muhabbet kuşunuz yavrusunu dövüyorsa

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  15 günlük bir yavru nun günlük besin ihtiyacı hemen hemen bir yetişkinin besin ihtiyacı kadar..
  Yetişkinler karanlıkta hareket etmiyorlarken yavrular gün 24 saat kıpır kıpır.. cıvıl cıvıl.. Gün gelecek yem dilenip kimseyi strese sokmayacaklar..

Herkese Hayırlı Üretimler..

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
polarci' Alıntı:
selahattin abi bu soyledıgını gecen hafta ben uyguladım dişi kuşum bi yavrusunu parcalamıstı o dişiyi baska  kafese ayırdım hatta ilker  baidende yardım istemiştim  1 gun ayrı braktım ve ertesı gun kontrolum de tum yavruların kursaklarının boş  oldugunu gordum acıdım dayanamayıp her sey Allahtan deyıp tekrar dişiyi kafese aldım  gerıye  kalan yavruları  sımdı aldım artık yem kırıyolar yanı demek ıstedıgım abi benım erkek anormal ozaman 1 gun boyunca  yavrularını doyurmamış
Maalesef böyle erkeklerde çıkabiliyor geçen bendede oldu aynısı erkek vurdumduymaz çıktı allahtan kontrol ettim yavruların kursakları boştu bu sefer erkeği çıkardım kafesten acaba dişi erkeği kıskanıyor diyemi düşünmüştüm bu sefer dişi kalan 4 yavruyu zarar vermeden büyüttü bu eğri gagalı kuşlar çok enteresan bireysel durumları bazen çözemiyoruz

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
polarci' Alıntı:
selahattin abi bu soyledıgını gecen hafta ben uyguladım dişi kuşum bi yavrusunu parcalamıstı o dişiyi baska  kafese ayırdım hatta ilker  baidende yardım istemiştim  1 gun ayrı braktım ve ertesı gun kontrolum de tum yavruların kursaklarının boş  oldugunu gordum acıdım dayanamayıp her sey Allahtan deyıp tekrar dişiyi kafese aldım  gerıye  kalan yavruları  sımdı aldım artık yem kırıyolar yanı demek ıstedıgım abi benım erkek anormal ozaman 1 gun boyunca  yavrularını doyurmamış
Maalesef böyle erkeklerde çıkabiliyor geçen bendede oldu aynısı erkek vurdumduymaz çıktı allahtan kontrol ettim yavruların kursakları boştu bu sefer erkeği çıkardım kafesten acaba dişi erkeği kıskanıyor diyemi düşünmüştüm bu sefer dişi kalan 4 yavruyu zarar vermeden büyüttü bu eğri gagalı kuşlar çok enteresan bireysel durumları bazen çözemiyoruz

evet bu kuşların sagı solu belli olmuyor bazen dişi vuruyor bazen erkek  bazı erkek yavruları bakıyor bazen dişiler ayırdıgın zaman.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
YılmazKURŞUN

Besin kaynaklarının yetersiz oluşu veya aydıtlatma süresinin azlığı karşısında Anne MuhabbetKuşunun büyük yavrulardan başlayıp sayıyı azaltmaya (öldürmeye) yönelik davranışları diğerlerinin yaşama şansını sürdürmesi için Olamaz mı ?
  Bu şartlarda erkek MuhabbetKuşunun çiftleşmeyi istemesi ve dişi tarafından öldürülmesi de normal dir..
                                                        ALINTI

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim yavruyu aşırı dövmüş kafasında yarmadığı yer kalmamış alt cenesini kırmış kanadının altını ıssırmış kuşu geç farkettim işe gitmemden dolayı annemi babamı diye yavruyu koydum baba hemen saldırmaya geçti allahtan yavru yeme düşmüştü diğer yavrularıda aldım yanlarından şuan yem yiyor ve iyileşiyor şimdi bu baba kan tadını aldı çıkaçak yavrulara da aynısını yaparmı acaba birde anne babayı dinlendirme ne kadar zaman da olmalı.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
baba kanın tadını aldı diye bir şey olmaz sanırım yuvalıktan atlayan yavrular dişi ve erkek kuşa kafese girmiş yabancı kuş olarak görüyorlar o yüzden böyle yapıyorlar ama bütün kuşlar böyle yapmaz böyle yapan kuşları hangisi vuruyorsa ayıracaksın tek olarakta yavru bakabiliyorlar yada yuvadan atlayan kuşu ayıracaksın.

wertzN

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
ERYILMAZ
SA beyler herkese iyi bayramlar. bu konuyu gorunce bende bıseyler sorma ıhtıyacı hıssettım. babamın balkonda yorgun halde bulup yakaladıgı erkek mhbbt kusundan sonra yanına bı dısı alarak kendı capımda uretıme basladım. şu sıralar 3uncu defa yavru alıorum. ama baba, yavruları yuvalıktan dısarı atıor. bende cozumu erkegı baska kafese koymakta buldum ve yanına baska albino dısı koydum. erkek bu 2 dısıyle bırden cıftlesebılırmı yoksa sureklı bı dısının yanındamı kalmalı. ve dıger bı sorunumsa yumurtalar genelde bos cıkıyor bos cıkmasa bıle tam dollenmıyor yada yavru cıkamadan ölüyor. bunun ıcın neler yapabılırım daha yuksek verım almak ıcın. bu konularda bılgılı degılım pek ogrenıcegım cok sey var sımdıden tesekkur ederım

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
muhabbetler genelde yuva icinde degilde yavru yuvadan atladiginda(tabi anac kusun kisiligide bu konuda önemli)Yavrularina saldirma egilimi gosterirler ole durumlar olurki disari cikan kusu oldurdugu halde yuvadakilere bakmaya devam ettikleri olur. kuslar saldiriyi sitresten kaynakli yapiyolar sitres nedeni burada önemli bu neden dişardaki yavruyu kendine bir tehtit olarak gordugunden de olabiliyor cok yavruya baktiginda yorgunluktanda olabilir yada kustaki bir rahatsizliktanda yeniden yumurtlama istegi

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
gosteren kuslar genelde cok yumsak karaktere de sahip olsalar vucudunda yumurta olusmaya baslamis ve onun yorgunlugunu yasarken pesinden yem diye kosan yavruya hic dayanamaz yavruya bir defa vurup kan gorunurse devamida gelir. peki nasil önlenlebilir; yuvalarin derinlikleri yavrunun erken yuvadan atlamasina engel olacak yukseklikte olmali gerekirse yavru kuyruk boyuna bakilarak yuvadan direkte alinabilir ozellikle daha önce bu vukuda bulunan kuslarda dikkat edilmelidir. erken yumurtaya gelen kuslar daha

olcay67

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Olcay
Soyadı
YAKARTAS
dikkatli izlenmelidir yavrulari buyumeden tekrar yumurtaya gelen kus herzaman bir yavru katili adayi gozuyle izlenmelidir kuslarini taniyan bir uretici kusunun simasindan ruhsal durumunu anlayabilir kusun gozleri buyur tepe kismi hafif kabarir bilmiyorum belkide bana ole geliyor ama kusun yuzu sanki degisiyor ne anlatmak istedimi mutlaka yasayan vardir ama ise yariyor ben son 2 yildir bir tek yavruyu parcalattirmadim bu yöntemlerle insallah sizlerinde isinize yariyacagini umut ediyorum.

raka35

Yeni Üyemiz
Adı
RESUL
Soyadı
AKA
çok önemli bilgiler parayla alınmaz.

Selahattin abi temelleri senden alıyorum İdolum sensin  ;D