Muhabbet üretimiyle geçine bilirmiyim?

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
arkadaşlar meraba forumda yeniyim tabi üretim işindede yeniyim.abimin tavsiyesiyle muhabbet üretimhanesi açma fikri hoşuma gitti ve aylık 250 ye bi dükkan kiralayıp ortalama 40 çift yapacağım miktarda yavru muhabbet aldım.daha önce hiçbir deneyimim yok tabi.bu arada işimden yeni ayrıldım ve sadece bu işle başbaşa kaldım.şimdi asıl merak ettiğim şu ki;ben bu 40 çift yerli üretimhaneyle geçinebilirmiyim.güzel paralar kazanıp sadece bu işle hayatımı döndürebilirmiyim.fazla tacrübem olmadığı için 40 çiftin üzerine çıkmayıda korkuyorum ama öbür türlüde kira ödüyorum elektrik su yem mama vitamin cabası.siz değerli usta abilerden fikirleri için yardım bekliyorum...

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sizi daha yakından tanımak bizi mutlu eder. Böye siteye girer girmez soru ile başlayınca biraz garibimize gidiyor doğrusu.

Para kazanmak için ben 27 yıldır muhabbet üretiyorum. Ama ne zaman onlardan para kazanmak için çabalasam mutlaka istenmeyen durumlar karşıma çıktı. Ne zaman ki vazgeçemediğim için sevdiğim için beslesem cep harçlığımı çıkardıkları da oldu kazandırdıklarından çok masraf çıkardıkları da oldu. Neticede gönülden severek bakarsanız eminim karşılığını alırsınız. Ama bu sizi tatmin eder mi orasını bilemeyiz.

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
teşekkür ediyorum İlyas bey.27 yıldır üretim yapıyorum demişsiniz.peki sadece bu işlemi uğraşıyosunuz?

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Kesinlikle kendi adıma söylüyorum ben zevk için yapıyorum bu işi para dökmeye ne zaman kalktıysam hep başıma kötü şeyler geldi en iyisi zevkine hevesine yapmak.Üretimi de hakkıyla yapıyorum hemde ne gerekiyorsa en iyisini yem mama vitamin,bakım.Ama iş satmaya gelince sen kuşun en kötüsü oluyor bu işte para kazanmak istiyorsanız bunlardan daha fazlası gerekecek yarışma ortamı,Kuşun Reklamı,Ne gerekiyorsa yapmanız gerecek çok insan tanıyacaksınız.İyisini de kötüsünü de.Ama kesinlikle kendinizi kuşlara bağlamayın bazen kuşlarda sıkıntı çıkıyor bazen başka şeylerden dolayı.Yinede karar sizin sadece bu işi yapacaksanız petshop tarzında yapın.

torin_x

Takipçi Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
GÜZEL
Para kazanma dersen zor iş. Hobi amaçlı ve zararı göze alan.  Ama profesyonel yapacaksan eleman tutarsa 200 300 çift ile kazanabilirsin. Bu güne kadar ben kazanamadim

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu işe başlayıpta para kazananı ben 14 yıldır görmedim sakın geçim için bu işe başlamayın eğer kuşları seviyorsanız hobi amaçlı işten ve aileden arta kalan zamanda bakacağınız kadar kuş sadece hobi amaçlı besleyin....benden size kardeş tavsiyesi...

canmuhabbet41

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Can
merhaba.15(20yıldır muhabbetkuşu üretiyorum) yıdır sadece muhabbet üretimi yaparak geçiniyorum.kocaeli karamürsel de
sorunsuz olmaz tabi fakat sorunları erken fark edip önlem alırsanız.tedbiri de elden bırakmaz iseniz oluyor.
sizin durumunuz farklı onun bunun yaptığı hesapla girmişsiniz üretim işine.yeniyim diyorsunuz.
kurda kuşa yem olmak için adaysınız.birsürü farklı bilgi edineceksiniz.deneme yanılma ile öğreneceksiniz.
zamanla olur .tabi zaman zarfında kazanç elde edersiniz .geçiminizi sağlamak için yeterli olurmu?
1.5 yılı atlatabilirseniz.bu arada maddi açıdan sorun yaşamazsanız.ve daha birçok sorunun üstesinden gelebilirseniz.
illaki kazanç elde edersiniz.başarılar dilerim.inşallah gönlünce olur.
saygılarımla. adaşım.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
İsmail GÜZEL' Alıntı:
Para kazanma dersen zor iş. Hobi amaçlı ve zararı göze alan.  Ama profesyonel yapacaksan eleman tutarsa 200 300 çift ile kazanabilirsin. Bu güne kadar ben kazanamadim
Valla hocam bana dediğin halla aklımda sadece zevkine yapıyorum kendi masrafları çıksın bana yeter....

