Muhabbet Kuşuma Kedi saldırdı yardımlarınızı bekliyorum.

ugurcgrc

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çöğürcü
Arkadaşlar yaklaşık 2 gün önce muhabbet kuşumuza kedi saldırdı. Olayın şu şekilde gelişmiştir. Daire kapısının açık olmasını fırsat bilen kedi kafes dışından kuşa saldırmış.Daha sonra akıllı yemliğin yerinden cıkmasıyla kedi kuşu uzaklaştırırken sona anda farkediliyor; kuşu kurtarıyorlar.

Kafa ve gövde kısmında herhangi bir yaralanma olmamıştır. Kafes içerisinde olay anında kanat çırpmak suretiyle tüylerinin kırılmasından dolayı kanatları ve kuyruk kısmında kanama olmuştur. Kanama olaydan sonra hemen durdu.  Durumu şuan iyi demek istiyorum 36 saat oldu :(  tabiki eskisi gibi hareketli değil ve ötmüyor fakat güçlü bir kuş öyle hissediyorum.ilk 6 saat yem yemedi sonra yemesi düzeldi, bir tık haraketlendi diyebilirim, uçamıyor zaten zorlamıyoruz malum durumu belli. Kanat çırpıyor fakat azalma olduğu için fayda etmiyor. Kırık yok diye tahmin ediyorum.kanatlarını rahatlıkla gerebiliyor. Ayaklarında da herhangi bir görülür problem yok.

Uzun süredir bakan arkadaşlarımdan ve internet üzerinden araştırma yaptım. Fakat bir çok yöntem ve uygulamadan bahsediliyor. Örn. veterinere götür hayır götürme. Sarımsak suyu ver hayır verme gibi ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.

Şuana kadar yaptığımız uygulama; suyuna sarımsak suyu ilave ettik bir kere içerken gördüm, kırık tüylerin kanama olan bölgelerine Yara merhemi teramycin sürdük.Zaten kanamayı merhem kesti diyebilirim.
Ayrıca ilgimizi eksik etmiyoruz hatta komşuda ki kuşu da yanına getirdim.Kuşun strese girmemesi için; iyi mi yaptım bilmiyorum.

Arkadaşlar kısacası üzücü bir olay yaşadım. Foto ve videoları akşam eve geçince yükleyeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.

-Kuşun eski sağlığına kavuşması için neler yapabilirim.
-Kırık tüyleri çekmelimiyim. Yoksa kendi haline bırakmalımıyım.Kanatları eskisi gibi olacakmıdır. Uçabilecekmidir. :(
-Kurumuş kanı temizlemelimiyim yoksa kabuk bağlayıp atmasımı daha doğru olur.

ugurcgrc

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çöğürcü

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
YEmini suyunu vitaminini eksik etmeyin zamanla düzelecektir inşallah.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kedinin salyası değen, hele dişi etine geçen kuş 3 günden fazla yaşamıyor diye biliyorum. Geçmiş olsun inşaallah kurtulur.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Uğur Bey geçmiş olsun, kanları pamuğu ılık suya batırarak temizleyiniz birde havlu v.s ile kurutunuz.
Yemini suyunu eksik etmeyin, mama yapın verin ve vitamin takviyesi yapın. Güçlü kuş maşallah toplar kendini.

ugurcgrc

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çöğürcü
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Kedinin salyası değen, hele dişi etine geçen kuş 3 günden fazla yaşamıyor diye biliyorum. Geçmiş olsun inşaallah kurtulur.
Ali DİNÇ' Alıntı:
Ali DİNÇ' Alıntı:
Arkadaşlar teşekkürler 6 gün oldu kuş normale yaklaştı diyebilirim ilgimizi eksik etmiyoruz vitamin vs takviyede yaptık. Şuan gayet iyi diyebilirim inş uçmasını sağlayan tüyleride yenilendikten sonra tamamen normale dönecektir. Saolun ilginize teşekkürler

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Uğur bey o kanatları kendisi yenileyecektir zaten, muhtemelen yaşadığı korku ve stresten dolayı tüye girecektir, girdiği zaman o eksik tüy ve kanatları tamamlanacaktır inşallah.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Uğur Bey,

Atlatmış. Gerisi zamanla düzelecektir.

ugurcgrc

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çöğürcü
ilginize teşekkürler Ali bey, Ayhan bey çok saolun inşallah en kısa zamanda eskisi gibi olacak :)