muhabbet kuşumda çok İlginç davranış. Üstatlar acil yardim bekliyorum lütfen..

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Arkadaşlar, eş muhabbet kuşlarımdan disi olanı iki gündür ayak parmakarini surekli açıp kapatıyor. Sanki istemsizce yaptığı bir hareket. Kuş uzun süredir bendeydi böyle bir davranış yoktu. Ama ne olduysa iki gündür devamlı iki ayak parmağını kapatıp açıyor. Bir de iki üç dakika da bir kafası sanki birden irkilmis gibi seyiriyor. Eger gerekirse vidyosunu çekip atabilirim. İnternetten cok arastirmama rağmen buna benzer bir hastalıkla karşılaşmadım. Sadece bir forumda benzer birşey sorulmuş onunda cevabı bulunamamis. İnşallah buradaki üstatlar yardimci olacaktır. Onu bu halde gormek cok rahatsız edici. Lütfen yardım edin.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Merhabalar video atma imkanınız var ise video çekip koymanızı tavsiye ederim net bir teşhis koyma adına yardımı olacaktır.

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Recep MANAY' Alıntı:
Merhabalar video atma imkanınız var ise video çekip koymanızı tavsiye ederim net bir teşhis koyma adına yardımı olacaktır.
Merhaba. Buyrun dün akşam çekilen kısa bir vidyo. Bazen bundan da hızlı oluyor. Bazen de cok az oluyor.  https://youtu.be/AwiaN6HK7fI

HTC_PN071 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Elinize alıp ayaklarına gözle görülen bir şey olup olmadığını kontrol edin, fiziksel bir şey yok ise düzelir diye düşünüyorum.
Akşam çekilen video demişsiniz kuşlar durgun gibiler gün içinde de öyleler mi uyku vakti geldiği için mi o şekil duruyorlar ?
Ayağında gözle görülen bir şey yok ise keyifleri de yerinde ise endişelenecek bir şey olmadığını düşünüyorum yinede üstatlar net bir bilgi verir.

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Recep bey, dün akşam alıp baktım ve herhangi bir anormallik göremedim. Tabi benimkisi kısıtlı bir bilgiyle yapılan bir gözlem. Profesyonel birisi baktığında ne der bilemem. bu yüzden akşam eve dönünce resmini çekip eklerim buraya inşallah. Kuşların keyfi meselesi ise, benim canımı sıkan konulardan biri de bu ki; kuşlar genelde ötmeden fazla hareketsiz duruyorlar. eğer tv sesi duyarlarsa erkek kuş kendi kendine söylenmeye başlıyor. Ve youtube dan üretim hane sesi açtığımda inanılmaz derecede canlanıp sağa sola atlamaya ve birbirlerine kur yapmaya başlıyorlar. Son olarak dişi kuşta bu sorun başladı başlayalı, üretimhane sesi açsam da erkek kuş dişiyle ilgilenmeyip bir köşeye geçip tellere kur yapıyor. Ama tabi şu an öncelikli sorunum bu dişinin ayak hareketi. Umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar. İlginiz için size çok teşekkür ederim

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Ayaklarında mantar var mı ona bir bakın birde tünek rahatsız ediyor gibi tırnağı birbirine degiyor olabilir uzamış ise en uç kısmını kesin damara gelmesin dikkat edin tunegin de biraz daha kalinini takin

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Ayaklarında mantar var mı ona bir bakın birde tünek rahatsız ediyor gibi tırnağı birbirine degiyor olabilir uzamış ise en uç kısmını kesin damara gelmesin dikkat edin tunegin de biraz daha kalinini takin
Ayaklarında anladığım kadarıyla mantar yok. Tünek ise yaklaşık iki aydır kullandığım tünek. Tırnakları cok abartılı uzun değil ama yinede kisaltirim. Bu arada aklıma geldi acaba beslenme şekliyle alakalı olabilirmi ? Şu şekilde ayrıntılar vereyim ; yemine nijer ve kenevir karistiriyorum. Arasıra suyuna limon sıkıyorum. Sizce bunla bir alakası olabilir mi ?

HTC_PN071 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi