Muhabbet kuşum uçamıyor :( çok acil yardım edebilir misiniz?

Müge Ulutaş

Yeni Üyemiz
Adı
Müge
Soyadı
Ulutaş
Merhaba benim muhabbet kuşum yaklaşık 9 aylık 4 aydır tüylerini döküyor kime sorsam stres dedi en sonunda muhabbet kuşuna bakan bir veteriner bulabildim. İç mantar olduğunu söyledi. kanatlarının altında bacak ve karın bölgesinde tüyleri yok kanat tüylerini de döktüğü için uçamıyor sürekli kaşınıyor. kaşınırken küçük beyaz şeyler dökülüyor sanırım kepek. yem yiyor ama çok zayıfladı minicik kaldı  tırnaklarında ve gagasının ucunda siyahlıklar var. çok nadir ötüyor bazen benimle oynuyor ama çabuk yoruluyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor ve kursağı şiş. sizce gerçekten mantar mı? Lütfen yardımcı olur musunuz? :'(

Ekli dosyalar

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Frenç molt.Beter bir illet genetik olabildiği gibi bakımsız yuvalıktan ,tüketme damızlıktan alınan yavrularda görülür.Tüy dibine yerleşen parazit tüyün kalitesini bozar kanamalar olur kuş kaşınır ve tüyleri döker uzar bidha döker.Kesin tedavisi yoktur düzenli bakım ve temizlikle iyleşebilen vakalarda vardır.

Müge Ulutaş

Yeni Üyemiz
Adı
Müge
Soyadı
Ulutaş
Teşekkür ederim aldığımdan beri böyle başta sadece kuyruğunu düşürüyodu sonra tekrar çıkıyodu şimdi böyle oldu :(

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
catasol % 10 alın hergun suluguna birkac damla katin, 1 ay boyunca vitamini kullanın, tam tedavi etmesede faydasi olacaktir, ayrica birkac gunde bir sirkeyi pamuga döküp kusun vucudunu sirkeyle iyice temizleyin