Muhabbet kuşumun kulak kısımlarında tüy yok ve sürekli kaşıyor

blade99x

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Çolak
Merhabalar .

Yaklaşık 3 aydır kuşumun sağ ve sol kulağındaki tüyler yok ve arada bir tırnağı ile ya da kafesin teline sürtüp sağ ve sol kulak kısımlarını kaşıyor (Kanlanma vs yok sadece dış derisi gözüküyor).
Kuşum 1.5 yaşında bu açıkladığım sorun dışında bir şeyi gözükmüyor . Çok hareketli çok neşeli gözüküyor . Birkaç veterinere götürdüm fakat kanatlı hayvan bakmadıklarını söylediler . Elim kolum bağlı hayvan kaşındıkça üzülüyorum en son çare sizlere yazmak istedim . Kulaklarının tüylerine çok az da olsa sarılık bulaşmış iltihaptan şüphelendim . Gentagut adlı göz - kulak iltihabı için olan damlayı kullanıyorum 3 gündür iyiye gidiyor gibi . Tedaviye devam etmeli miyim ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Antibiyotik kullanılmasını öneririm. Tetrasiklin veya doksisiklin etken maddeli antibiyotik. Veterinerden alınız. 5 gün antibiyotik 3 gün multivitamin 3 gün de probiyotik kullanınız. Tedavi bitince kontrol edin. Tam olarak geçmez ise 1 hafta ara verip tekrar aynı tedaviyi uygulayın. Geçmiş olsun.

blade99x

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Çolak
Arkadaşlar kullandığım Gentagut damlası işe yaradı kuşum eski haline geldi çok tatlı oldu :))) (Günde 1 er damla damlattım sağ ve sol kulağına)

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Mehmet ÇOLAK..' Alıntı:
Arkadaşlar kullandığım Gentagut damlası işe yaradı kuşum eski haline geldi çok tatlı oldu :))) (Günde 1 er damla damlattım sağ ve sol kulağına)
Geçmiş olsun

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Benimde kuşumun iki gündür sağ kulağının tüyleri kalkık ve kulağı gözüküyor sebebini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim:/

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Benimde kuşumun iki gündür sağ kulağının tüyleri kalkık ve kulağı gözüküyor sebebini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim:/
Screenshot_2021-03-05-12-47-24.pngScreenshot_2021-03-05-12-47-24.pngbu şekilde fto da belli olmuyor ama çok korkuyorum lütfen bilgisi olan birsey desin 😕

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Ekli dosyayı görüntüle 9159Ekli dosyayı görüntüle 9159bu şekilde fto da belli olmuyor ama çok korkuyorum lütfen bilgisi olan birsey desin 😕
Selamlar,

Kafa çizgilerine bakılacak olursa 4 aylık civarında bir kuş gibi görünüyor. Tüy değişimi yaşadığı için böyle görüyor olabilirsiniz. Haftada 1 kere suyuna vitamin verebilirseniz (genel olarak) tüy değişiminde destek olmuş olursunuz. Ayrıca 3-4 günde 1 kere de banyo yapmasını sağlayabilirsiniz.

Önemli bir durum yok.

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Selamlar,

Kafa çizgilerine bakılacak olursa 4 aylık civarında bir kuş gibi görünüyor. Tüy değişimi yaşadığı için böyle görüyor olabilirsiniz. Haftada 1 kere suyuna vitamin verebilirseniz (genel olarak) tüy değişiminde destek olmuş olursunuz. Ayrıca 3-4 günde 1 kere de banyo yapmasını sağlayabilirsiniz.

Önemli bir durum yok.
Çok teşekkürler evet bende farkettim bu aralar fazla bi tüy dökümü var demekki tüy değişiminden saolun bide birsey soracm aldığımız zamandan beri bitmeyen bi hapşırması var yaklaşık 1buçuk aydır hep vitamin kullanıyorum kuş satan bir yere sordum orası antibiyotik verdi bir hafta onu kullandım her hareketi normal sadece cok hapşırması var arada sulu hapsiriyor o birturlu bitmedi ceyrandada bırakmıyorum sıcak tutuyorum ama anlamadım neden olduğunu

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Çok teşekkürler evet bende farkettim bu aralar fazla bi tüy dökümü var demekki tüy değişiminden saolun bide birsey soracm aldığımız zamandan beri bitmeyen bi hapşırması var yaklaşık 1buçuk aydır hep vitamin kullanıyorum kuş satan bir yere sordum orası antibiyotik verdi bir hafta onu kullandım her hareketi normal sadece cok hapşırması var arada sulu hapsiriyor o birturlu bitmedi ceyrandada bırakmıyorum sıcak tutuyorum ama anlamadım neden olduğunu
Nasıl bir hapşırık? Video çekip yollayabilir misiniz?

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Burnu çok kaşınıyor ayağıyla kaşıyor bana kaşıtıyor videoya çekebilirsem atacağm
Şunu farkettim yem yerken boğazında kalıyor ve durmadan hapsiriyo gibi oluyo birrde burnu kaşındığında hapşırıyor kuyruk sallamasıda var antibiyotik başladım ii geldi gibi bide burnunu sirkeli suyla sildim oda iyi geldi gibi

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Bi cevap verirseniz ona göre hareket edeceğim kuşum bugün çok keyifsiz ve göğsünú kabartıp duruyor ağızkokusu olduğunu farkettim öpereken. Kuşçuya attığım videoyu gösterdim ciğerini üşütmüş dedi verdiği ilacı kullanmaya başladıktan 4 gün sonra böyle olmaya başladı hani kuşumu böyle mutsuz hareketsiz görmek çok üzüyor internetten bir bilgi bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Ben bunu nasıl atlamışım, lütfen kusura bakmayın.

Neoterramicyn kullanablirsiniz. Veterinerlerde bulunur. Kendilerine hapşırık ve kabarma belirtilerini söylerseniz yardımcı olacaklardır. (25-30 TL civarında). 5 gün suluktan 100 ml suluğa 1 mecimek kadar. Hergün tazeleyin. ardından 3 gün mulitivamin ve 3 gün de probiyotik.

Geçmiş olsun. Gecikme için de lütfen kusura bakmayın.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Bi cevap verirseniz ona göre hareket edeceğim kuşum bugün çok keyifsiz ve göğsünú kabartıp duruyor ağızkokusu olduğunu farkettim öpereken. Kuşçuya attığım videoyu gösterdim ciğerini üşütmüş dedi verdiği ilacı kullanmaya başladıktan 4 gün sonra böyle olmaya başladı hani kuşumu böyle mutsuz hareketsiz görmek çok üzüyor internetten bir bilgi bulamıyorum yardımcı olur musunuz?
yanıtladım.

Nurnisa

Yeni Üyemiz
Adı
Nisa
Soyadı
Mert
Selamlar,

Ben bunu nasıl atlamışım, lütfen kusura bakmayın.

Neoterramicyn kullanablirsiniz. Veterinerlerde bulunur. Kendilerine hapşırık ve kabarma belirtilerini söylerseniz yardımcı olacaklardır. (25-30 TL civarında). 5 gün suluktan 100 ml suluğa 1 mecimek kadar. Hergün tazeleyin. ardından 3 gün mulitivamin ve 3 gün de probiyotik.

Geçmiş olsun. Gecikme için de lütfen kusura bakmayın.
Çok teşekkür ederim çok yakın zamanda ilacı alıp kullanacağım gelişmeleri sizinle paylaşırım çok teşekkürler