NASSI YAAA???

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Hagen kafeste 5 muhabbetim var 2 si erkek 3 ü dişi. Şimdi baktım da dişi kuşumun bi tanesi(daha önce hiç yumurtlamadı) nefes nefese, popo tüylerini de kabartmış poposunu açıp kapatıyor seri bi şekilde... Öpüşüp koklaştığı bi erkek vardı ama çiftleşme gözlemlemedim ve de daha önce diğer dişimin yumurtlama öncesindeki gibi kemirmeye eğilim, kalamar kemiğini anında bitirme gibi şeyleri de olmadı. ve yuvalık da takılı değil.

Boş yumurta atacak galiba poposu da şiş gibi kontrol ettim de. Şimdi ışığı kapadım loş ışık var kendi haline bi bıraktım şimdi daha sakin gibi.......

Video:
<embed src="http://img713.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pzbriwykhunttinoyzvnuje" width="1280" height="740" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"/>

<a href="http://www.imageshack.us/">[Upload your own video]</a>

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Hava biraz ilisin oglen veterinere goturucem... Bu her neyse Insallah fistigima bi zarar gelmez.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
popoyu elinizle yoklayın yumurta varmı?
eğer varsa ya yumurtlucak, yada yumurta sıkışması olmuş.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yumurta sıkışması olduğunu sanmıyorum çünkü hiç olmadığı kadar hareketli ve neşeli tövbe tövbe yaaa hiç anlamadım bu işi. Yumurta var gibi geldi bana ama bilmiyorum.

Yumurta sıkışması yaşayan kuş böyle mi olur?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
aynı durum benimde başıma gelmişti şayet çiftleştiklerini gördüyseniz ve uzun bir süredirde yumurtlamıyorsa 1,5 ay)
iki durum vardır
1- yumurta tıkanması bu elle anlaşılacak bir durum
2- Dişi çiftleşme durumda enfeksiyon kapmış olabiliyor. ve iltihap oluyor (başıma gelen)
tedavi ilaç yoluyla yapıldı gereken ilaçlar bende mevcut hala. yinede veterinere götürmek istiyorsanız. bunun için 1. etapda eylül veteriner var. Ordaki bayan arkadaştan bu konuyla ilgili tedaviyi alabilirsiniz.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yuvalık takın, kuş yumurtlayacak, sabah erkenden çiftleşmiş olabilirler...

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
ne kadar zamandır böyle olduğu önemli,yuvalık takın bence daha sakin bir ortamda beklemiş olur yumurtlarsa sorun yok ancak bir gün daha böyle durursa sorun var demektir müdahale şart olur

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Soner DURMUŞ' Alıntı:
aynı durum benimde başıma gelmişti şayet çiftleştiklerini gördüyseniz ve uzun bir süredirde yumurtlamıyorsa 1,5 ay)
iki durum vardır
1- yumurta tıkanması bu elle anlaşılacak bir durum
2- Dişi çiftleşme durumda enfeksiyon kapmış olabiliyor. ve iltihap oluyor (başıma gelen)
tedavi ilaç yoluyla yapıldı gereken ilaçlar bende mevcut hala. yinede veterinere götürmek istiyorsanız. bunun için 1. etapda eylül veteriner var. Ordaki bayan arkadaştan bu konuyla ilgili tedaviyi alabilirsiniz.
Çiftleştiklerini hiç görmedim ve benim odamdalar genelde her şeylerine şahit oluyorum. Sadece erkeklerden birisiyle öpüşüp yemleşip kaşıyolardı birbirlerini. Erkek üstüne çıkmaya hiç çalışmadı. Ama aynı erkek eski eşinin üstüne diğer kuşların arasında çıkmaya çalışmıştı ama onları sık sk gördüm o şekilde.

Bugün ben de 3. etaptaki pet planete Erdal Bey e götürdüm kontrol etti elle evet bir şey var ama ne dedi röntgen çekildi. 1 tane minnnacık eciş bücüş bir şey var.
Kistleşme de olabilir ama bana kızgınlıktan dolayı oluşmuş daha doğrusu tam oluşamamış boş bir yumurta gibi geldi dedi. Ben tıkanmadan korktuğumu söyledim o da normal muhabbet kuşu yumurtasından bile küçük böyle bir şeyi çok rahat çıkaracağını zaten ne çok genç ne yaşlı olduğu için zorlanmayacağını söyledi ama... bilmiyorum tabi.

2 açıdan da çekildi filmi. O minik şeyin oluştuğu  yerde bazen dişilerde kalsiyum birikmesi olabiliyormuş.

Yarın bir de eylül hanıma götüreyim böyle devam ederse...

