muhabbet kuşumun bir çok hastalığı var nolur yardım edin napcamı şaşırdım

marquise

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Yanıkoğlu
arkadaşlar muhabbet kuşumun göz etrafındaki tüyler döküldü. adeta yolunmuş tavuk gibi. ayrıca bir gözü aşırı kırmızı. sürte sürte kızartıyor. vücudunu kaşıyıp duruyor. nefes alıp vermesinde de zorluk var. astımlı insanlar gibi. nefes alırken kuyruğu titriyor. boğazına bir şey kaçmış gibi hırıltı geliyor. bazen daha kolay nefes almak için gagasını tellere dayıyor. kuşumu böyle görmek beni kahrediyor. hergün onun acı çekmesini izliyorum. veterinere götürdüm ama maalesef veterinerler kuşlardan pek anlamıyor. antibiyotik falan verdi kullandık biraz iyi olur gibi oldu ama düzelmedi. ne olur bi akıl verin.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba kuşunuzun bir fotoğrafını koyarsanız arkadaşlar daha iyi anlayacaklardır. Burada bu işi profesyonel düzeyde yapan abilerimiz kardeşlerimiz var mutlaka yardım edeceklerdir.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kadir Bey,
Hırıltısı için Hipradoxi S veya coxidin kullanabilirsiniz. 3-4 gün yarım suluğa 6 damla kadar. Hergün tazeleyerek. 6-7 gün sonra geçecektir.
İlacın bitiminde hemen multivitamin vermelisiniz. Tüylerine de iyi gelecektir.
Göz çevresi eğer bir haftada geçmiyorsa 3 gün sabah akşam vazelin sürebilirsiniz. Ama önce hırıltısını geçirin duruma göre tüylerindeki problemide çözeriz.

marquise

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Yanıkoğlu
Ayhan Bey ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Kuşumun nesi var acaba? Ve bu dediğiniz ilaçları nereden temin edebilirim?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşunuzda şu an anladığım iki farklı problem var.
1. Üst solunum yolları enfeksiyonu
2. Mantar veya şiddetli tüy dökümü

İlaçları Petshoplardan bulabilirsiniz.

marquise

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Yanıkoğlu
Şunu da belirteyim: bu rahatsızlıkları 2 aydır var. Astım olabilir mi ki?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Olabiilir. Aviastım diye bir ilaçta var. Onuda verebilirsiniz. Ama geçer. Üzülmeyin. Tedaviye başlayın ve arada bilgi verin. 1 haftada iyileşecektir.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Kadir bey geçmiş olsun, tedaviye başlamadan önce kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz ve hijyenine özen gösteriniz tünekleri kafes yanından değilde kapısının baktığı yerden takınız, birini üste birini biraz aşağı konumlandırınız plastik tüneklerinizi ahşapla değiştiriniz, açık yem kullanıyorsanız tanınmış bir markanın kapalı yemını tercih ediniz tekrardan geçmiş olsun gelişmeleri yazarsanız seviniriz.