesin diye. Ama hırçınlaştı, zorla su veriyoruz diye sanırım, su vermek için elime aldığımda hep sakin olan kuş çıldırıyor.

Dediğim gibi şırıngayla 2 cc şekilde suyuna kattığım ilaçları vermeye çalışıyorum. İlaçların ne olduğunu bilmiyorum ama solunum yolu enfeksiyonu tedavisi dedi. Biri pembe, biri pekmez renginde, 3 tane de beyaz ilaç var, dediği dozları suyuna katıyorum sonra o sudan aldığım 2 ccyi şırıngayla ağzına sıkıyorum.

Problem şu ki yemek yediremiyorum, 2 gündür sadece su ile gidiyor. Bu sabah sadece 2 tanecik yem kırdı onu yedi o kadar. Elle besleme aparatıyla beslemek sıkıntı olur mu, bu kuş için? Veterinere sordum ve elle besleme aparatı ne diye bir cevap aldım. Gerçi elle besleme aparatıyla ne yedireceğimi de bilmiyorum. Bir tavsiyeniz var mı?

Dün tamamen kendini salınca çok korktum kesin geceyi çıkaramayacak dedim ama çıkardı ve aynı şekilde devam ediyor.
Erkek kuş yemek yemeye ve suyunu içmeye hep devam ettiği için sorun çıkmamış onda.

Gördüğünüz gibi kuyruk ve baş yukarıda, yemliğinin içine oturuyor ve hep kabarık.

Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
İkinci olarak da çok geç kalmadan danışmak istediğim diğer konu.

Bu iyileşen erkek kuş iyileşme dönemindedir diye sürekli yiyip kilo almamasını dert etmedim başta,
ama ishaldi (yani dışkısı normal değil, yeşil kısmı bazen var bazen yok, böyle sarı cıvık bir şey ortada, etrafı da hale şeklinde su) ,
geçmeyince eşiyle beraber götürdüm onu da veterinere, dişisiyle beraber aynı ilaçları kullanın bitene kadar dedi. İkisi de aynı ilaçları ayrı kafeslerde alıyor şuan.

Ama internette araştırınca kuruma hastalığı olabilir diye düşündüm.

Göğüs kafesinin önündeki kemik baya çıkıntılı. Habire yemek yiyor ve su içiyor. Yağ dokusu yok denecek kadar zayıf.
Oyun oynamasına oynuyor ama normalden daha çok kabarıp uyuyor. Ama uçmayı ve kafesten çıkıp yanıma gelmeyi bırakacak kadar halsiz değil.
Bir de normalde hiç yere konmayan kuş hep yerlerde oynuyor (kafes tabanı değil, evin yeri) şuanda bile yerde oynamakta.

Yüzlerce ilaç yazmışlar ama küçücük bir şey, yanlış bir şey versem az da olsa iyi olan kuşu öldürürüm diye korkuyorum.

Şuan veterinerin verdiği ilaçların 3. günündeyiz.

Elma sirkesi koruyucudur diye bir şey okudum. İlaçlar bitince versem?
Ya da ne yapayım? Kafam karıştı, sık arayla hastalanmaları endişelendiriyor beni.

hakanim33301

Yeni Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
Belen
Geçmiş olsun veteriner den doksimis diye ilaç alın yada aynı etken maddeli olsun agzinin kenarına damlatın 1damla sabah ve akşam kendi tutacaktır.iyilesirse baytril diye ilaç var suluk katına damlat 1 hafta

hakanim33301

Yeni Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
Belen
Şırınga nin içine yumurta sarısı pirinç unu ve bebek bisküvi si ezin az sulu verin

