Muhabbet kuşumuzun solunum sorunu

Efe Berktaş

Yeni Üyemiz
Adı
Efe
Soyadı
Berktaş
Herkese merhabalar; 7-8 aylık albino muhabbet kuşumuz birkaç gündür nefes alırken ses çıkarıyor ve kuyruğunu sallıyor devamlı. Uçurmaya çalışınca da bağırma tarzı sesler çıkarıyor. Yemek yemesinde şimdilik sorun yok. Tünekte duruyor ve genelde kafasını ters döndürüp uyuma halinde ama nefes alırken zorlandığını hissediyoruz. Kuşumuzu dün aldığımız petshopa götürdüm ve 10 dk gözlemledikten sonra kuşun üşütmeden dolayı solunum enfeksiyonu olabileceğini söyledi. Ancak ceryanda bırakmamıştık kuşu. Sera'nın Bronchipur W isimli bitkisel direnç arttırıcısını verdi ve 2 parmak kadar dolu suluğa 15 damla koymamızı ve ağızdan da gğnde 1-2 damla vermemizi söyledi. Ayrıca elimizde Vitakraft'ın Vitafit multivitamini var ve 2.suluğuna da onu koyuyoruz. Sizce teşhis doğru mu ve bu tedavi etkili olur mu? Antibiyotik tarzı bir ürün 7 aylık kuşa verilebilir mi ve ilaç olarak tavsiyeniz var mı? Teşekkürler.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
2 suluk koymuşsunuz? kuş hangisinden içeceğini nasıl bilecek?
Tedavisi zaten formda güncel olarak mevcut. Sadece linkte yazılan tedaviyi uygulayın. Geçecektir. Ayrıca hipradoxi S de kullanılabilir. 8 damla bir suluğa. Kuşlar 2 suluk konursa sizin neyi öngördüğünüzü bilemez. İşine gelenden içer. 1 suluk koymalısınız.
4-5 gün ilaç verilecek. 3 gün multivitamin. 3 günde probiyotik takviyesi toplam 10 -11 gün. Hergün her ilaç tazelenmeli.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,42169.msg394559/topicseen.html#new

Efe Berktaş

Yeni Üyemiz
Adı
Efe
Soyadı
Berktaş
Cevabınız için teşekkürler Ayhan bey. Suluğun birini aldım. Peki bu dediğiniz tedavi herhangi bir soğuk algınlığı tedavisi içinde geçerlimidir. Benim kuşta pek akıntı ve sulu yeşilimsi ishal yok gibi çünkü. Yani benim kuş CORYZA mı değil mi emin olamadım. Zor ve sesli nefes alma,arada bir hapşırma ve sallanan kuyruk dikkatimi çekti sadece. Teşekkürler.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Efe Berktaş' Alıntı:
Cevabınız için teşekkürler Ayhan bey. Suluğun birini aldım. Peki bu dediğiniz tedavi herhangi bir soğuk algınlığı tedavisi içinde geçerlimidir. Benim kuşta pek akıntı ve sulu yeşilimsi ishal yok gibi çünkü. Yani benim kuş CORYZA mı değil mi emin olamadım. Zor ve sesli nefes alma,arada bir hapşırma ve sallanan kuyruk dikkatimi çekti sadece. Teşekkürler.
Efe Berktaş,
Yazıda yazıyor. Kesin tanı bir takım numunelere yapılacak analizlerle konur. Bizim ki sadece bir öneridir belki azıcık tecrübedir. Ancak bilimsel metodlara başvurmak en iyisidir.