MUHABBET YUVALIĞI YAPACAĞIM TAVSİYELERİNİZ?

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
selamlar ustalar muhabbet kuşu üretimi için kafes ve yuvalık ölçüleri hakkında fikirleriniz tavsiyeleriniz önerileriniz nedir yerli kırık, tepeli ve show jumbo muhabbet üretiminde de kullanmak üzere yuvalık yapmayı planlıyorum bu siteden ve bir kaç yerden araştırdım çam sukontrasından yapılırsa iyi olur diyorlar bende kafama göre yapmak için bulunduğum yerde sordum çam kontrası bulamadım kavak kontrası vardı 12mm kalınlığında 2100mmx1700mm ebatlarında kavak kontrası var 8mm ve 10mm kalınlığında çam sukontrası aradım bulamadım iskenderunda resimlerdeki ölçülerde kestirip yandan kapılı içine folluğun rahat sığabileceği ve yuvalığın içine ve içindekilere rahatlıkla müdahale edebileceğim şekilde olsun istiyorum bu ölçüler ve 12mm kalınlığındaki kavak kontrasından yapsam nasıl olur? tel kafeslerde üretmeyi düşünüyorum bu yuvalıkları tel kafeslere yandan asacam sağlı sollu kapı bana doğru açılacak şekilde yapcam yuvalığı yuvalığın bu ölçülerde olması avantajmıdır dezavantajmıdır? ayrıca bu ölçülerde fakat 8 veya 10 mm kalınlığında çam sukontrasından kesip iskenderuna uygun fiyata gönderebilecek birileri varsa fiyat uyarsa 25-30 yuvalık alabilirim. kısaca sizin muhabbet üretimi konusunda paylaşmak istediğiniz fikirleriniz nedir? sitede bu konu ile bir çok yazıyı okudum fikir paylaşmak isteyen paylaşsın paylaşmak istemeyen efendim şu soruların cevabı sitede var biraz oku vsss demesin lütfen bahoo

Ayrıca çizim de bana aittir... alkisd

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Lütfen yazı tipini düzeltebilir misiniz insanın gözü yoruluyor.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
bence şahin güngör ustanın yaptığı yuvalıktan yap..  folluğu hakkaten muhteşem... yuvalıkta...  bence türkiyenin en güzel yuvalığını yapmış.. ben aldım... sadece konarga koymayı unutmuştu sanırım...

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Mehmet AYAN' Alıntı:
bence şahin güngör ustanın yaptığı yuvalıktan yap..  folluğu hakkaten muhteşem... yuvalıkta...  bence türkiyenin en güzel yuvalığını yapmış.. ben aldım... sadece konarga koymayı unutmuştu sanırım...
o ustanın tlf numarasını verebilirmisiniz bana saygılar.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
kontrada israrci olmazsaniz sari cam agacindan istediginiz olculerde kesip gonderebilirim. yuva girislerinide acarim. sadece montaji kalir size.
olcu olarakta bence 25*20*20 gayet ideal olur.
1 cm kalinliginda sari cam agaci. civi  e vidalar dahil. birkac saatte monte edersiniz hepsini
ayrintili gorusmek isterseniz 505 5633771

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence ölçüler gayet uygun malzeme konusunda bilgili olanların yorum yapması daha doğru olur.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
kontrada israrci olmazsaniz sari cam agacindan istediginiz olculerde kesip gonderebilirim. yuva girislerinide acarim. sadece montaji kalir size.
olcu olarakta bence 25*20*20 gayet ideal olur.
1 cm kalinliginda sari cam agaci. civi  e vidalar dahil. birkac saatte monte edersiniz hepsini
ayrintili gorusmek isterseniz 505 5633771
ben önce arka parçayı dıştan alt ve üst parçalara çakmayı düşünüyorum ve sağ-sol parçada içe girecek şekilde yani alt-üst ,ön-arka nın oluşturduğu dikdörtgensel alana çakmayı düşündüğüm için kalınlığınıda hesaplarsak ölçüler değişiyor bu bahsettiğiniz ölçülere plastik folluk sığarmı peki benim düşümdüğüm gibi çakarsak.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
ben önce arka parçayı dıştan alt ve üst parçalara çakmayı düşünüyorum ve sağ-sol parçada içe girecek şekilde yani alt-üst ,ön-arka nın oluşturduğu dikdörtgensel alana çakmayı düşündüğüm için kalınlığınıda hesaplarsak ölçüler değişiyor bu bahsettiğiniz ölçülere plastik folluk sığarmı peki benim düşümdüğüm gibi çakarsak.
plastik folluğunuzun ölçüleri nedir aceba?

yada şöyle diyelim. daha garanti olur. istediğiniz alt-üst-yan ve arka parçaların ayrı ayrı net ölçüsünü verirseniz daha iyi olur. (milimetrelik sapmalar olabilir. ancak montaj sonrası pek sıkıntı yaratmaz.)

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
plastik folluğunuzun ölçüleri nedir aceba?
benim dediğim folluk yaklaşık 17x21 felan yada 17-20 cm idi yanlış hatırmalıyorsam. ayrıca 25 yuvalık için fiyat yazarmısınız özelden. ayrıca biraz daha ince olabilir 8mm lik felan ayrıca yavmulma olsun istemiyorum tahtalarda tamm kuru olmalı. sizde folluk varsa follukla beraberde olabilir folluk içine rahat sığmalı ama.