Muhabbet kuşumun yaşı nedir?

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Tam olarak anlamadım cevabınızı :D şimdi erkek ister diyosunuz ama bu şekilde erkek edinme şansım yok sıkıntı  olmaz mı?

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Bakın kanatlılarda kızışmış dişi çoğunlukla tekte olsa iki dişi çiftte olsa kızgınlık yumurtası atarlar. Tek dişi kızgınlıktan atar yanında kimse olmasada. İki dişinin çiftleştiğini görüp şaşırmayın zamanla çünkü bu kozgınlık işaretidir. Koca.istiyorum işaretidir. Ben sizin için söylüyorum ister bu şekilde bakın isterseniz birşni verin ysş uyumu olan bir erkek alın torun sahibi olun. Ama zannımca yeşil yetişkin ve damızlık o kalsın yanına mor kuşunuz gibi bir erkek alın. Böyle bakmak istiyorsanızda böyle bakın :)

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Aldığınız petshopcuya gidin değiştirin birini birini yerine erkek alın demek istedim. Böyle bakmak isyorsanızda böyle bakın. İki yöndede sıkıntı yok. Sonuçta anlaşıyorlar. Seçim sizin

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Kuşun birini dişinin birini verin erkek alın dedim yani.

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Torun sahipliği gibi bi merakım yok ama erkeksiz bi şekilde bi süre sonra zararlı olmaz mı? Ve ben yetişkinden ziyade küçük olsunlar istiyorum yani şöyle söyliyim herhangi bi torun istemiyorum, erkek dişi almamın tek nedeni ise tek bi erkek veya tek bi dişinin olması kötü olabilir diye düşünmüştüm bu yüzden çift almak istemiştim. Kısacası şöyle diyip erkeksizlik onlara zarar vericekse yeşili verip erkek almayı düşünüyorum.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Yoo hayır bu şekilde beslenen çok kuş var iki dişi iki erkek şeklinde. Torun sahibi olum demek istediğim dişileriniz kızgın beyfendi zamanla kızgınlık yumurtası atarlar. Bunları görüp şaşırmayın. Birbirlerine zarar vermedikleri sürece beraber olmalarının bir sakıncası yok. Bende baktım iki erkek muhabbet ve sürekli çiftleşiyorlardı. Satmak zorunda kaldım. Şimdi dişili erkekli aldım.ve kısa sürede de yavru verdiler. Ozaman ikisinide vereceksiniz ufak yeni yeme vurmuş yavrular alacaksınız. Ve bilen biriyle gidin. Bir dişi bir erkek yavru alırsınız alıştırır konuşturursunuz anlatabildim mi. Zamanlada büyüdükçe isterseniz yuvalık takarsınız. Benim fikrim bu. Ya ikisinide verin dişili erkekli yavru alın. Yada birini verin yerine erkek alın. Ama konuşturmak alıştırmak istiyorsanız bilen biriyle gidin ve yavru almaya bakın. Yardımcı olmuşumdur umarım

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Artık sıktığımı düşünerek özür diliyorum ve şu şekilde soruyorum. 2 tane yerine tek bir tane kuş alsam (okuduğum kadarıyla tek kuşlar daha çabuk alışıyomuş bilmiyorum tabi size sormak düşüyor bana), yani ikisini verip tek bi yavru kuş alsam bu kuş tek olduğu için kötü olur mu?
Ve eğer alırsam tek başına olcak olan kuşum dişi mi olmalı yoksa erkek mi olmalı? Bi de gagasının resmini istediniz ama gagasının neresinden cinsiyetini anlıycam oraya gittiğimde? (Maalesef anlayan bi tanıdığım olmadığı için tek başıma gitmem gerekiyor)

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Yeni yeme düşmüş diye tabir edilen 40 günlük yavru kuşlar alıştırma için daha uygun oluyorlar.
Yani ağaç yaşken eğilir misali.
Erkek kuşların ceresi gagasının üst kısmı dişilere nazaran yavruykende daha mavi oluyor.
Bazı dişilerinki ise pembemsi oluyor ve bu da cinsiyetin doğru tespitini zorlaştırıyor.
Erkek yavrular tabiatları gereği daha ötücü ve hareketli oluyor.
Kuşların yalnız beslenip oyuncak muamelesi görmesini pek etik bulmuyorum.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Yavrular daha zor anlaşılıyor. Malesefki petshopcularda elden çıkarmak için dişiyi erkek erkeği dişi diye verebiliyor. Erkek almanızı tercih ederim. Çünkü kolay konuşturursunuz kolay alıştırırsınız. Dişiler zordur ve tembeldir. Uğraş ister. Ama erkek daha meyillidir. İsterseniz forumdan sahiplenin. Eminim çok kişi yardımcı olacaktır. Petshoptansa üreticiden alın. Ve dişilerinizide burda ilana koyun isterseniz satın. Onur Bey yardımcı olsun dilerseniz. Birde estağfurullah özür  nedemek kardeşim. Faydam dokunduysa ne mutlu

