Muhabbetkuşu yumurtlama sorunu

sefa1492

Yeni Üyemiz
Adı
Sefa
Soyadı
Tuncer
Merhaba arkadaşlar. Bir çift muhabbetkuşu almıştım 3 gün önce ve kuşta yumurta vardı.Yani karnında biraz şişlik vardı yumurta belli oluyordu.Aldığım kişiye de sormuştum 1 gün sonra falan yumurtlar demişti.Fakat kuş 3 gündür yumurtlamadı.Belli bir rahatsızlığı da yok.Çok sağlam duruyor.Kafesi beğenmedi diyeceksiniz ama yuvalığa giriyor sürekli.Sizce yumurtlar mı yoksa kuşta bi sorun mu var? Teşekkürler...

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
şişlik halen devam ediyorsa,,,kuşunuzun yaşıyla alakalı olrakta sürekli yumurtlamadan dolayı kist olabilir kuşunuzda...şişlik devam ediyorsa bir veterinere danışmanızda fayda var.az daha bekleyin.vitamin ve mama takviyesi yapmanız faydalı olabilir.

sefa1492

Yeni Üyemiz
Adı
Sefa
Soyadı
Tuncer
Şişlik dediğim sadece yumurtanın bulunduğu bölümde yumurta olmasından kaynaklı.Kızarıklık falan yok.Kuşun yumurtlaması 3 gün sürer mi yumurta bu kadar belirginken bunu merak ediyorum.Yerini değiştirdik beğenmedi diyelim.Yuvalık aynı ve yuvalığa giriyor.Yumurtayı kendi isteğiyle içinde mi tutuyor bu hayvan :D

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
forumu biraz incelemeni ve bilgi birikimini arttırmanı tavsiye ederim sefa kardeşim...

sefa1492

Yeni Üyemiz
Adı
Sefa
Soyadı
Tuncer
Forumu inceledim aslında. Daha önce böyle bir durum karşıma çıkmadı. Yumurtlayamasa tıkanıklık olsa o bölgede kızarıklık olması gerekir. Ayrıca kuşta halsizlik olması gerekir gibi bilgiler var. Fakat bendeki kuşta hiç bu belirtiler yok. Kuş ateş gibi. Zeytinyağı falan sürdük belki yumurtlar :) Şunu sorayım bilenlere! YUMURTA KUŞTA BELİRGİN HALE GELDİKTEN SONRA NE KADAR SÜREDE ÇIKAR? 3 GÜN DURMASI NORMAL MİDİR?

Tarsus33

Yeni Üyemiz
Adı
Nurhan
Soyadı
Yürekli
Sefa Kardeş bence gayet normal bir durum benim dişi kuşum da da aynı problem oldu ve diger bütün yumurtalar 3 er gün ara ile gelmişti
Bence kuşun stresini ve yer degiştirmeden kaynaklı problemleri azaltmak amacı ile e vitamini ve selenyum takviyesi yaparsan problem kolay şekilde halledilebilir