Muhabet kuslarını nasıl damızlık yapıyorsunuz

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Merhaba benim en cok merak ettıgım sey kusları nasıl damızlık yapıyorsunuz yanı kusların sık sık uremesını nasıl saglıyorsunuz ne verıyorsunuz ılacımı var yoksa besleme cesıtınden mı alakalı uretım hakında bılgı almak ıstıyorum benım dısı erkekten nerden baksanız 7 ay falan buyuk nasıl cıftlestırırım dısıyımı degıstırım ne yapım ayırma yontemını yapmayı denıyecgim yardım ne yapmam gerekıyor  crying

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
M.Hüseyin TANRIVERDİ' Alıntı:
Merhaba benim en cok merak ettıgım sey kusları nasıl damızlık yapıyorsunuz yanı kusların sık sık uremesını nasıl saglıyorsunuz ne verıyorsunuz ılacımı var yoksa besleme cesıtınden mı alakalı uretım hakında bılgı almak ıstıyorum benım dısı erkekten nerden baksanız 7 ay falan buyuk nasıl cıftlestırırım dısıyımı degıstırım ne yapım ayırma yontemını yapmayı denıyecgim yardım ne yapmam gerekıyor  crying

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Çoğu kişi damızlık olayını karıştırıyor aslında 7 aylık kuşlara damızlık deyip satışa sunuyorlar. Peki bu kuşlardan e önce yavru alındımı bu kuşlar daha önce yavru baktımı kuluçka döneminden geçtimi hayır geçmedi olmadı vs peki nasıl damızlık yaptınız neye göre damızlık dediniz 7 8 aylık kuşa desek herkes birşeyler söyler fakat yalnış .. herkuş yumurtlar yavrular eder eyler fakat  doğal ortamlarından uzakta binbir türlü piskoloji ile üremeye gayret gösteriyorlar .. hrrneyse benim bildiğim damızlık denilince aklıma gelen daha önce 2 3 ağızdan fazla yavru alınmış ve hiçbir sıkıntısı olmayan kuşu devamlı üretime bırakmaya damızlık denir.  Hüseyin bey ev ortamında üretim yapma şans işi ve sabır işidir bir kere yavru verirlerse arkası gelir zaten sabredin olmadı ayrı kafeslerde kızıştırmayı deneyin

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Hüseyin bey daha önce de söyledim bu iş sabır işi.  Öncelikle disinizin iri olmasi erkek için dezavantaj çünkü dışı bu yüzden kafeste dominant olabilir. Erkeğiniz de dışıden küçük.  dışı kendine uygun gormeyebilir. Gorurse de erkeğin baskınligini kanitlamasi için onu sinayacaktir yem kusmasina yavrularina bakabilecekmi diye ya da  yuvaya ilgisi nasıl diye. Bu sinama 10 gün de sürer 1 yılda sonuçta  Erkek Kusunuz acemilik çekecektir O yüzden dışı es tutmayabilir. Ya da es tutar fakat erkegi hazir bulmazsa ciftlesme ve yumurta surecine girmeyebilir. Yani siz bu süreci hizlandirmak için ya dışı ye uygun es yalın ya da erkeğe. Fakat sunu unutmayin. bu iş önce sabırdan sonra kuşun karakterinden geçer.  Ister evinizdekiler es olsunlar ister baska es getirin. Kuslarinizin es olduğuna eminseniz bırakın onlar takılsin. Yumurta elbet olur. Yeterki şiddetli gecimsizlik olmasın.  Ama yumurta peşine duserseniz ya sürekli kuş değiştirirsiniz ya da kuslarinizi strese sokarsiniz. Sonuc olarak her iki durumda da sonuç alamazsınız.  Aksine kas yapayım derken göz çıkarır ya Kuslariniz huzursuz olur. Ya da sürekli es değişen kuşlar hiç eşe gelmez.. bi düşünün yumurtalı takımlar bile ortam değiştiğinde 6 ile 1 yıl arası yumurta yapmayabiliyor. Bakım Kodunuz şu olsun. "Sabır.  huzur. Temizlik. Sabir huzur Kaliteli besleme sabır huzur." Yumurtayı siz düşünmeyin. Yumurta sonuçtur. Sonuç yoksa  bakım kodunuz yanlıştır.

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Esra hanım ben burda bılgı edınmek istıyorum sakın sıze kızdıgımı zannetmeyın aksıne sızden ogrendıklerım cok sey. say say bıtmez yanı zaten kafesımden yumurtalıgı soktum cunku hıc bır sey kuslarımdan onemlı degıl gayem bır hevesım var bır amacım var bu amacın bu hedefın sonunu getırmek yınede sıze tesekurler ben kuslarımın cıft oldugundan emınım zaten dedıgım gıbı ben bılgı amaclı bu yazıyı yazdım zaten bılgı demısken muhabbet kusları baharın baslangıcında urerlermıs o yuzden yumurtalıgı soktum bıde dısı cok korkuyordu korkmasın dıye soktum sabır dıyorsunuz ben zaten sabırlıyım bende bıraz heyecan var eh bırazda sabırsızlık zaten sabır olmassa sıp dıye yavru almaz yanı dedıgım gıbı ben yavru almak ıstıyorum ama kuslarım zarargorecekse ben zarar goreyım daha ıyı zaten bu sıteye bır tek yavru almak ıcın katılmadım bu sıteye bılgılı olmak ve ınsanların sorularına cevap vermek icin katıldım bırde herkez dıyor benım kusum damızlık yok ben kusumu damızlık yaptım yok ben sunu verdım cıftletıler bazılarıda es degıstırdım yavru aldım dedıler bende merak etım dıye yazdım zaten bu sıtede sizden baska pek kımse benim sorularıma cevap vermıyor tüm ogtemdıklerım sızın sayenızde oldu Esra abla  cok tesekurler bye_happy

