Muhabbet Kuşunda Hırıltı ve İshal (Videolu)

civilengineer

Yeni Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
demir
merhaba arkadaşlar

muhabbet kuşumuzun hastalıgı konusunda yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Pazar günü sevmek için elime aldıgımda, çok hızlı nefes aldıgını ve hırıltıyla-ıslık arasında karışık bir ses geldiğini farkettim. Pazar günü sabah suyuna (ay boyunca 1 hafta kullandıgımız) vitafit isimli vitamindem 1 damla koyduk. Vitamin fayda etmedi; pazar günü iyileşmeyince, veterinerin önerdiği neo terramicin ilacını kullanmaya başladık. Suluguna, 1 pirinç büyüklüğünde koyuyoruz. Ancak eşim de ben de gün boyu çalıştıgımızdan ve ilaçlı suyun 1 saatte değiştirilmesi gerektiğinden (üzerinde öyle yazıyor) sabah ve akşam evdyken bunu uyguladık. Ancak 2.gün ve hiç bir iyileşme yok.
Hızlı nefes alma, hırıltı ve ishal devam ediyor.
Eskisine göre daha sakin, ancak harektesiz de değil, çıkıp uçuyor, eşiyle oynuyor birbirlerini kaşıyorlar vs.
Dikkatimizi çeken bir akıntı da olmadı

kakası :https://goo.gl/neKHr7
nefes alış verişi :https://goo.gl/dDtVol

İlaca devam edelim mi? Dozajını artıralım mı? (1 suluga 1 pirinç büyüklüğü ancak yarım gün süresince içebiliyor bu sudan)
Yine veterinerin önerdiği diğer bir ilaç Bronchipur W'ye mi geçelim ?
aviastım aldık, onu mu kullanalım ?
Başka bir ilaç mı önerirsiniz?
Zaman kaybetme götür veterinere mi diyorsunuz?

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Öncelikle geçmiş olsun. Benim de kuşum 1 hafta 10 gündür ishaldi ve denemediğim dogal yöntem kalmadı sonunda tıbbı ilac uyguladım 1 gün içerisinde sonuç aldım çok iyi geldi. Eczaneler de satılan Ercefuryl sıvı ilacı sabah ve akşam olmak üzere 2 damla ağzına damlatıyosun (damlalıkla) hemen etkisini gösteriyor. İlacı uygulamaya başlayınca bolca kırmzı dal darı ve aspur ver sadece sade yem verin kusunuza suyunuda günlük değiştirin S vitamini su verin

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ender BAYRAKTAR' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun. Benim de kuşum 1 hafta 10 gündür ishaldi ve denemediğim dogal yöntem kalmadı sonunda tıbbı ilac uyguladım 1 gün içerisinde sonuç aldım çok iyi geldi. Eczaneler de satılan Ercefuryl sıvı ilacı sabah ve akşam olmak üzere 2 damla ağzına damlatıyosun (damlalıkla) hemen etkisini gösteriyor. İlacı uygulamaya başlayınca bolca kırmzı dal darı ve aspur ver sadece sade yem verin kusunuza suyunuda günlük değiştirin S vitamini su verin
Hakikaten ishali durduran bir ilaçmış. Sadece bağırsaklarda emiliyor ve oraya etki ediyor. Çok ağır durumlarda kuşun genel durumunu düzeltip antibiyotiğe hazırlamak içinde ayrıca rahatlıkla kullanılabilir gibi duruyor. Buradan kullanımdan 1-2-3-4 hafta sonra tekrarlama olup olmadığına dair bilgi paylaşırsanız iyi olur. Bu ilacın hapıda varmış.

