Muhabbet Kuşum Yumurtaya yatmıyor

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
Arkadaşlar Muhabbet kuşunun ilk yumurtası 12 sinde geldi şimdi 3 tane yumurta var bugün 4. gelir diye bekledim gelmedi. yani 6 gün oldu dişi kuş hala yumurtaya yatmadı. hatta 3. yumurtayı geceleyin dışarıya yumurtlamıştı . içeriye aldım. hiç yuvalığa bile girmiyor . çok ürkekler içeri girer girmez kaçacak yer arıyorlar. kapalı balkondalar hiç rahatsız etmiyorum arasıra camı açıyorum. sizce sıkıntı nerden kaynaklanıyordur. daha önce de yumurta varken içinde  geri eritmişti. 

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
yumurtalıkta onları korkutan ya da istemedikleri bir madde olabilir. çünkü her kuş talaştan, kumdan v.s hoşlanmaz ve yadırgar bunun yanında ilk kuluçkası olabilir acemidir başka bir olasılık.

Örneğin benim bir çiftimde şu anda 2. yumurtası geldi ilk yumurtadan bu yana yatıyor sanırım bu da bakıcı kanı olduğunun göstergesi ayrıca çok az iri talaş atmıştım yumurta hazırlığı yaparken baktım ki bunları bir kenara toplamış itina ile  :) bende hemen talaşları aldım demek ki o şekilde alışmamış...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Artık o kuluçkadan bir şey gelmez diye düşünüyorum. Hayvanları biraz dinlendirmenizi öneririm. Yumurtaları alın yuvadan. Yuvayı da çıkartın 1-2 hafta stres atsınlar sonra tekrar takın. Bakımlarını yapmayı unutmayın.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
yuvalıkta talaş yok daha önce aldığım kişi böyle bi kaç kez yavru almış o yüzden kafesi de değiştirmedim. biraz daha beklesin artık yumurtaları alacam. ortamı hakkında bir yorum yapar mısınız. çok sıcak olduğu için camları kartonla kapladım. aşağıda park var

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ortam güzel de ben alışmış dahi olsalar o kafesi değiştirmenizi öneririm. Çok küçük.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi yeni kafese ilk önce erkeği atın 1 hafta sonra dişiyi erkeğin yanına atın. Dişi şimdilik dursun. Çünkü yeni kafeste aynı anda atılırlarsa dişi dominantlık yapar.