Muhabbet kuşumun yaşı nedir?

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce muhabbet kuşu aldım bir çift (Bir erkek ve bir de dişi).
Alırken bana dişi 3 aylık falan erkekse ondan daha büyük demişlerdi. Dişi kuşumun ayağında mor bir halka gördüm ve araştırdım mor halka 2015 in rengiymiş yani kuşum yetişkin mi oluyo?
http://i.hizliresim.com/88DLlV.jpg
Gri olan dişi diğeri ise erkektir.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yesil olan damizlik disi digeri gozukmuyor

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Yeşil olan  büyük evet o bir yetişkin. Yanındaki kuş henüz küçük alın çizgileri açılmamış. Muhabbet kuşlarında 4 aylık olanlarda alın açılmaya başlar. Kuşunuz hayırlı olsun..

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Onur Tataroğlu Damlızlik dişi derken çok bilmediğim için anlamadım ve gri olan net olarak gözüküyo aslında?
Emre Yılmaz öncelikle teşekkür ederim ama halkasının rengi mor ve mor renk 2015 i temsil ediyomuş sonuçta 2016'nın 8. ayındayız.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Çoğunlukla bazı şahsiyetler sırf bilezik takmak için elinde olanıda takabiliyor. Bir resim daha atarmısın net bi şekilde alın çizgilerini görebileceğimiz.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Güzel kardeşim kuşların yüzünü görmem lazım alın çizgilerine bakmam lazım yardımcı olabilirsen yardımcı olabilirim. Teşekkürler :)

Emreeee

Takipçi Üyemiz

Bak bu kuşum 3 aylıktan küçük mesela. Yeme vuralı 1 hafta oldu. Alın çizgileri net böyle bir fotoğraf istiyorum

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Çok değil ama 3 aylıktan büyük kardeşim. Alnı açılmaya başlamış. Yani üç ayı nerden baksan 1-2 ay geçmiş gmrünüyor. Ama sıkıntı etme. Zamanı gelince eş alıcaktor

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Yavru için aldıysan neden ayno yaş.aralığı tercih etmedin.  Birde petshoptan almasaydın keşke. Burda üreticilerimiz var sağlıklı damızlık kuş alırdın. Yinede inşaallah sağsalim büyür ve torunlarınız olur. Sabır azim ve iyi bakım hijyen olduktan sonra eminimki güzel sonuçlar alıcaksınız.

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Teşekkür ederim. Peki şöyle bişey sorabilir miyim öbür arkadaş damızlık dişi dedi. Yani eğer anlayabiliyosanız cinsiyetinden ikisi de dişi mi? Ve eğer cevaplayabilirseniz küçükken daha kolay ele alışıyolarmış benim amacım çiftleşmeleri değil yani biraz büyümüş dediniz yine de kolay bi şekilde ele alışır mı?

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Yeşilin fotoğrafını görme imkanım varmı?  Yada yeşilde dişimi yani dişi olarak mı aldınız?  Ele alıştıma konuşturma düzeninde erkek daha yatkındır. Dişi bir nevi tembeldir. Ama size kalmış birşey azmeder ve sabırlı bir şekilde çabalarsanız kuşlarınızla birçok yol katedebilirsiniz. Öncelik olarak size  evinize varsa evinizdeki insanlara alışmasını sağlayın. Göz önünde ve sürekli olarak bulunduğunuz bir ortamda bulundurun. Fazla gürültüye rahatsız edici muameleye maruz kalmayacak şartıyla. Çünkü bu şartlar doğrultusunda yetişmeyen çoğu muhabbet.kuşu ne yazıkki ters tepebiliyor sonuç olarak ya size alışmaz hırçın olur yada sitresten ölebilir. Kuşlarınız damızlık kızgın görünüyor gagaları egerki karanlıktan değilse koyulaşmış. Tek kuşu daha kolay alıştırırsınız ama yanında arkadaşı eşi olan kuşların çoğunluk ilgisi ondan yana olacaktır. Netice alamayabilirsinizde alabilirsinizde. Dediğim gibi sabır işi bu.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
İlk gün olmaz zaten ? size alışmasını bekleyin en azından bir hafta sadece yem alıp verme su değiştirme şeklinde yaklaşınki sizi tanısınlar bilsinler. Yoksa ısırırlar. Benimkiler yavru olduğu halde ürkek ve ben elime alınca feci ısırıyorlar. Ama bu yavrularda farklı anlamlar taşıyor.  Zamanla en geç bir haftada ortama ayak uydururlar sürekli kafesi açıp rahatsız etmeyin evi tanısınlar uçurmak isterseniz ozaman  uçurun şuan yenilerse çok erken olur. Ve hayvanlar sersemlerler.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Bana yeşilin gagasını ışıklı bir yerde net çekermisiniz kuşunuz dişi gibi

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Evet yeşil kuşunuzda dişi :) birbirlerini tarama kaşıma dışında bir.tartışma kavgaları yoksa birbirlerine zarar verecek bir şekilde bir sıkıntı olmaz. Ama damızlık dişiler bunlar. Zamanla kızıştıkça eminim koca isteyeceklerdir. Boş yumurta bile verme ihtimalleri olur. Eğerki yavru almak istiyorsanız birinden vazgeçin ve gagası koyu mavi tüm mavi olan bir kuş alın. Anlaşıyorlarsa bir sıkıntı yok demektir. Gül gibi geçinirler. ;)

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
2 yemlik yeri var kafeste gri kuşum sağdakinden yiyo yeşile ordan yedirtmiyo bi kere kavga ettiler sanırım yada bana öyle geldi. 3 kuş bakmak gibi bi şansım yok erkek bi kuş mu almalıyım dişiyi verip yoksa tek kuş mu kalsın. Tabi böyle de kalabilirler ama erkek isterler diyosunuz.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Siz nasıl istiyorsanız. Tabiki üç kuş olmaz :) birini verip erkekte alabilirsiniz bu şekilde de bakabilirsiniz. Hiç sıkıntı olmaz.