Muhabbet Kuşunda Tümör

EylulS

Yeni Üyemiz
Adı
Eylül
Soyadı
S.
Kuşumun boynunda iki adet balon gibi şişlik var. Geçen sene de aynı olay olmuştu ama kendiliğinden indi. Merhem sürmeye de çekindim, zarar verir mi diye.
Şişliğin başka nedeni olabilir mi? Veteriner geçen sene biyoteknik ıchthyol diye bir ilaç vermişti ama sürünce gazlı bezle kapatılması gerekiyormuş. O nedenle çekindim bir şey olur mu diye. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

EylulS

Yeni Üyemiz
Adı
Eylül
Soyadı
S.

Bu baloncuktan ensesinin iki tarafında da var. Ancak bu kadar net çekebildim. Merhem sürmeli miyim?

EylulS

Yeni Üyemiz
Adı
Eylül
Soyadı
S.
52 görüntülenme var hiç yorum yok. Arkadaşlar biraz yardımcı olun lütfen. Şuan ne yapabilirim bilmiyorum. Başına aynı durum gelen yok mu?

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Eylül hanım veteriner ne olduğunu söylemedi mi? Benim kızımın birinde de var aynı şişlikten. Ben yağlanmadan şüphelendim. Bir de hava kesesi yangısı diye bir hastalık varmış. Onu da araştırdım ama bu hastalığa sahip kuşlar uçamaz ve gözle görülür bir şişlik oluyormuş. Ben malesef özel bir durumdan veterinere götüremedim. Ama bizim kız çok güzel uçuyor hatta  şu sıralar daha iyi uçuyor. Kış ayı olduğu için fazla uçuramadım. bir de eşi var yuva hazırlığı sırasında kilo aldı ama yumurta olmadı. O yüzden yağlanması da gitmedi. Ben yağlanma diye daha sık uçuruyorum ve yeşillik, sade yem veriyorum. Şu an gayet iyi keyif olarak.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Aklıma gelmişken kanat altlarına ve anüs bölgesine bakın sarı bir yağ tabakası gözüküyor mu. eğer gözüküyorsa kuşunuz yağlanmıştır. Malum kış ayları fazla uçmayınca kilo ve yağlanma kaçınılmaz oluyor. Bir de dişiler hantal mı oluyor yoksa benim kız mı uyuşuk bilemedim. ama şuan gayet iyi. her gün kontrol ediyorum ve uçuruyorum.

Bu arada veterinerin verdiği ilaç da apse tarzı şişlikler içinmiş. Prospeküs tam olarak şöyle:

Bileşimi: % 15 Ichthyol ihtiva eder. Kahverengi siyah renktedir ve karakteristik keskin bir kokuya sahiptir. Renginden dolayı KARA MERHEM diye de adlandırılır.

Kullanım Sahası / Endikasyonlar: Tüm hayvanlarda, lokal antiseptik hassası sebebiyle ekzama, furonkuloz, psoriasis ve aknede haricen kullanılır. Deri üzerinde hafif iritan tesiri sebebiyle apselerin olgunlaşmasına yardımcı olur. Mastitislerde memelerin derisi üzerine yumuşatıcı olarak sürülebilir.

yani bu ilaç genelde apsenin hızla olgunlaşıp kendi kendine akmasını sağlıyor sanırım. Çünkü beşer ilacı olarak da var. Onun kullanımı öyle oluyor. Tabi bu veteriner ilaç olduğu için nasıl bir etki gösterir bilemiyorum.

yenerk

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkusurehberi.com
Adı
Yener
Soyadı
Kayahan
Tümörün alınmamasının zararı olur mu dayımın sultan papağınında da var veterinere götürmemekte ısrar ediyor hayvanın ölümüne filan yol açarmı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EylulS

Yeni Üyemiz
Adı
Eylül
Soyadı
S.
Bizimkinin de keyfi yerinde gibi. Uçuyor, konuşuyor, yem de yiyor. İshal problemi yok. Şişlik hariç görünür hiçbir problem yok aslında. Veterinere henüz götürmedim. Bir forumda veteriner hekim hematom veya ödem olabileceğini söyledi. Sadece biraz bepanthen krem sürdüm.
Veterinere gittiğimizde gelişmeleri yazarım, yorumlarınız için teşekkürler

EylulS

Yeni Üyemiz
Adı
Eylül
Soyadı
S.
Esra Hanım yanlış bilgi vermek istemem ama sizinki iltihaplanma olabilir. Bir yerde akıtılıp tedavi ediliyor diye görmüştüm.
Ben kuşa krem sürdükten sonra daha iyi oldu. Bugün biraz indi gibi. Nasıl oldu anlamadım ama dünkü şişlik yok sanki