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşım her işte olduğu gibi işini iyi yaparsan kazanırsın ama 40 çiftle yem parası anca cıkar haberin olsun. Ama ilk önce az çiftle başlayıp bakımı hakkında bilgi edin kolay bir iş değil. Ondan sonra kendine kolaylık sağlayacak planları yapar ona göre devam veya tamam dersin. Bu iş sadece yem ver su ver le yapılacak bir iş değil. Abartısız söylüyorum her gün kuşların bakımıyla ilgilenmeli önlemleri önceden almalısınız. Bayramın, seyranın, tatilin olmaz. HAsta bile olsan sana bağımlı olduklarından bakmak zrundasın. Bazen 1 saat geç gitmek yavruların ölümüyle sonuçlanabilir. (zaman zaman ebebeynler yavrulara saldırıyor erken müdahale etmezsen yavruları öldürüyorlar.) Tabi karamsarlıga itmek istemem sizi ama karşılasacağınız sorunların bir kısmını bilmeniz gerek diye düşünüyorum. Size tavsiyem ilk önce az çiftle başlayıp tecrube edinmeniz ve sonra karar vermenizdir.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Durdu ACAR' Alıntı:
Arkadaşım her işte olduğu gibi işini iyi yaparsan kazanırsın ama 40 çiftle yem parası anca cıkar haberin olsun. Ama ilk önce az çiftle başlayıp bakımı hakkında bilgi edin kolay bir iş değil. Ondan sonra kendine kolaylık sağlayacak planları yapar ona göre devam veya tamam dersin. Bu iş sadece yem ver su ver le yapılacak bir iş değil. Abartısız söylüyorum her gün kuşların bakımıyla ilgilenmeli önlemleri önceden almalısınız. Bayramın, seyranın, tatilin olmaz. HAsta bile olsan sana bağımlı olduklarından bakmak zrundasın. Bazen 1 saat geç gitmek yavruların ölümüyle sonuçlanabilir. (zaman zaman ebebeynler yavrulara saldırıyor erken müdahale etmezsen yavruları öldürüyorlar.) Tabi karamsarlıga itmek istemem sizi ama karşılasacağınız sorunların bir kısmını bilmeniz gerek diye düşünüyorum. Size tavsiyem ilk önce az çiftle başlayıp tecrube edinmeniz ve sonra karar vermenizdir.

Kesinlikle Size Katılıyorum.Az çiftle başlayıp deneyim kazandıktan sonra bu işe girmek doğru olucaktır.Dışardan bakıldığında sanki bu işte çok paralar varmış görünüyor ama öyle değil...

abıl

Uzman Üyemiz
Adı
abil
Soyadı
şumnulu
ev geçindirmeyi sadece kuşlara güvenerek bu işi yapacaksan yarı yolda kılırsın bu iş tamamen zevk ve sabır isteyen bir hobidir.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Öncelikle hayırlısı olsun diyelim.

Ancak, 40 çiftle diğer arkadaşlarında dedikleri gibi ancak masrafını çıkartabilirsin. O da hemen değil. Eşleriniz tutacak, yumurtalarınız dolu çıkacak, büyükler yavrulara bakacak, yavrular yuvadan atlayıp yem kırabilecekler de siz onları satıp masrafınızı karşılamaya çalışacaksınız. Bu arada damızlıklarınızdan ölenler olacak. Üstüne üstlük siz muhabbet bakımını da bilmiyorsunuz. Yani ne yazık ki işiniz çok zor.

300-500 çift kuşunuz ve yardımcılarınız olursa, birde kuş bakımını öğrenirseniz bence evinizi geçindirebilecek bir kazanç sağlayabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
insan inanarak yaparsa herseyi başarır,ama bu işte tecrubeniz yoksa eger sanırım gecinme gozuyle olaya simdilik bakmamalısınız,üretim dışardan goruldugu gibi değildir,cift sayısı üretimde ne kadar coksa sorunda o kadar cok demektir,bi süre dediginiz adetlerde,guvenilir üreticilerden genc damızlık veya yavrudan alıp buyutup bu işte biraz olsun tecrube kazandıktan sonra buyuk caplı yapabilirsiniz,en az 500 takım kus olmalıkı geciminizi sağlayasınız,onun dısında zor yolda kalırsınız,Allah gonlunuze gore versin