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Aynı yaşadığınız durumu yaşıyorum  bende. O yüzden böyle yazıyorum. aslında size söylermiş gibi kendime de söylüyorum yani. ? kızgın bir tavır olduysa affola. Bende çok istiyorum yavruları olsun. Ama daha erken benim kuşlarım için. Dişim 10 aylık erkek 12 aylık. Burda kıymetli bir abinin şu yazısı çok hoşuma gitti. Üretim için en uygun kuşlar 14-15 aylık kuşlarmış. Kemik yapısı o zaman oturuyormuş. Beklemek çok zor oluyor o yavru heyecanından dolayı. Bence yaşıyorum o heyecanı çünkü. Bu damızlık olayını ben de hiç anlayamadım 6 aylık erkeğe 7-8 aylık dişiye de damızlık diyorlar. Bu gibi şeyleri doğasına bıraktım ben. Olmazsa da olmasın.

nekton e diye bir vitamin varmış. Biraz pahalı bir vitamin. Üretim için kullanılıyormuş. Bir yerde olumsuz bir yorum okudum. Onun dışında bir çok yerde çok olumlu şeyler okudum. İstersen bu ürünü de araştır. Çok olumlu sonuçlar alan olmuş.

Bir de keçiboynuzu tozu öneriyorlar ben denemedim ama denicem bir iki ay sonra.

kenan ummaz

Yeni Üyemiz
Adı
Kenan
Soyadı
Ummaz
Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim ve konunuz ilgimi cekti binim ilk kusum icin petshoptan 1 disi almistim sonra cami acik unuttugum icin erkek kusum kacti yerine bu sefer erkek aldim hic cekismelerini gormedim daha sonra 1 takim daha acemikten dolayi damizlik diye 5 aylik civari imis gene petten kus aldim onlarina ayni kafese koydum sonradan aldigim kuslarla onceki kuslarim birbirlerine es oldular ve ilk kuluckalarinida 4 er yavru büyüterek tamamladilar ben vitamin olarak nekton s ve nekton e karistirarak kullaniyorum nekton e kizistirma amaciyla rağbet gören bir ürün ama fazla kullanımda disi yumurtalari yuvalik tan atabilir bu yuzden disinin yumurta yapmasina yakin nekton e verilmemesi gerekiyor nekton s diazem 256 gibi hayvanın stres seviyesini dusurmek ve calsiyum olarakta fena sayilmayacak urunlerdir bence devamli olarak nekton s suyuna diazem 256 ise yeme karistirilip verilmeli kanaatindeyim

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Esra ablacım zaten sana kızmam mumkun degıl cunku bır cok seyı senden ogrenıyorum zaten sızden cok kucugum 15 yasındayım sız kım bılır kac ysindasınız eger ben bıraz ser sozler kullanmıssam afınıza sıgınıyorum dedugım gıbı bu yazıyı bılgı amaclı yazdım olakı bır gun yenı bır es alırsam damızlık ile bır cok sey bılmek ıstıyorum

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Dedıgınız vıtamınıde arastırdım ama baya pahallı mubarek altın sutu ama ımkanım olursa almayı dusunuyorum kecı boynuzu daha uygun geldı

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Keçiboynuzu tozu kullananlar da çok memnun. Zaten doğal kötü diyen çıkmaz. Ama kızıştırıcı değil de yumurta doluluk oranını arttırıyormuş diye okudum bir iki yerde. Kızıştırıcı olarak da kullanan var. Denemek lazım. Ben daha almadım. Evet bir çiftim vardı. Bugün bi kuş daha aldım Yalnız oluma eş olsun diye. Bu ikinci çift. Bir yalnız oğlan daha var. Bir sonraki aya da artık ona el alırız. Bana şart oldu keçi boynuzu tozu. Nüfus kalabalık oldu. ☺

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Esra abla sen anlarsın benim dişinin af edersin poposunda sanki iki tane şişkinlik var birde kanat tüyleri kuyruğun altına düşmüş ama arada kaldiriyor sence hamilemi

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selamlar
Muhabbet kuşlarının jumbolari dört aylıkken ufaklari üç aylık ken yumurtlayabilir..
Ancak jumbodada digerlerindede eke olan kuş ortam olusursa iç gudusel olarak yumurtlar..

İki tuyunu atan kuş eke olmuş demektir.. bu süre jumboda sekiz dokuz ay ufaklarda altı aydir..

Eke lik kuştan kuşa farkeder bu arada.. sure dahada uzayabilir..
eger eke olan ve kizismis bi disinin yumurtlamasina engel olursanız iyilik yapmış olmassiniz.. o kuş stres olur ve boşta olsa yumurtlar kafesin dibine..
Yumurtlamak kuş u yormaz üzmek..
yumurtlamis kuşa bakmazsaniz yemini suyunu mamasini dal darisini meyvesini vs.. taze suyunu vermezseniz kuş zayif kalır kötülük yapmış olursunuz..

Salmada dört aylık disilerim takır takır yunurtluyo sağa sola stres kavga yer kapma çabası..
mecbur kalıyorsun ayırmaya kafese almaya.. ceresi çürümüş çoğunun kizginliktan..

Ama benim nasıl besledigimi baktığımı görenler vardır..

Yavrularimin bir eli yağda bir eli balda.. ?

Siz yinede sekiz aydan önce eşe atmayın..

Şimdi diyecekki arkadaşlar biz yumurtlatamiyoruz adam yumurtlamasin diye uğraşıyor...
ama gercekten öyle.. siz ısı ışık yiyecek kafes düzenini doğru ayarlayın kuşlar baglasaniz durmaz..

Saygılar