muhabbetim neden bunalıma girdi

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşum dün tüy dökme zamanına girdi dokunduğumuz zaman bile tüy döküyor sağlığında bir sıkıntı yok gibi fakat pek uçamıyor sanırım tüyleri döküldüğü için ama bunalıma girdi normalde kafese koyamazdım girmek istemezdi şimdi kendi kendine giriyor normalde oyuncaklarıyla oynardı şimdi hiç bişeye bakmıyor acaba uçamadığı için mi mutlu değil ilgimiz çok o konuda sıkıntı yok ama anlayamadım sorununu lütfen yardımcı olur musunuz  :(

ziya

Üyemiz
Adı
ziya
Soyadı
öz
Muhabbet tüye girdiğinde bu belirtiler  çok normal karşılanır biraz yorgun geçirirler tüy sürecini kendi hallerinde olurlar çok fazla etrafla ilgilenmezler. Gayet normal bi durum şuan karşılaştığınız tüyden çıktığında eski haline gelişecektir, belki eskisindende hareketli zamanları olacaktır music .

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
Çok teşekkür ediyorum bunu söylediğiniz için peki ne yapmamız gerekiyor eğlenmesi için

ziya

Üyemiz
Adı
ziya
Soyadı
öz
aslında hiçbirşeyi yapmanıza gerek yok o kendini çıkaracak bu durumdan. Ama bişe yapmak isterseniz de eğer havuç rendesi yapın 1 tane havucu rende yapın sonra rende olan havucu avucunuzun içinde sıkın suyunu çıkartın bi mamalık kabına koyun havucu vitamindir bide havucu severler süreci biraz da olsa hızlandırmış oluruz. Bide boş vaktinizde gidin yanına sürekli bişeler konusun dikkati size dağılsın hem sizin içiniz rahat etmiş olur hem de onu bu süreçte yanlız bırakmamış olursunuz ;)

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
Çok teşekkür ederim ya dediğinzi yapıcam  :)

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bu dönemde kuşu rahat bırakmak, ele almamak, ve multivitamin vermek gerekir. Bulunduğu ortam ani soğuma, ısınma yapmamalı. Rüzgara, cereyana maruz kalmamalı.

Dediğim gibi ele alınırsa canı yanabilir çıkan tüyler batma hissi verebilir. Senede 2 defa bu durumu geçirmeleri normaldir. 1 ay kadarda sürebilir.