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Merhaba, çok geçmiş olsun iki gönderinizi de okudum. Benzer şeyler başıma geldiğinde yumurta ve yeşilliklerden yaptığım mama iyi gelmiştir. Aminosol adlı vitaminden de fayda görmüştüm. Kurumada sürekli yediğini kusma ve tıkanma benzeri şeyler oluyor diye biliyorum kursak mantarı sebebiyle. ondan ziyade belki böbreklerde bi sıkıntı olabilir devamlı yiyip su içiyorsa ama kilo alamıyorsa. Kuşlar hakkında bilgili veteriner ya da güvenilir bir kuşçunun görmesinde fayda var gibi... Dişi bunları kendi yapamayacak kadar bitkinse genzine kaçırmadan minik şırınga ile vitamini ağızdan vermeyi deneyebilirsiniz ürkütmeden.
Mama yemiyorsa da ben hero baby nin sebzeli ya da meyveli olanlarını veriyorum şırınga ile. Ayeıca kanatlarını sürekli açık tutuyorsa ateşi olabilir. Kuşların normal vücut ısısı biz insanlara kıyasla çok yüksektir ama yani kanat altından ateş ölçerseniz insan ateşi ila karşılaştırmayın. internette normal vücut ısıları hakkında şu sayfadan bilgi alabilirsiniz:

https://www.facebook.com/1183127151809361/posts/1185736831548393/

Seyma Kurul' Alıntı:
Merhabalar,

1 ay önce ben buralarda değilken erkek kuşum solunum yolu enfeksiyonu olmuş ve veterinere götürmüşler, 1 hafta içinde normale dönmüş. Geldiğimde çok zayıftı ve halsizdi zamanla enerjisi yerine geldi.

Asıl sorun; şuan eşi (dişi) nefes alırken zorlanıyor (belirtilerin aynı olduğunu söyledi ailem, erkek kuş ile), tünekte duramıyor.

İlk hırıltısını duyar duymaz 2 gün önce veterinere götürdüm ya anlamadı ya da ben geç kaldım bilmiyorum ama verilen ilaçları içmiyor. 2 gündür zorla veriyoruz suyunu. Bugün tüneğe hiç çıkmamaya kanatlarını açmaya başladı.

Belirtileri sırasıyla;

Durgunlaşma
Hırıltılı solunum
İştahsızlık

İshali olmadı hiç, hep az yer az su içerdi, kilosu da maşallah hep yerindeydi, yaklaşık 2.5 yaşında.

Eşinden ayırdım, üstünü sıcak tutmak için örttüm. Ara ara konuşuyorum ki yalnız hissetmesin diye. Ama hırçınlaştı, zorla su veriyoruz diye sanırım, su vermek için elime aldığımda hep sakin olan kuş çıldırıyor.

Dediğim gibi şırıngayla 2 cc şekilde suyuna kattığım ilaçları vermeye çalışıyorum. İlaçların ne olduğunu bilmiyorum ama solunum yolu enfeksiyonu tedavisi dedi. Biri pembe, biri pekmez renginde, 3 tane de beyaz ilaç var, dediği dozları suyuna katıyorum sonra o sudan aldığım 2 ccyi şırıngayla ağzına sıkıyorum.

Problem şu ki yemek yediremiyorum, 2 gündür sadece su ile gidiyor. Bu sabah sadece 2 tanecik yem kırdı onu yedi o kadar. Elle besleme aparatıyla beslemek sıkıntı olur mu, bu kuş için? Veterinere sordum ve elle besleme aparatı ne diye bir cevap aldım. Gerçi elle besleme aparatıyla ne yedireceğimi de bilmiyorum. Bir tavsiyeniz var mı?

Dün tamamen kendini salınca çok korktum kesin geceyi çıkaramayacak dedim ama çıkardı ve aynı şekilde devam ediyor.
Erkek kuş yemek yemeye ve suyunu içmeye hep devam ettiği için sorun çıkmamış onda.

Gördüğünüz gibi kuyruk ve baş yukarıda, yemliğinin içine oturuyor ve hep kabarık.

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
hakanim33301' Alıntı:
Şırınga nin içine yumurta sarısı pirinç unu ve bebek bisküvi si ezin az sulu verin
Bu akşam yumurta+un+bebe bisküvisi maması verdim aparatla. Kursağına sokmaya cesaret edemedik ağzının kenarına yavaş yavaş sıkarak yedirdik. Kursağı biraz doldu en azından, yorulsa ve kirlense de yedirirken. Biraz sulu kaçmış, ilk kez mama yaptığım için tutturamadım.

Sanırım veterinerin verdiği ilaçlardan beyaz olanlardan bir tanesi doksimis muadili. Yarın veterineri arayıp tüm ilaçların içeriğini öğreneceğim, belki baytril muadili de vardır içlerinde.

