muhabbet kuşum uzun zamandır hasta lütfen yardım

mina

Yeni Üyemiz
Adı
Yağmur
Soyadı
Özay
İyi günler arkadaşlar,muhabbet kuşumun tek burun deliğinde geçmeyen bir akıntı var ve iyileşmiyor,birikip kabuk yapıyor,anlayan bilen bir veteriner veya Kuşçu da bulamadım,gitgide müzminleşti,internetten öğrendiğim kadarıyla çok az asit borik kattığım suyla ,veya hafif ılık suyla,silsem de ertesi gün yine burun deliği kapanmış oluyordu,vitaminli su ve meyve veriyorum ,yine böyle durumlarda tavsiye edilen doğal antibiyotik olarak çok az sarımsaklı su da verdim içme suyuna ancak hiç bir düzelme yok,en son burnunu yine silmeye çalışırken bu sefer kanadı ben de bıraktım silmeyi,halsiz değil çok hareketli ve canlı ancak nefes alırken zorlanıyor gibi o burun deliğinden hırıltı çıkarıyor,burnunu tüneğe falan sürtüp kendisi de kanatıyor bazen,ne yapabilirim lütfen yardım edin.Bu şekilde onu kaybetmek istemiyorum..En son çare bu siteyi buldum yazmak ve yardım alabilmek için.Resimlerini ekledim,resimlerde de gördünüz burun deliğindeki o kabuklu yerin altında en son silerken baktım burun deliği şeklini yitirmiş, yerine daha büyük bir oyuk oluşmuş,canı yanacak diye dokunamıyorum o bölgesine artık.yardım edecek arkadaşlara teşekkürler..

Ekli dosyalar

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Geçmiş olsun o kabuk sanki kafasında gibi ama hırıltılı solunum varsa onun için antibiyotik var ayhan abi görurse ismini yazar biraz daha bekleyin

mina

Yeni Üyemiz
Adı
Yağmur
Soyadı
Özay
Yok kafasında değil aslında,Burun deliğinden akıp orada birikiyor ama o kısımın altında ceresi de aşınmış,çok canlı ve hareketli hala kendisi.bu durum gitgide ağırlaşırsa ölür diye korkuyorum,ne yapacağımı da bilmiyorum.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Forumda behzat abinin bi ilaç önerisi var okudunuz mu onu dün özelden yazmistim

mina

Yeni Üyemiz
Adı
Yağmur
Soyadı
Özay
Teşekkür ederim tüm gün çalıştığım için ancak vaktim oldu siteye tekrar bakmak için,yardımınız için teşekkürler,dediğiniz sayfalara bakmaya çalışacağım

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Antibiyotik kullanılabilir. Augmentin 1000 mg BID veya largopen kullanabilirsiniz. İnsan içindir. Hapı 8 parçaya bölüp hergün tazeleyerek 1/8 olarak 3-4 gün uygulamalısınız. Ancak düzelip düzelmediğine bakmadan 4. günün sonunda antibiyotik kesilmeli. Yoksa kuş ölebilir. Antibiyotiğin hemen peşinden kuru maya probiyotik verilmesi lazım 3 gün. İshali düzelmiş olmalı. Hemen peşinden 3 gün multi vitamin verilmeli. Bu 9-10 günlük sürec sonunda hala geçmemişse Tekrar aynı döngüyü bir sefer daha yapabilirsiniz. 2. döngünün sonunda da geçmiyorsa bambaşka birşey olabilir. Harfiyen uygulayıp tekrar sonucu bildiriseniz tekrar durum değerlendirmesi yapılabilir. Bu burnundaki şişlik içindir. Tabi bu arada antibiyotik ile nefes problemi düzelecektir.
Eğer elinizde Tirecort türü antibiyotikli yara merhemi varsa onu şişliğe hergün pamuklu çubuk ile sürebilirsiniz. Bu düzelmeyi hızlandırabilir. Hem içten hem dıştan müdahale etmiş olursunuz.
Hergün taze ilaç verilecek. Bu nokta önemli. Suluk hergün tazelenmelidir.

mina

Yeni Üyemiz
Adı
Yağmur
Soyadı
Özay
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Ayhan Bey,yoğun çalıştığım için mesajlara yine çok geç bakabildim kusuruma bakmayın,kuşun durumu aylardır bu şekilde, malesef benim de çok vaktim olamadı onunla yeterince ilgilenebilmek için,en fazla ilk mesajımda anlattıklarımı yapabildim şimdiye kadar.yazdığınız ilaçları en yakın zamanda alıp dediklerinizi uygulayacağım ve sonuçları burada paylaşırım,yalnız probiyotik mayayı ilk defa duyuyorum ben sizler gibi profesyonel üretici değilim arkadaşımın hediye ettiği bu sevimli kuşa elinden geldiğince bildiğim kadarıyla bakmaya çalışıyorum,probiyotik maya nerden bulabilirim nasıl kullanırım, petshoplarda vardır umarım,belli bir markası varsa söylerseniz onu alayım,kapanan ve üzeri kabuk tutan burnunun üzerine o dediğiniz kremden sürerken kabuğu çıkarmaya çalışmayacağım değil mi sadece kabuk tutan yere üzerinden sürülecek?burun deliğini açmayı deneyince kanıyor çünkü.bir de antibiyotik şimdiye kadar hiç kullanmamıştım ishal olur da kurtaramam diye, umarım bir yan etki yaşamadan sizin yardımınızla iyileşecek ,yardımlarınız için teşekkür ederim tekrar,iyi akşamlar.

