Muhhabet kuşumun hastalığına çözüm arıyorum..

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
Merhaba. Sitenize yeni üye oldum.
5 yaşında erkek muhabbet kuşumun göz kapaklarında kızarıklık sorunu var. baya bir zayıfladı. titriyor ara sıra. yem yemesi ve su içmesi normal, dışkısı da normal fakat göz kapaklarındaki bu sorun 6-7 aydır var. Kuş o zamandan beri çeşitli ilaçlar kullandı, baytril ağzına damlattım 5 gün iyi oldu. Ardından 10 - 15 gün geçince gene aynı şikayetleri başlıyor. yani göz kapaklarında kızarma.

araştırmalarım sonucu kuşta ornithiosis diye bir hastalık varmış sanırım. o yüzden monodoks iyi geliyormuş 3 gündür monodoks veriyorum fakat göz kapaklarındaki kızarma geçmedi. monodoks adlı antibiyotik aslında insanların içtiği bir ilaç 100 mg ama bu hastalığa da iyi geliyormuş. sonra aslında güvercinler için olan bir ilaç var ornimix ds ondan sipariş verdim bugün elime ulaştı. şimdi 3 gündür monodoks veriyorum ya hemen buna geçersem hayvana ağır gelir mi? onu çok seviyorum ve iyileşsin istiyorum lütfen bana bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin..

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
baytril denen ilacı ağzına damlatınca iyi oluyordu. sonra ilacı 3-4 gün sonra bırakıyordum düzeldiği için 10 -15 gün sonra gene aynı tekrarlıyor 6-7 aydır böyle. bu seferde doksimix ds denen ilacı veriyorum iyi gelir mi sorununa bilmiyorum. yoksa gene baytril mi vermeliydim ya off :(

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
ayrıca kuşta göz kapağı kızarıklığı dışında kabarma titreme halsizlik var. 1 yıldır tüy dökümüne giremedi ve tuvaletini yaparken ıkınıyor gibi yapıyor. poposunun olduğu yerdeki tüylerde matlaştı. lütfen yanıtlayın ya  ahaaa

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
ankaradaki bir veteriner hocaya telefonla durumunu anlattım bana çeyrek cipro ve çeyrek aspirini sulandırıp erit ve enjektörle 0,1 ml suluğuna koy demişti. bugün tedavinin 4. günü hayvan epey düzelir gibi oldu. sol göz kapağındaki kızarıklık gitti ama sağ göz kapağı hala kızarık ve yumuyo o gözünü. yem yemesi ii. dün kafesten çıkmak ister gibi hareketler yaptı elime kondu çıkardım ama uçamadı. baya uçmaya çabaladı ama uçamıyor nedeni nedir acaba?

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
Kuşunuzun hastalığı için bir tedavi tavsiyesi almışsınız veterinerden. Ve bu tedavi sonuç vermeyede başlamış anlaşılan.

Öncelikle hasta kuşların halsiz olması uçmaya gücü yetmiyor olması gibi durumlar normaldir diye düşünmekteyim. Tıp insan için de hayvan için de benzer yolları izler eğer hastada birden fazla hastalık varsa önce en acil olan çözüm bulunur.

Halsizlik başka bir hastalık kaynaklı da olabilir fakat önce gözlerinde olan soruna odaklanmışsınız ve tedaviye başlamışsınız bence sonuç alıncaya kadar devam edin. Muhtemelen iyileştiğinde halsizliğide gidecektir. Fakat halsizlikte var deyip farklı tedavilere başlamayın. Bu kuşu yorar diye tahmin ediyorum.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
5 gün cipro tedavisi yaptım ve kuşuma 2 gündür prebiyotik veriyorum. Bir hayli halsiz ve uçamıyor. tabiki dinlendiriyorum vitamin vermeye devam edecem artık antibiyotik vermem sanırım. Kafesinde ii gözüküyo elimin üstüne konup çıktığında titriyo ve halsiz duruyo uçamıyor. Göz kapağındaki kızarıklık da gitmedi. Ama nedense 5 yaşında olduğundan mı yoksa antibiyotik yüzünden mi bilmiyorum kuşumun sanki gagası ve tırnakları özellikle tırnakları çok uzamış.

Bir tane farklı veterinere daha durumunu anlattım bana kuşunuzda mantar olabilir ilgili bölgeye troysd adlı kremi sür dedi. ilgili bölgede göz yani nasıl sürücem. :) ben artık kafayı yemek üzereyim ya..  :-[

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
İki kişi daha kolay yapar biri kuşu tutacak. Kafasını da parmaklarınla sabitlemelisin.
Ucu pamuklu çubukla sürebilirsin. Geçmiş olsun.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
bi kere gözüne damla akıtırken baya kıpraşıyordu bence kremi sürmek çok zor olucak zaten gözünün içine değil de göz çevresine sür dedi. ben kafasını koparırım Allah korusun sabitleyemem sanırım. zor bir iş yapamam sanırım. neyse gene de sağol..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kuşunuzun özellikle gözünde ki kızarıklığın fotoğrafını koyarsanız mantar mı değil mi burada ki ustalar size net birşey söyler mantar değilse boşuna çile çekmeyin krem süreceğim diye.