Muhabbet kuşum su gibi dışkı yapıyor.

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Merhaba

Kuşum aralıklarla yapardı bunu zaten yarım gün sürerdi. Sadece sıvı. Söyle anlatayım sanki parmağınızdan 1 damla su gazeteye damlamış gibi. Bir ara bu ishal hali durdu (yaklaşık 1 ay) . Ben Edirne de öğrenciyim kuşumu İstanbula götürdüm yaklaşık 2 ay orada kaldı. Şimdi Edirne geri geldim ve 3 gündür böyle. Arada normal dışkıladığı oldu fakat genel olarak böyle yapıyor. Akşama doğru normale yakın dışkılıyor  fakat dışkı sayısında azalma var. Yaklaşık 1 saatte 1 dışkılıyor. Keyfide yerinde uçuyor, ötüyor , tüylerini düzenliyor.

Not : 1 haftadır çok fazla tüy döküyor ve gagasında mantar vardı fakat tedavi uyguladım ve geçti.

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Yardım edecek yok mu çok kaygılanmaya başladım.

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Yer değişikliği stres yapmış olabilir,haşlanmış sade patates verin azıcık. Daha iyi bilenler ne der bilmiyorum tabi

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Yok sadece su. Saydam o anda yaptıgı şeyi görmesem fark etmem. Yeşillik vermedim sık sık oluyor böyle.

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Hiç bilmiyorum o zaman, acil şifalar dilerim

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Su an düzeldi mesela . Ama yarın devam edecek yada sonraki gün. Sadece bugün çok koktum düzelmeyince. Normalde yarın gün sürer . üç gündür böyle idi .

Olgun Gloster

Üyemiz
elektrolit verin diyorlar sulu dışkıya ustalar konuya el atmamış,atarlarsa elektrolitin nasıl katkı yaptığını açıklarlarsa seviniriz

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Bu kuruma hastalığının belirtileri ne bundan Şüpelendim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Çağlar Bey,
Öğrenci imişsiniz. O zaman içindeki etken maddelere göre ekli listedeki size en kolay gelen ilaç bulun ve 3 gün verin, geçmesi lazım. Bu arada ne değişti onu tespit etmeye çalışın. Yem, su, hava sıcaklığı, mama v.s. Sorunun kaynağı bunlardan birinde olabilir.
Etken Maddeler;
Metisilin - Ampisilin - Amoksisilin - Sefazolin - Sefaklor - Sefuroksim - Sefriakson - Seftizoksim - Sefotaksim - Seftazidim - Sefperozil - Sefoperazon - Sefepim - Sefiksim - İmipenem – Sulfametoksazol +Trimetoprim - Gentamisin - Kanamisin - Tobramisin - Amikasin - Netilmisin - Tetrasiklin - Kloramfenikol - Ofloksasin - Siprofloksasin - Danofloksasin - Enrofloksasin - Marbofloksasin - Flumekuin - Cefovecin (Convenia) - Vankomisin

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Çağlar Bey,
Öğrenci imişsiniz. O zaman içindeki etken maddelere göre ekli listedeki size en kolay gelen ilaç bulun ve 3 gün verin, geçmesi lazım. Bu arada ne değişti onu tespit etmeye çalışın. Yem, su, hava sıcaklığı, mama v.s. Sorunun kaynağı bunlardan birinde olabilir.
Etken Maddeler;
Metisilin - Ampisilin - Amoksisilin - Sefazolin - Sefaklor - Sefuroksim - Sefriakson - Seftizoksim - Sefotaksim - Seftazidim - Sefperozil - Sefoperazon - Sefepim - Sefiksim - İmipenem – Sulfametoksazol +Trimetoprim - Gentamisin - Kanamisin - Tobramisin - Amikasin - Netilmisin - Tetrasiklin - Kloramfenikol - Ofloksasin - Siprofloksasin - Danofloksasin - Enrofloksasin - Marbofloksasin - Flumekuin - Cefovecin (Convenia) - Vankomisin

Hocam şırınga ile günde bi kere mi verilecek nasıl olduğunu da anlatır mısınız

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hap olaraksa hapı 8 eşit parçaya bölüp 3 gün 1/8 parçadan birini suda iyice eritip suluğuna koyun suyuna ayrıca vitamin ekleyin. 24 saatte bir değiştirin. Kuşu takip edin kendisi yeyip içiyorsa müdahale etmeye gerek yok.
Kuş tüneğe çıkamaz hale gelirse kafes tabanında durup kabarıyorsa hemen benim youtube kanalımdaki şekilde (aşağıda linki var) şırınga ile besleyin yoksa açlıktan ölüp gider.

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Çağlar Bey,
Etken Maddeler;
Evet öğrenciyim. Şimdi bir petshopa gittim ve sağlıklı kuşlarının gögüş kısmına baktım benim kuşumla hemen hemen aynı. Zaten kuşum zayıf bir kuş. Bu verdiğiniz etken maddeler ishal için mi ? Yoksa kuruma hastalığından şüpelendiğim için mi yazdınız.

Ne değişti derseniz suyu değişti istanbulda başka marka bir su içiyordu , daha sıcak bir ortama geldi , 2.5 3 saatlik bir yolculuk geçirdi ve 3 gündür böyle.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Etken maddeler kuruma hastalığında kullanılan etken maddeler. Ama ishal ve diğer bazı dertlerede iyi gelmektedir. Antibiyotik sonuçta.

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Etken maddeler kuruma hastalığında kullanılan etken maddeler. Ama ishal ve diğer bazı dertlerede iyi gelmektedir. Antibiyotik sonuçta.
Kuruma olduğuna emin değilim. Elimi göğsüne götürdüğümde çok az bir kemik çıkıntısı var. Hareketli kuşum , elime kur yapıyor vs. Sabah deliler gibi uçuyor ,gerçi bu sabah bunu yapmadı ama .

Çağlar G.

Yeni Üyemiz
Adı
çağlar
Soyadı
Gökçe
Şimdi yine düzeldi. 4, 5 dışkı katı yaptı . Ama bunları son 3 saatte yaptı.  Dışkı sayısı çok azaldı.

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Çağlar GÖKÇE' Alıntı:
Şimdi yine düzeldi. 4, 5 dışkı katı yaptı . Ama bunları son 3 saatte yaptı.  Dışkı sayısı çok azaldı.
İyi mi?