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Hakikaten ishali durduran bir ilaçmış. Sadece bağırsaklarda emiliyor ve oraya etki ediyor. Çok ağır durumlarda kuşun genel durumunu düzeltip antibiyotiğe hazırlamak içinde ayrıca rahatlıkla kullanılabilir gibi duruyor. Buradan kullanımdan 1-2-3-4 hafta sonra tekrarlama olup olmadığına dair bilgi paylaşırsanız iyi olur. Bu ilacın hapıda varmış.
Hapı da var Ayhan abi sularına da uygulama yapılabilir. Gerçekten çok araştırdım ve çoğu kişi başka markaları kullanmış ve sonuç hiç alamamış olumlu gelişme dahi olmamış bunu kullanıcağım zaman da acaba olumlu etki verecek mi diye çok düşündüm merakla bekledim sonucu görünce çok mutlu oldum sadece 1 günde bişeyi kalmadı Allaha şükür.. Şuan kullanmayı kestim takip edicem bakalım tekrarlayacak mı mama verdikden sonra ileriki zamanlarda paylaşırım tekrardan ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM İSHAL KUŞLAR İÇİN..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Yaklaşık iki yıldır bende kullanıyorum..
yanlış kullanılırsa cok tehlikeli..
Ağza damla bile su ile karistirilip yapılmalı..
ve sonrasında cok iyi gıda probiyotik takviyesi lazım..
bide karaciğer koruyucu muhakkak verilmeli..
herkese tavsiye etmeye korkarım bu sebeple.. sonuçta insan ilacı..
Geçmiş olsun tekrar..
ben surubunu kullaniyorum.

civilengineer

Yeni Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
demir
arkadaşlar merhaba

ishalden bahsetmişsiniz ancak yorumlarınızda solunum yolu hastalıgı, hırıltı vs. göremedim. bu önerdiğiniz şeylr sadece ishal için mi? kuşumda solunum yolu rahatsızlıgı var. hırlıyor, hızlı nefes alıyor ve yanı sıra ishalide artmış durumda ( sanırım kullanılan ilaçtan dolayı)

1 haftadır kullanmamıza rağmen geçmedi.  ilaç manyagı da yapmak istemiyoruz kuşu. 3 veterineri aradım hiçbirisi gelin demedi. 3 ü de kanatlılardan anlamıyoruz dedi. önerdikleri veteriner de çok uzakta. araç da yok. oraya gidene kadar kuş mahvolur zaten.

baytril öneriyorlar neo terramicin fayda etmezse, daha agır bir ilaçmış. önerir misiniz ?

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Özcan DUMAN' Alıntı:
Yaklaşık iki yıldır bende kullanıyorum..
yanlış kullanılırsa cok tehlikeli..
Ağza damla bile su ile karistirilip yapılmalı..
ve sonrasında cok iyi gıda probiyotik takviyesi lazım..
bide karaciğer koruyucu muhakkak verilmeli..
herkese tavsiye etmeye korkarım bu sebeple.. sonuçta insan ilacı..
Geçmiş olsun tekrar..
ben surubunu kullaniyorum.
Özcan bey benim bilgim olmadığı için direk ağızdan iki damla verdim baktığım yerde de su ile karıştırın veya probiyotik karaciğer koruması için ekstradan bunları kullanın yazmıyordu şuan Allaha şükür iyi kuşum bir sıkıntı yok şimdilik inşallah da olmaz teşekkür ederim bilgi için

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Aykut DEMİR' Alıntı:
arkadaşlar merhaba

ishalden bahsetmişsiniz ancak yorumlarınızda solunum yolu hastalıgı, hırıltı vs. göremedim. bu önerdiğiniz şeylr sadece ishal için mi? kuşumda solunum yolu rahatsızlıgı var. hırlıyor, hızlı nefes alıyor ve yanı sıra ishalide artmış durumda ( sanırım kullanılan ilaçtan dolayı)

1 haftadır kullanmamıza rağmen geçmedi.  ilaç manyagı da yapmak istemiyoruz kuşu. 3 veterineri aradım hiçbirisi gelin demedi. 3 ü de kanatlılardan anlamıyoruz dedi. önerdikleri veteriner de çok uzakta. araç da yok. oraya gidene kadar kuş mahvolur zaten.

baytril öneriyorlar neo terramicin fayda etmezse, daha agır bir ilaçmış. önerir misiniz ?
Aykut bey forumlarda veya google da araltırma yaparsanız hırıltı içinde tavsiye bulursunuz ben ishali görünce direk onun için yazdım.. ishal e tekrardan gelecek olursak ishalin nedenini bilmek gerekıyor üşütmekten enfeksiyon yediği gıdalardan bi kaç çeşit ishal nedeni var benim kuşum tahminimce mama daki marul maydanozdan dolayı ishal olmuştu aspur patates denedim olmadı bu ilaç çok iyi geldi sizinde detayla araştırma yapmanız ve yazdıgınız konu başlıklarında neden olabilecej şeyleri de yazmalısınız ki dogru yolu göstersinler size direk ishal yada hırıltısı var derseniz kafasına göre yazarlar.. umarım kuşunuz en kısa sürede sağlığını kavuşur