LordX

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Sami
Soyadı
Baş
Mehmet CAN.......' Alıntı:
arkadaşlar meraba forumda yeniyim tabi üretim işindede yeniyim.abimin tavsiyesiyle muhabbet üretimhanesi açma fikri hoşuma gitti ve aylık 250 ye bi dükkan kiralayıp ortalama 40 çift yapacağım miktarda yavru muhabbet aldım.daha önce hiçbir deneyimim yok tabi.bu arada işimden yeni ayrıldım ve sadece bu işle başbaşa kaldım.şimdi asıl merak ettiğim şu ki;ben bu 40 çift yerli üretimhaneyle geçinebilirmiyim.güzel paralar kazanıp sadece bu işle hayatımı döndürebilirmiyim.fazla tacrübem olmadığı için 40 çiftin üzerine çıkmayıda korkuyorum ama öbür türlüde kira ödüyorum elektrik su yem mama vitamin cabası.siz değerli usta abilerden fikirleri için yardım bekliyorum...
Mehmet Can kardeşim güzel düşünmüşsün muhabbet kuşu üretme kararın için seni tebrik ederim. alkisd
Yalnız anlatıldığı kadarda kolay bir iş değildir ve tecrübe gerektirir, çok hevesli ve ilgili birisiysen bu işi 2 yılda tam kavrayabilirsin.
Sonuçta para kazanmak için bir iş yapacaksın bunuda layıkıyla öğrenmen gerekir. Eşe atmayı, eş tutturmayı, bakmayan kuşların dolu yumurtalarını bakacı kuşlara bakabileceği şekilde kaydırmayı ,yeri geldimi elle beslemeyi, hangi hastalıkta hangi ilacı kullanacağını vs. vs. vs. gibi daha sayamadığım birçok tecrübeyi edinmen ve öğrenmen gerekecektir.
Benim sana naçizane tavsiyem 40 çift yapacak kadar yavru alacağına çevrende araştırıp soruşturup bu işten anlayan birisiyle görerek kendin beğenerek güvenilir birisinden 10 takım hazır yavrulu genç çiftler toplasaydın daha iyi olurdu kanaatindeyim. Allah yardımcın olsun Rabbim emeğini boşa çıkarmasın.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Bende üreticiyim fakat bu işi geçim için değil hobi amaçlı yapıyorum, bu işi geçinmek için yapacaksan ve sermayen de varsa belki çok üretici bana kızacak ama üretmekle uğraşma anlaş bir ithallatçıyla kuşları yurt dışından getitdir üzerine kar koy pet shoplarla da anlaş suya sabuna dokunmadan al-sat yap o zaman çok güzel para kazanır ve gül gibi geçinirsin bil hassa jumbo getitdir gör ozaman parayı, en azından yerli kuş işin diyorum gözün gibi bakıp büyüttüğün emek harcayıp yavru aldığın damızlığın geceni gündüzüne katıp da büyüttüğün yavrularını satmak için pet shopa götürdüğün zaman sana 15 tl ye alırım işine gelirse dediği zaman zoruna gitmez...

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Allah korusun bir
hastalık gelse ilaç tedavisi bile insanı bezdiriyor onun için az kuşla başlayın derim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
bu işte sanıldığı kadar para olsa iş adamları bu işede el atardı emin olun... yalansız dolansız dürüst bir şekilde emeğinizin karşılığını alacağınıza inanmıyorum siz üretirsiniz emek verirsiniz adamlar dışardan ithal kuş getirir kargayı şahin diye satarlar sizin ürettiğinizde yemini kira parasını elinizde ölen damızlıkların parasını bile çıkartamazlar ama yalan dolanla güzel paralar kazanan olabilir ama yalan da atmayı herkes beceremez oda bir beceri ister öyle bir özelliğiniz varsa bu işte değil bir çok işte sahtekarlık ve yalanla para kazanabilirsiniz ama allah herşeyin hayırlısını versin... allah kimseye bir başkasının emeğini çalma fırsatı vermesin...

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin bende yeni başladım ama hobi olarak özel sektörde bir şirkette çalışıyorum eğer ek bir geliriniz yoksa bu iş biraz zor çiftleriniz çok iyi takip etmeniz gerekir uygun çiftler bulmanız çok önemli şeyler. Kolay gelsin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
öncelikle hiç bilginiz yoksa sizde önce güzel bir kazık yiyeceksiniz:)
sonra tecrübe edineceksiniz....
bu kuşlar tam damızlık abi, kesin yavru verir fiyatı da şu kadar...
güvenir alırsın kuş hasta veya sağılmış çıkar paran gider v.s v.s.
neyse.
benim tavsiyem tabiki bu işle geçinilir ancak bu iş o kadar da basit değil
önce tecrübe edinmeniz lazım
sonra tam anlamıyla üretime geçebilirsiniz...

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Mehmet CAN.......' Alıntı:
teşekkür ediyorum İlyas bey.27 yıldır üretim yapıyorum demişsiniz.peki sadece bu işlemi uğraşıyosunuz?
Hayır sadece kuşlarla geçimimi hiç bir zaman sağlamadım. Hep hobi olarak kaldı.