Çok teşekkür ederim cevap için. Mama vererek hata etmediğimi öğrenmek rahatlattı beni.
----------------------------------------------------------

Diğer erkek kuşuma da aynı mamanın katısını yaptım, vitamin olsun diye, yemliğine koydum ama dokunmadı hiç bugün.

Gerçekten kuruma hastalığı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana. Dışkısında yeşil olsa da uzun oluyor, o her zaman ki yuvarlak şeklini almıyor. Bir yemlik bir suluk arasında mekik dokuyor. Sindirmesi için taşı da var, onu da yiyor arada görüyorum.

Tam olarak kuruma tedavisi için hangi basamakları seyretmek gerekir?
Flucan tablet veya Triflucan şurup diye okumuştum araştırmalarım da. Doğru bir tedavi şekli mi acaba ve dozajlarından da emin olamadım.

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Merhaba, çok geçmiş olsun iki gönderinizi de okudum. Benzer şeyler başıma geldiğinde yumurta ve yeşilliklerden yaptığım mama iyi gelmiştir. Aminosol adlı vitaminden de fayda görmüştüm. Kurumada sürekli yediğini kusma ve tıkanma benzeri şeyler oluyor diye biliyorum kursak mantarı sebebiyle. ondan ziyade belki böbreklerde bi sıkıntı olabilir devamlı yiyip su içiyorsa ama kilo alamıyorsa. Kuşlar hakkında bilgili veteriner ya da güvenilir bir kuşçunun görmesinde fayda var gibi... Dişi bunları kendi yapamayacak kadar bitkinse genzine kaçırmadan minik şırınga ile vitamini ağızdan vermeyi deneyebilirsiniz ürkütmeden.
Mama yemiyorsa da ben hero baby nin sebzeli ya da meyveli olanlarını veriyorum şırınga ile. Ayeıca kanatlarını sürekli açık tutuyorsa ateşi olabilir. Kuşların normal vücut ısısı biz insanlara kıyasla çok yüksektir ama yani kanat altından ateş ölçerseniz insan ateşi ila karşılaştırmayın. internette normal vücut ısıları hakkında şu sayfadan bilgi alabilirsiniz:

https://www.facebook.com/1183127151809361/posts/1185736831548393/
Dişinin kendisi hiçbir şey yapmıyor maalesef. Suyunu da mamasını da hep ben verdim bugün. Zaten hep üşengeç bir kuştu, hasta olunca da iyice saldı.

Ateşini ölçebileceğimi hiç bilmiyordum, deneyeceğim. Teşekkür ederim link için.

Yukarıda yazdığım gibi un+yumurta+cici bebe maması verdim, sebze koyacaktım ama sonra emin olamadım koysam mı koymasam mı diye ve koymadım. Hangi sebze iyi olur? Ben mamayı mikserle çırptım, sebzeleri de çırpabilirim değil mi?

Erkek için;
Bu coronavirus olayından dolayı toplu taşımaya binmek çok tehlikeli geliyor. Kuştan anlayan bir veteriner de yakınlarda bulamadım. İstanbul'da önerebileceğiniz bir yer var mı?
Yediğini kustuğunu hiç görmedim. Ama yerken baktım, habire yemliği karıştırıyor ama kırdığı yem karıştırdığının yarısı, oyalanıyor yani. Ama sonra sanki çok yemiş de susamış gibi gidip su içiyor. Sonra tekrar yemliğe geliyor. Sonra da aynasına geçip uyuyor.

Reunal

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Ergün
Dişi kuşta anladığım kadarıyla solunum yolu enfeksiyonu var. Veterinerden doksisiklin etken maddeli hiprodoxi alın. Kullanmaya başlayın. Erkek kuş içinde kafes tabanına tuvalet kağıdı koyun 3,4 tane dışkı yapsın fotoğrafını atın bakalım. Dişi yem yemiyorsa ara ara kontrol edin kursağı, boşsa mama yapıp verimin :)

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Recai SULAMIŞ.' Alıntı:
Dişi kuşta anladığım kadarıyla solunum yolu enfeksiyonu var. Veterinerden doksisiklin etken maddeli hiprodoxi alın. Kullanmaya başlayın. Erkek kuş içinde kafes tabanına tuvalet kağıdı koyun 3,4 tane dışkı yapsın fotoğrafını atın bakalım. Dişi yem yemiyorsa ara ara kontrol edin kursağı, boşsa mama yapıp verimin :)
Peki koyacağım kağıt altına. Teşekkür ederim.

