muhabbet kuşunuz yavrusunu dövüyorsa

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
cem aslında bir çok üretici arkadaşlarımızda bu sorunların dahada başka sorunların olduğu muhakkak fakat arkadaşlarımız bunları burada konu açarak yazmıyorlar halbuki arızaları ,sorunları yazıp birbirizle paylaşıp birşeyler öğrenmemizde yarar var diye düşünüyorum haksızmıyım
+1 bu tür konular açabilir arkadaşlarımız.

VitalyZD

Yeni Üyemiz
Adı
Ertugrul
Soyadı
Kumru
Dostlar Muhabbet kuşumun yavrusu büyüdükten  sonra erkek kuş yavruya vurmaya başladı son 2 gündür.Nedense bize karşı koruyor ama kendisi sürekli yavruyu didikliyor.Yuvrunun başını farketmeseydik yara yapacaktı.Başı biraz kızarmış , bizde erkeği ayırdık.Ayrı tutmanın bir sakıncası var mı ? Dişi kuş tek başına bakabilir mi yavruya ?

Akkus07

Yeni Üyemiz
Adı
ydın dogan
Soyadı
akkus
İnsan ben daha önce nerdeydim diyor bu siteyi neden fark etmedim veya neden işi ciddiyet ile yapmadım anlamıyorum. Gerçekten üretim işi bir başka oluyor. Anaç kuşların yavrularını öldürdüğünü görmek bir üretici için kabustur.Ama en büyük kabus engelleyecek bir yöntem bilmemek benim gibi yeni başlayanlar için daha büyük bir sorun teşkil ediyor. Bir çok kuşumu kaybettim bu yüzden şimdi yeni yeni öğrenmeye başladıgımı anlıyorum.Çek kırıgı 15 çift ile başladım şimdi  30 çiftim var.  Örmek aldığım  Selahattin abi onun youtube deki üretimhanesini görünce başladı bu sevda.son 2 aydır sitedeki butun makalelerini okudum. Oyun veya film izleyeceğime sitede ne varsa okudum not ettim. İnş. birgün yolum İstanbul'a düşerse Selahattin abinin yanına uğramak isterim. Çok faydalı bir konu oldu şimdi anaçları yeni kuşlarımla değiştirmeyi deneyecem kan tadını almamış kuşlarla birde ışık olayına girmişsiniz benim oda sürekli güneş görüyor bu yüzden geceleri hiç açmıyorum akşam hava karardıktan sonra ışık olmuyor doğal olduğunu düşünüyorum birde istesemde açamam komşular rahatsız olmasın diye. Deneyen varmı loş bir işık koysam kuşlar sesizce uyurmu geceleri yoksa öterler mi ? . gece lambası koysam o loş  ışıkta yavrularına yem yedirebilirlermi ?

Okan Dıbırdık

Yeni Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Dıbırdık
Başkanim.güzel.aciklamiş tskr edrz. ama birde eger bazi keyfine düskun yavrular var günu gelsede yuvadan atlamiyorlar  ve disi erkek ciftlesiyo disi yumuerlamak icin oldugu surede stresli olir bu arada yuvadaki yavru anneden rahatsiz edr yem.istersede bu onun.sonu oluyo o yuzden takip çok önemli