MÜREKKEP BALIĞI KEMİĞİNİ TÜKETİYOR.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Selam Üstdlar. Abiler. bende bir tane mavi yerli cinsinde muhabbet kuşum var. erkek muhabbet kuşuma bir çok dişi kuş aldık hep sorun çıktı. aldığım petshopcuda iyi güzel kışlar yoktu . en son gene değiştirmek için gittiğim zamanda kuşlarda mantar hastalıgı vardı. en dipte bir tane albino vardı onu aldım mecbur yoksa param yanacaktı. neyse aldım kuşu kuş hasta gibiydi. bende başka bir petshopcuya gittim aldıgım albinoyu verdim. üstüne 10 tl verdim. bu resimde gördüğünüz güzel dişyi aldım. erkek kur yapıyor oda karşılık veriyor. çok hareketli . üstelik cereside kahverengine dönmek üzere . şuanda bej rengi ceresi var. mürekkep balıgı kemiğini tüketiyor. erkeğin hiç tükettiğini görmedim. eve birçokta kuş geldi hiç biri kullanmadı. şimdi sorum  şu mürekkep balığını tüketen kuşum yaknda çiftleşirmi ?
RESİMLER NET DEĞİL . MAKİNEM YOKTU.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Mürekkep balığı kemiği; kuşlarınızın kalsiyum ihtiyacını karşılamalarını sağlar.
Kuşlarınızın hastalıklara karşı direncini arttırarak metabolizmasının düzenli çalışmasını sağlar. Kuşunuzun kemik ve kas yapısı geliştirir.
Özellikle dişi kuşlar, yumurtlama zamanında mürekkep balığı kemiğini daha fazla tüketecek ve yumurta yapması için gerekli olan kalsiyumu karşılamış olacaktır.