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Kimse söylememiş ama güvercinlerde çıkan uğuru andırıyor. Ölümcül falan olmuyordu ama kesip alıyordu halamın çocuğu. Bazen tekrarlıyordu falan. Muhtemelen kaşıntı yapıyordur. Sürtmesi o yüzden. İnşallah aynı durum söz konusu değildir ama bana kalırsa göz ardı edilemiycek birşey. Benimkindede mantar var. Keşke yakınımda adam gibi veteriner olsaydı :/ tek bildikleri kedi köpek bakmak
Bugün Fatih'te buldum bir tane. Oraya götürücem ben. İstanbul'daysanız bi bakın derim. Bana oldukça bilge geldi telefonda bakan kişi
Yaşam Veteriner / Fatih
(0212) 621 46 06

mina

Yeni Üyemiz
Adı
Yağmur
Soyadı
Özay
Son halini ekliyorum bugün kaşıyıp kabuğu kendisi düşürdü,o burun deliğinden su gibi bir sıvı akıntısı var yine ve yine içerden tıkalı görünüyor,bir süre sonra o sıvı kuruyup birikip yine kabuk olacak,şu an muğladayım ve burda hiçbir anlayan veteriner bulamadım,Ayhan beyin yazdıklarını deneyeceğim malzemeleri bulabilirsem

Ekli dosyalar

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Harika görünüyor  alkisd alkisd O zaman insanlarda çıkan yağ bezesi tarzı bir şeymiş. Keşke benim muhabbettekide böyle geçse kendiliğinden  :-\ Tekrarlamaz inşallah tekrar. İngilizceniz var mı bilmiyorum ama bence alttaki forumda paylaşırsanız önceki ve sonraki halini iyi olur. Belki başına gelen vardır ve tekrarlama ihtimaline karşın bir şeyler önerebilir. Bende az önce geldim veterinerden. 2 farklı ilaç yazdı. Ivermectin diye birşey varmış ayrıca ama nadir görünüyor o yüzden bulması zor. Onu bir şekilde bulup benim muhabbetin ensesine bi damla damlatıcam mantar, bit olayı için
http://talkbudgies.com/forum.php

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yağmur ÖZAY' Alıntı:
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Ayhan Bey,yoğun çalıştığım için mesajlara yine çok geç bakabildim kusuruma bakmayın,kuşun durumu aylardır bu şekilde, malesef benim de çok vaktim olamadı onunla yeterince ilgilenebilmek için,en fazla ilk mesajımda anlattıklarımı yapabildim şimdiye kadar.yazdığınız ilaçları en yakın zamanda alıp dediklerinizi uygulayacağım ve sonuçları burada paylaşırım,yalnız probiyotik mayayı ilk defa duyuyorum ben sizler gibi profesyonel üretici değilim arkadaşımın hediye ettiği bu sevimli kuşa elinden geldiğince bildiğim kadarıyla bakmaya çalışıyorum,probiyotik maya nerden bulabilirim nasıl kullanırım, petshoplarda vardır umarım,belli bir markası varsa söylerseniz onu alayım,kapanan ve üzeri kabuk tutan burnunun üzerine o dediğiniz kremden sürerken kabuğu çıkarmaya çalışmayacağım değil mi sadece kabuk tutan yere üzerinden sürülecek?burun deliğini açmayı deneyince kanıyor çünkü.bir de antibiyotik şimdiye kadar hiç kullanmamıştım ishal olur da kurtaramam diye, umarım bir yan etki yaşamadan sizin yardımınızla iyileşecek ,yardımlarınız için teşekkür ederim tekrar,iyi akşamlar.
Probiyotik olarak evinizde Kuru Maya vardır. Bunu öneriyorum. Aşağıdaki linkten youtube kanalımdan ilgili videoyu izleyebilirsiniz.
Tirecort kremi şu an uygulamanın tam zamanı hazır dış yara düşmüş.
Antibiyotik kullanınca 4.gün zaten ishal olacak o nedenle 4. gün kesilmesini söylüyoruz. Kestiğiniz gün probiyotik uygulamalısınız. Bu nokta çok önemli. Antibiyotiği en fazla 4 gün kesince probiyotik kullanmalıyız.