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Sinan bey haklısınız. Fakat yanında eş olan kuş alışmaya daha zordur haksızmıyım. Eşine ilgili olacağı için kişiye yaklaşmayacaktır. Şahsen benim kuşlarım öyle yaptı. Eşi görünce beni sattı erkek sıpalar. :)

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Onur TATAROĞLU bu konuda daha bilgili zannımca :) bize yardımcı olurmusunuz sayın Onur Bey

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
:DDD İşte hiç eş görmezse zararlı olur mu onun açısından demeye çalışıyorum. Forum olayını becerebilceğimi çok sanmıyorum ve kuşları sahip bulana kadar elimde bulundurmam mümkün olmaz. Kuşumu burdan alırsam hem petshop ile takas imkanımı yitirmiş olurum hem de bulunduğum ilçeden dışarı çıkmam zor duruyo.
Benim kuş aldığım yerde erkekler genellikle yeşil oluyo ama dişiler mavi turkuaz sarı gri olabiliyo bu yüzden dişi kuşlar daha çok hoşuma gitmişti.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Onuda ele alıştırırsınız ama konışması zor işte çok üstüne düşmeniz lazım. Erkekler daha atılgandır yırtıktır bu konuda. Siz gidin aldığınız yere ve yavru minnak bir erkek kuş alın. Özele gelin yardımcı olucam alıcağınız kuş.konusunda

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Herkese hayırlı geceler bu evcillestirme ve üretim olayina bir aciklik getirmek istiyorum.
1. Olarak kuş besleme amacimizi kafamizda kesin olarak netlestirmemiz gerekiyor.
A) Kusum evcillessin bana arkadas olsun hatta konussun; hemen gidip iyi bir üreticiden yeni yeme dusmus 40-45 gunluk erkek bir kus almakla basliyoruz daha cok kucuk olduklarindan  biraz ilgiyle size alisacaktir sonra soylemesini istedigimiz kelimeleri sıkca ona bakarak severek hatta operken soyluyoruz sonra kusunuz kesin olmamakla birlikte konusacaktir not:bu guzel hayvanlara kufur ögretmiyoruz?
B) Kusum üresin yavrulari olsun; yine iyi bir üreticiden kardes olmayan renklerini begenecegimiz bir disi bir erkek kus alip (ırk olarak yerli çek veya jumbo kirigi kuslarla baslanmasi tavsiye edilir.) damizlik olana kadar elimizden gelen en iyi sekilde bakip uretime yavas yavas hazirlaniyoruz kuslari alip evde kafese koyup ertesi gun yavruluk asip neden yumurtlamadilar demiyoruz. Bu irk kuslardan (parantez icinde bahsedilen) yavru alip uretmeyi basardigimizda show kuslara oyle yöneliyoruz. Simdi kafamizdaki olusan sorulara cevaplar:
1) once evcillesse konussa sonra onun yavrusunu alabilir miyim?
Cevap: evet alinabilir ama erkek kusun 4. Veya 5. Ay civarini gecmeden yanina yakin ayda bir disi kus konmasi tavsiye edilir. Kusun yasi ilerledikce yanina konulan disiye ilgi gosterme sansi azalacaktir insana yonelmeye devam edecektir.
2) show kus evcillesip konusur mu?
Cevap: evet evcillesir de konusurda ama diger irk kuslara oranla daha hantal olduklarindan surec uzayabilir ama azimle ugrasip basaranlar olmustur.
3) Yavru kus aldim butun gun uyuyor hasta mi acaba?
Cevap:Bilinen kaliteli bir ureticiden kus aldiysaniz saglikli bir yavrudur( ama yinede diski vs gibi durumlarini kontrol edin)Yavru muhabbet kuslari gunde nerdeyse 15 saat uyur
4) Foruma konu actim kimse neden yardimci olmuyor?
Cevap:Burdaki herkes hobi olarak bu hayvanlara bakiyor biraz sabredin biri okuyup yazacaktir. Ve bir konu acmadan once lutfen biraz siteyi arastirin once yazilmis konulari bulun okuyun bir fikriniz mutlaka olsun dogrulugu icin teyid bekleyin ve mutlaka resim yukleyin
Örnek: Kus aldim gagasi siyah lutfen yardim diye forum acarsaniz hic arastirma yapmadiginiz icin iyi ureticilere komik gelecek ve cogu kisi bu sorunuzla ilgilenmeyecektir.
Konuyu biraz dagitmakla beraber bazi sikintilara tercuman oldugumu dusunuyorum Tekrardan hayirli geceler

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Bilginliğiniz düzeyinde eşlik ettiğiniz için teşekkürler hocam :)