Peki Eylül Hanım nasıl teşhis koyuyor yani iltihap gibi değil bir sertlik var çünkü.
Off bilmiyorum ya noldu böyle anlayamıyorum.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Bir de şimdi yuvalık taksam erkeği de yanında bıraksam bu defa gerçekten çiftleşirlerse?
Dişiyi başka bi kafese koyuyorum ama durmuyor kendi kafesine gitmek istiyor. Diğer hepsini erkek de dahil yanından alsam ve bu durduğu kafese yuvalık taksam nasıl bir faydası olucak?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Gökhan ASLAN' Alıntı:
ne kadar zamandır böyle olduğu önemli,yuvalık takın bence daha sakin bir ortamda beklemiş olur yumurtlarsa sorun yok ancak bir gün daha böyle durursa sorun var demektir müdahale şart olur
Dün geceden beri böyle... 24 saat olmadı henüz.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
yuvalık olmasa bile yumurtlayacak kuş illaki kafesin tabanına da olsa yumurtlar. Eylül hanım kontrolünü yaparken bölgeyi özel bir jel sürüp parmakla kontrol ediyor.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Peki tıkanma varsa eylül hanım çıkarabiliyor mu yumurtayı?
Şu an hemen götüreyim eğer öyleyse

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Konuyu açıp öylece bırakmayım dedim.
Soner Bey sağolsun Derya Hanım a götürdüm iyice muayene etti. İçindekinin yumurta olması ihtimaline karşı yumurtayı eritecek bir ilacı lağman yaptı ben de 1 hafta boyunca yarım cc evde yapıcam lağmanı Fıstık a. Bir de kist olmuş olmasına karşı kisti eritecek bir ilaç verdi sabahları onu katıcam suyuna. Akşamları da suyuna baytril(iltihaplanmış olma ihtimaline karşı.)

En yüksek ihtimalin şekilsiz boş yumurta oluşumu olduğunu söyledi. Röntgen cd sine bakamadılar bilgisayarları bozuk olduğu için. pzts günü gidip hem cd yi alıcam hem de yorumunu...

Hem Soner Bey den hem Derya Hanımdan Allah binlerce kez razı olsun... Kuşumu iyi tanımasaydım, her gün en kötü gözümle iyice iyiler mi diye inceliyor olmasam geç farkedilirdi... Kuşlarımızı iyi tanımak, ilgilenebileceğimiz ve gözlemleyebileceğimiz kadar kuş edinmek çok önemli...

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Kuşun büyük bir ihtimalle yumrtlayacak, bence kuşu kafesinden hiç ayirma ve kafese hemen bir yuvalik tak.o veterinerden aldığın ilacı şimdilik verme.senin görmediğin bir zamanda çiftleşmiş olabilir.muhabbet kuslari kanarya gibi boş yumurta yapma olasılıkları cok düşüktür.resimde gördüğüm kadariyla sağlıklı,yumurtlamak üzere olan bit disin var.hayvanı urkutmez ve yuvayi takarsan çok güzel yavru alabilirsin.eline fazla alma yoksa yumurta kuşun kicinda kırılırsa hayvan ölebilir..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Rica ederim Gokcen hanim naptim sadece ne yapmaniz gerektiğini hatırlattım. Hayvanlarinda yaşam hakkını unutmamak gerek.  Hayatlarını riske atacak kararlar vermemek lazim. Illaha yumurtlayacaktir deyipde geri dönüşü olmayacak hatalara yol acmamis oluruz. Siz doğru olanı yaptınız Derya hanıma götürerek.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Dün akşam poposundan özel bir uçla enjekte ettiğimiz ilaç bir önceki günle aynı şekilde uygulamamıza rağmen fıstığımın boğazına kaçtı ve 1 saat içinde ellerimde can verdi ne yazık ki hiç bir şey yapamadım.
İyiye gidiyordu yem yemeye başlamıştı canlanmıştı iyice... Genzine kaçabileceği konusunda hiç bir fikrim yoktu veteriner nasıl uyguladıysa biz de öyle yaptık ama bilmiyorum...
Çok kötüyüm, şimdiden onu çok ama çok özledim... ellerimden uçup gitti iyiye giderken hem de... Hiç aklıma gelmeyecek bir şey oldu nasıl olur nasıl olur demekten çıldırıcam.
O kadar severdim ki o kadar bağlanmışım ki tüm kuşlarıma ağlamadan duramıyorum.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Dün akşam poposundan özel bir uçla enjekte ettiğimiz ilaç bir önceki günle aynı şekilde uygulamamıza rağmen fıstığımın boğazına kaçtı ve 1 saat içinde ellerimde can verdi ne yazık ki hiç bir şey yapamadım.
İyiye gidiyordu yem yemeye başlamıştı canlanmıştı iyice... Genzine kaçabileceği konusunda hiç bir fikrim yoktu veteriner nasıl uyguladıysa biz de öyle yaptık ama bilmiyorum...
Çok kötüyüm, şimdiden onu çok ama çok özledim... ellerimden uçup gitti iyiye giderken hem de... Hiç aklıma gelmeyecek bir şey oldu nasıl olur nasıl olur demekten çıldırıcam.
O kadar severdim ki o kadar bağlanmışım ki tüm kuşlarıma ağlamadan duramıyorum.
anlattıklarınızı okuyunca bende üzüldüm ama kendinizi üzmeyin.takdiri ilahi buymuş demek gerekiyor.siz elinizden geleni yapmışsınız.
kıçından enjekte ettiginiz ilaç nasıl bogazına kaçtı onu anlamadım.sizi tekrar üzmek istemiyorum ama keşke hayvana karışmasaydınız.resimde gayet saglıklı duruyordu.muhabbet kuşları çok hasssas hayvanlar.üzerine gidildimi en saglam kuş bir anda hasta olabiliyor.bundan sonra daha tecrübeli olursunuz.