Napıyor bu kuş

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Arkadaşlar kuşu kafesten serbest bırakınca az benim üstümde duruyor biraz sonra hemen avizeye konuyor.Sürekli ne zaman bıraksam hep aynı yer aynı avizeye konuyor pencerenin önündeki avizeye.. bekliyorum bekliyorum inmiyor kendim indiriyorum sebebi nedir nasıl yerlerde dolaşmasını sağlayabilirim teşekkürler  crying

Ha birde ballı kraker aldım çok az yiyor 3 günde 1 ısırıyor.Oyuncaklara hiç ellemiyor hatta kafesten düşürüyor.Kuşu alalı 1 hafta oldu

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
Yeni ortam yeni kafes  alışacaktır zmanla ayrıca  ballı kraker verilmesi pek  tavsiye  edilmiyor...

PePiPoLLu

Takipçi Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
Kılıç
Yavaş yavaş hocam biraz sabır. Zamanlar odanın başka yerlerinide tanıyacak ve başka yerlere de konacakdır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
aldığınız ballı krakeri çıkartın isterseniz bn size kendi yapabileceğiniz bir tarif verebilirim o krakerler zararlı kendiniz yaparsınız

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuşlar ortamdaki en yüksek yeri seçerler etrafı tanımak için.Kuş bakışı olayı yani.Zamanla ortamı benimseyince başka yerlere de merak salıp oralara gider.Siz kuşu 1 hafta 10 gün kafeste bekletmeden saldıysanız bu yaptıklarını normal karşılamak lazım.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Emre CEYHAN' Alıntı:
Kuşlar ortamdaki en yüksek yeri seçerler etrafı tanımak için.Kuş bakışı olayı yani.Zamanla ortamı benimseyince başka yerlere de merak salıp oralara gider.Siz kuşu 1 hafta 10 gün kafeste bekletmeden saldıysanız bu yaptıklarını normal karşılamak lazım.
+1

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Bu zamana kadar hep tek kuş besledim.. Yeni yeni çift beslemeye heves gösterdim. Tek beslenecek kuşlar ele alışması için yeni yeme düşmüş yavru kuşlar alınması en iyi yöntemdir. Aldığınız kuş 2 aylıktan yukarıysa ele alıştırma ve sizinle uyum sağlaması bayağı bir zaman alır.  Tabi bu zamanı kısaltmakta yine sizin elinizde. Çok ilgi ve bakım kuşunuzun size daha çabuk alışmasını sağlayacaktır. Elinizde sevdiği yiyecekleri vermek size daha kolay alışmasını sağlayabilir.

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için birde ben kuşla çok fazla ilgileniyorum çok evde dolaşmasına izin veriyorum yani dışarı çok çıkarıyorum ve elime omzuma geliyor elimden yem yiyor zararlımı çok ilgilenmem  icon_think

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Can AKKUZU' Alıntı:
Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için birde ben kuşla çok fazla ilgileniyorum çok evde dolaşmasına izin veriyorum yani dışarı çok çıkarıyorum ve elime omzuma geliyor elimden yem yiyor zararlımı çok ilgilenmem  icon_think
tek besleyecekseniz bir zararı yok lakin ılerde çift yapmayı düşünüyorsanız çok asırı alıştırmayın kendinize

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Ne için ballı kraker vermemeli ...?
çünkü o ballı krakerler yapılırken hayvan atıkları kullanılıyor kendiniz de yapabilirsiniz
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta
sonra bu karışım şekil verilebilecek hale gelene kadar içine muhabbet kuşu yemi katın 180derecede fırına atın sertleşince çıkarın soğuduğunda hayvanlara verilebilir en azından temiz olduğunu bilirsiniz  bye_happy ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kendini güvende hissettiği yere konmak istiyor. Zamanla alıştıkça evin diğer yerlerinide gezmek isteyecektir