Bugün yaptığım erkek kuşun mamasında 6 tane kırılmış yem gördüm. Yerken düşmüş olma ihtimali var mı? Yoksa yem kusma böyle bir şey mi?
Suyun içinde hiç yem görmüyorum ama mamada gördüm bugün.

Reunal

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Ergün
Seyma Kurul' Alıntı:
Peki koyacağım kağıt altına. Teşekkür ederim.

Bugün yaptığım erkek kuşun mamasında 6 tane kırılmış yem gördüm. Yerken düşmüş olma ihtimali var mı? Yoksa yem kusma böyle bir şey mi?
Suyun içinde hiç yem görmüyorum ama mamada gördüm bugün.

Yem yerken düşmüş de olabilir. Kusmuş ta olabilir anlaman için gözlemlemen gerekir

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Recai SULAMIŞ.' Alıntı:
Yem yerken düşmüş de olabilir. Kusmuş ta olabilir anlaman için gözlemlemen gerekir
Daha da fazlasi geldi. Bu kadar çok düşer mi yerken?

Bu da dışkısı, ortadaki iki tanesi taze.

Verdiğim yumurtalı mama (yumurta beyazının yarısı+sarısı, pirinç unu+ 1 tane bebe bisküvisi, su) kusturmuş olabilir mi? 6 saat durdu. Sonra kaldırdım. Saat 3'de koyduğum suyunda hiçbir şey yok.

emreciq

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Emre
Soyadı
Aygüler
Seyma Kurul' Alıntı:
Merhabalar,

Belirtileri sırasıyla;

Durgunlaşma
Hırıltılı solunum
İştahsızlık

Merhaba Geçmiş olsun ne zamandan beri var bu belirtiler

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Emre AYGÜLER' Alıntı:
Merhaba Geçmiş olsun ne zamandan beri var bu belirtiler
Dişi kuşumun durumu düzelmeye başladı.
Elle besledikçe toparladı.

Hala tünekte uyumuyor ama uyanık olduğu zamanın çoğunu tünekte geçirebiliyor. Kendini kaşıtırken tünekten düşmüyor artık. Yemliğinin içinde otururken de kafası düşüyordu hep, artık düşmüyor.

Tekrar katı yeme geçtik. 1.5 gün yumurta maması verdim, dün elimle yemi verdiğimde kırabildi. Bugün de kendisi suyunu içti, az da olsa kendi yem yedi ama ben yine de elle de besliyorum.

Uyurken artık nefes almada zorluk çekmiyor, ses çıkmıyor yani.
Uçtuğunda ya da çok hareket edip yorulduğunda sesli nefes alıyor. (Elimden kaçabilecek kadar gücünü toparladığı için, kaçınca uçmuş oluyor)
Sık sık şişip, pırlıyor. Ama ben sindirimden olduğunu düşünüyorum şu anda, mamadan dolayı büyük ihtimalle.

Habire ağzını açıp sindirmeye çalıştığı hareketi yapıyor. Sindirim taşını bir türlü yediremedim.

Tedavisi daha bitmedi. İlaçlarından birini döktüğüm için gidip veterinerden alacağım döktüğüm ilacı, ona göre tedaviyi tamamlayacağım.

Ama erkek kuşumun dışkısı çok kötü, tamamen beyaz. Avi-diar kullanmaya başladım ama bir değişiklik yok. Bir de çok isteksiz, uyumak istiyor. Yarın onu da soracağım ama bir öneriniz var mı?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

dişi kuşunuz için kursak mantarı tedavisi, erkek kuşunuz için solunum enfeksiyonu tedavisi ayrı ayrı uygulayın.

Zolax X mg. (X değeri 25 50 ya da 100 olabilir) kullanın. X değeri 100 mg ise 1 kapsul/1lt su olacak şekilde karıştırın ve 100 ml suluğa koyun. Bu sadece oran. Buna göre oranlayarak kuşunuzun suluğunda 24 saat bırakın. Kafeste darı yem haricinde başka hiçbirşey olmasın. İlacın etkisini azaltır. Bu şekilde 1 var 1 yok 5 uygulama yapın. Düzelme göreceksiniz. 10 gün  süren bu tedavide vitamine ihtiyaç yok zolax zaten şeker ihtiva eder.

