Muhabbet Kuşum Yumurtladı ve...

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler. Yaklaşık bir saat önce muhabbet kuşum son yumurtasını çıkartamamasından dolayı malesef ki öldü. Şuan kafeste içi dolu iki tane yumurta var ve ben bu yumurtalardan yavruların cıkması için ne yapabilirim ? Yumurtaları aldım bir alüminyum çay tabağına koyup kalorifer peteğinin üzerine koydum. Acil bir şekilde cevap verilirse sevinirim... Teşekkürler...

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Yumurtaların üstüne yatacak bir kus bulsanız yani yumurtlamis bi kusun altına koysanız dicem. Siz de nerden bulucam öyle bi kuşu diceksiniz, haklısinız ..

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
Hande hanım öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk beslediğim kuştu ve ona alıştıktan sonra ölmesi gerçekten anlatılabilecek birşey değil. şu an elimde 2 tane yumurta var ve benim ne yapıp edip o yumurtalardan o yavruları almam lazım. yumurtlamış bir kuşun altına koyduğumda benim yumurtalarım araya karışabilir :/

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Ben zaten yeterli bilgiye sahip degilim ama en mantiklisi bu gibi geldi. Eger oyle bi imkaniniz varsa yumurtalara isaret koyabilirsiniz. Kusunuz icin de gecmis olsun çok üzücü bisey gercekten

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
Yarın sabah ilk işim kuşu aldığım yere gitmek olucak...

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Yalnız belki başka bir yolu daha vardir ama pek sanmiyorum açıkcası. Dediğim gibi muhabbet kuşları hakkında çok fazla bilgim yok. Daha iyi bi fikri olan biri vardır belki. Bana en mantiklisi bu gibi geldi

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
şu an için en mantıklı ve en sağlıklı olanıda o...

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
ya kuluçka makinası alacaksınız yada elinizde termometre 37 dereceli bir ısıda o yumurtaları tutacaksınız ve o ısı hiç düşmemeli

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Mustafa CAN.' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler. Yaklaşık bir saat önce muhabbet kuşum son yumurtasını çıkartamamasından dolayı malesef ki öldü. Şuan kafeste içi dolu iki tane yumurta var ve ben bu yumurtalardan yavruların cıkması için ne yapabilirim ? Yumurtaları aldım bir alüminyum çay tabağına koyup kalorifer peteğinin üzerine koydum. Acil bir şekilde cevap verilirse sevinirim... Teşekkürler...
keşke yumuşak bir bezin içinde koyarak bekletseydiniz sabahta tanıdık bir kuşçu varsa numara verip kuluçkadaki bir kuşunun altına verseydiniz . Hayırlısı diyelim

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Yavruları çıkartsanız bile çok usta bir baba yoksa kafeste hayatta tutmak biraz zor olacaktır.. Veyahut her gün günde 3 kere mama hazırlayıp şırınga ile vericeksiniz.. Bence en mantıklısı bir üretici bulun ve ondaki kuluçka dönemi aynı olan bir çiftin altına sürün nacizane fikrim budur.. Aksi taktirde olan sürec baya zorlu olur sizin için...

PePiPoLLu

Takipçi Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
Kılıç
Yavruyu çıkartsaniz bile annenin yavruya ilk bi hafta verdiği mamayi veremeyeceğinizden dolayı yavrunun gelişimi çok yavaş olacak ve zayıf kalacaktır. Ölme ihtimali bile yüksek. O yüzden yumurtaları yakınınızda bulunan bi üreticiye vermek. Numaralandırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
Tamer bey Etrafımda böyle birisi yok eğer ki İstanbul'da bunu yapabilecek birisi var ise yumurtaları ona getirebilirim.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
37 derece sabit sıcakla istanbula gönderim zor olmaz mı hele bu mevsimde. evinizde kendiniz yapsanız daha iyi. sıcak bir ortam.

mucaes

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Can
Ben zaten istanbul'dayım. İstanbulda kuş üreticisi var ise ve yumurtalardan yavruları cıkarabilirim derse ona götürebilirim.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Mustafa CAN.' Alıntı:
Ben zaten istanbul'dayım. İstanbulda kuş üreticisi var ise ve yumurtalardan yavruları cıkarabilirim derse ona götürebilirim.
Özelden mesaj attım size... Yardımcı olmaya çalışacağım