Muhabbet Kuşum Son Zamanlarda

Bilal Azak

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
Azak
İyi günler Baki bey, benimde ele alışkın ve baya bir emek verip konuşturduğum muhabbet kuşum vardı..Benim kuşum eş istediği zaman çok değişik hareketler yapmaya başladı o hareketleri yapmaya başlayınca anlıyorsunuz zaten eş istediğini :) :)
Bende belirli bir süre sonra dayanamadım gidip yanına güzel bir dişi satın aldım..Yaklaşık 1,5 aydır aynı kafesteler..Dişiyi aldığımdan beri konuşmayı belirli oranda unuttu..Ancak ele gelmesinde herhangi bir sıkıntı yok.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Konuşan kuşa eğitimli kuşa eşe gerek yok zaten rutin saldığınızda eşi olarak sizi bilir ,size kur yapar, yem kusar ve konuşur.Eş alındığında durum değişken oluyor insana alışan kuş ya gelen dişiye yakınlık göstermiyor yok sayıyor.Bazen tam tersi olup artık sahihibe fazla yüz vermiyor.Bazende gelen dişiyede konuşmayı öğretiyor ve yavruluyorlar.Şu çifter çifter yaşar ,eşi ölünce ölür, eşi olmadan yaşaması zulümdür şehir efsanesidir.Karar sizin isterseniz alın gözlemleyin.Eğitilen kuş evin bi ferdi olur kafes kapısı daima açıktır.Olay mevcut kuşa iyi bakmak yaşam koşullarını iyi tutmak.15 sene gibi yalnız başına rekor yaşayanlar var.

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Baki bey bu olaylar kuşların eşleşme durumu doğal yaşamlarında var ama tercih sizin şimdi ondaki olayı ve ortamı eslemeden sonra bulamıya bilirsin bendede var  konuşan vb gibi olaylar yapan ben eşe atmıyorum