Özellikle beb büskivisinden uzak durun bunlar da şeker içeriklidir. Günlük iyileşmeleri belki görebilirsiniz ancak sonrasında eski halini alabilir.

Hipradoxi de erkek için kullanacağını ilaçtır. 100 ml suluğa 5 damla 5 gün uygulama, ardından 3 gün vitamin ve sonrasında 3 gün probiyotik. uygulayın.

geçmiş olsun,

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.
- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir. 

Seyma Kurul

Yeni Üyemiz
Adı
Şeyma
Soyadı
KURUL
Selamlar,

dişi kuşunuz için kursak mantarı tedavisi, erkek kuşunuz için solunum enfeksiyonu tedavisi ayrı ayrı uygulayın.

Zolax X mg. (X değeri 25 50 ya da 100 olabilir) kullanın. X değeri 100 mg ise 1 kapsul/1lt su olacak şekilde karıştırın ve 100 ml suluğa koyun. Bu sadece oran. Buna göre oranlayarak kuşunuzun suluğunda 24 saat bırakın. Kafeste darı yem haricinde başka hiçbirşey olmasın. İlacın etkisini azaltır. Bu şekilde 1 var 1 yok 5 uygulama yapın. Düzelme göreceksiniz. 10 gün süren bu tedavide vitamine ihtiyaç yok zolax zaten şeker ihtiva eder.

Özellikle beb büskivisinden uzak durun bunlar da şeker içeriklidir. Günlük iyileşmeleri belki görebilirsiniz ancak sonrasında eski halini alabilir.

Hipradoxi de erkek için kullanacağını ilaçtır. 100 ml suluğa 5 damla 5 gün uygulama, ardından 3 gün vitamin ve sonrasında 3 gün probiyotik. uygulayın.

geçmiş olsun,

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.
- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.
Merhabalar, bilgiler için çok teşekkür ederim.
Mesajınızı yeni görüyorum.

İshal olan kuşumun ishali 4 gün öncesine kadar gerçekten çok kötüydü. 1.5 günde 3 günlük dışkılama yapıyordu, rengi de tamamen beyazdı.
Yem yemeyi hiç bırakmadı ama sürekli de uyudu.
Şu an dışkısının miktarı azaldı, rengi de tamamen beyaz değil hafif koyulaşmaya başladı ama uyumaya devam ediyor.
Veterinerin solunum enfeksiyonu olan kuşuma verdiğim ilacı buna da vermemi söyledikten sonra ishalinin kötüleştiğini görünce kestim onları ve sadece avi-diar ve sirke dönüşümlü olarak kullandım. (1 haftadır) Zolax kullanımını deneyeceğim ama sonrasındaki vitaminden kastınız nedir? Bende avisol plus var.
Ve kötü haber olarak , bugün kafesin tabanında takılmaya başladı. Gerçekten hiçbir şey yapamamak mahvetti beni.

Solunum problemi olan kuşum ise 2 gün öncesine kadar çok iyiydi. Sadece nefes alırken hafif kuyruk sallanması kalmıştı bir de arada bir hapşırıyordu.
2 haftadır veterinerin verdiği ilaçları kullanıyoruz, hala da kullanmaya devam ediyoruz. 2 gün önce nefes alırken ses çıkarmaya tekrar başladı ve bugün tedavinin son günü. Veterinere ilaçların içeriğini sordum ve söylemeyeceğini söyledi. Yani içerisinde zaten hipradoxi var mıydı bilmiyorum. Eğer varsa ve tekrar kullanmaya başlarsam bu kadar uzun tedavi süresinin bir zararı olmaz mı?

Zgrcyn

Üyemiz
Adı
Ozgur
Soyadı
Ceyhan
Benim kuş da gitti gidiyordu veteriner hekim kuzene sordum şunu (alfasilin 250 mg antibiyotik kapsülün tam yarısını 5 gün boyunca her sabah suyuna kattım )yaptırdı kuş 4 günde kalktı sorun kalmadı.