Muhabbetimin gözünde beyaz kabarıklıklar var

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
mrb çok rica ediyorum bana yardımcı olur musunuz muhabbet kuşumun gözünün içinden beyaz kabarık bi şeyler çıktı önceden tek gözünde vardı bana büyütecek bi şey yok dediler bnde pek önemsemedim ama şimdi diğer gözünden de çıkmış ne yapmam lazım rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz inanın çok çaresizim :((

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Sanırım gözü mikrop kapmış. Eczaneden Genta Antibiyotik damla alıp kuşun gözüne sabah akşam 5 gün damlatın, geçecektir inş.

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim veterinerden mi alacağım damlayı çoksa eczaneden mi alacağım insanlar için kullanılan bir ilacın kuşlar için kullanırmasında sakınca olmaz mı?Veterinere gösterme imkanım yok çünkü burada kuşlardan alayan veteriner yok..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Naz LAÇİN' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim veterinerden mi alacağım damlayı çoksa eczaneden mi alacağım insanlar için kullanılan bir ilacın kuşlar için kullanırmasında sakınca olmaz mı?Veterinere gösterme imkanım yok çünkü burada kuşlardan alayan veteriner yok..
İNSANLAR İÇİN KULLANILAN BİRÇOK İLAÇ HAYVANLAR İÇİNDE KULLANILMAKTADIR
ECZANEDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ GEÇMİŞ OLSUN

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Benzer bir durumu 24 günlük bir yavru kuşumda gördüm (Baby her gün kontrol ettiğim önemli bir yuvalıktaydı kitle çok hızlı gelişmiş olmalı; değilse bir gün öncesinde fark ederdim)..
  Babasının vurduğunu düşündüm, kulak temizleme çubuğunu ılık suyla nemledirip kitleye değdirdim. Geçeceğine inanmıyordum fakat 3. günde kitle kayboldu..

MuhabbetKuşlarının göz çevrelerinde ur görülme vakkası son derece nadirdir..

Doğru teşhis için muayene ve tetkik gerekebilir; Lütfen Veteriner hekimin onaylamadığı bir ilacı kullanmayınız..

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
TOBRASED isimli damlayı kullandım fakat gözde iyileşme yok haladır göz kapaklarının altıda kırmızı gibi başka ne yapabilirim ?  :(

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bence muhakkak bir veterinere göstermelisiniz, tamam bir çok veteriner evcil kuşlardan pek anlamasa da, kendilerine kuşunuzu götürdüğünüz zaman şüphelerinizi de belirtirseniz en azından veterinere biraz yön vermiş olursunuz ve olası hastalığa daha kesin bir teşhis konulması açısından yardımcı olmuş olursunuz.

Fotoğraflara baktıktan sonra benim şahsi şüphem 2 hastalık üzerine yoğunlaşıyor - Haemophilus Catarrh ("one-eye cold" olarak da bilinir) ve Ornithosis. Bunlardan birisinin olabileceği gibi, her ikisi de olabilir...birden fazla hastalık aynı anda seyredebilir. Kuşlarımızda olası hastalıkların belirtileri birçoğu birbirine benzer, bu nedenle ancak veteriner doğru teşhis koyabilir. Bu nedenle buradaki "şu ilacı ver...bu ilacı ver" gibi tavsiyelere sakın uymayın...kuşunuz sizin için değerli ise doğrudan veterinere götürün derim.

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
İki kuşumda veterinerin bilgisizliği yüzünden öldüğü için veterinere götürmek istemiyorum anlasa neyse de anlamıyor işte..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Çok haklısınız, ama yine de en azından veterinerlerimiz tavuk ve hindilerdeki hastalıklardan yola çıkarak haraket edebilirler...bu yöntemle de başarılı olabilirler. Aslında ülkemizde bu büyük bir eksiklik, en azından her 100 veterinerden biri egzotik ve kafes kuşları üzerine bir yürtdışı mastır yapsa çok faydalı olacak ülkemizdeki kafes kuşçuluğuna. Herkez tutmuş kedi vey köpekler üzerine klinik açıyor...1-2 aşı yapıyorlar 200 lirayı cebe indiriyorlar...çok basitçi, kolay paracı bir veteriner topluluğumuz var. Ben veteriner olsam kesin kuşlar üzerine yoğunlaşır ve uzmanlaşırdım.

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
Evet çok doğru kuşumunda bu şekilde olması açıkcası canımı çok yakıyor çok üzülüyorum haline belkide bu hastalığından dolayı yuvalığa ilgisi yok bundan dolayı yavru alamıyorum :(

carsi-7

Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
KILIÇ
aynısı bende de oldu fakat sadece suya tuttum kafasını ve gözlerini ertesi gün geçti.bi dene istersen su en zararsız tedavi:)

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
teramiycin göz merhemi alıp kulak temizleme pamukçuğu ile gözüne sür etkisi kanıtlanmıştır...

Nazzz

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Naz
Soyadı
Laçin
Terramycin göz merhemi alıp sürücem yarına ama pamuklu bir şey ile sürmek doğru değil gözde kalabiliyor pamuk kalıcı hasara neden olabilir..

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
naz hanım arkadaş zaten pamukla dememiş kulak pamuğuyla demiş  . kulak pamuğu biraz daha serttir. gözde kalma ihtimali yoktur. genede endişeye kapılıyorsanız. 4 , 5 tane kulak pamuğuyla sürün yani 1 tanesiyle sürekli sürmeyin . ilk pansumanda pamuğu sık sık değiştirin.