Ahmet arkadaşımız belliki siz üreticileri ve forumun kullanıcısı arkadaşlardan faydalı bişeyler öğrenebilmek için bi ricada bulunmuş, arkadaşa gereksiz gibi bi cümlenin kullanılmasını eshefle kınıyorum.
Ben muhabbet kuşu üreticisi değilim. Evimde beliyorum. stresten gerginlikten uzaklaşmak için.
Gençliğimde 3-4 çift kanarya besler gereğinde yavru alır. eşe dosta dağıtırdım. ama hiç bir zaman para ile satmadım. Yardımlaşmanın ne olduğunu iyi bilirim..
Sevgili Ahmet kardeşim, muhabbet kuşları hakkında 2 aydır araştırmalar yapıyorum. bu süre içerisinde öğrendiğim bilgileri aktarmaya çalışayım.
Muhabbet kuşunuzu konuşturmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
kendime göre kriterlendirdim. araştırmalarım sonucunda.
1- Kuşunuz öncelikle yem kırmaya yeni başlamış bir kuş olmalı. (yani 30-40 günlük civarında) eğer yem kırmaya alışmamış bir kuş alır mama ile kendiniz besleyebilirseniz. ve yem kırmayı bu aşamada öğrenirse. bu kuşun insanlara karşı daha dost daha cana yakın olmasından kaynaklı konuşmaları taklit etmesi daha yüksek ihtimal dahilinde.
2- konuşturmak istediğiniz kuş erkek olması tercih nedenidir. Nedeninide şöyle açıklayayım. internette hep erkek olmalı demişler ama neden erkek olması gerektiğini hiç kimse açılmamamış. benim şahsi kanaatime göre. (kanarya tecrübelerimden dolayı yorumluyorum) erkek kuşların dişileri tavlamak için güzel sesler çıkartmalarından kaynaklı. Erkek kuşlar dişi kuşlara nazaran daha ötücü kuşlardır. ve kur olayını erkekler yaparlar. Çevresinde başka kuş olmayan ve sadece insanlarla temas halinde olan bir erkek kuş. zamanla insanlardan duydukları kelimeleri taklit ederler. buna konuşma dememek gerekir. taklittir. onlara görede ötüştür. Kuşlar kızgınlık dönemlerinde daha fazla öterler. neden çünkü kur yapacaklar. Erkek olmasının sebebi bana göre bu. farklı yorumu olan arkadaşlar varsa öğrenmek isterim.
3- İlgi ve sabır.
4- Genel kabul görmüş ve denenmiş yöntemleri uygulamak diyebiliriz.
Şöyle yapın böyle yapın diyemiyorum. nette zaten bu hususta yüzlerce binlerce makale mevcut. ama hepsi birbirinin aynısı zaten.
Kuşunuzun gençliğe ve ergenliğe geçiş dönemlerinden sonra yani artık kur yapmaya başlaması gerektiği zamanlarda konuşmaya başlayacağını umuyorum. Buda sanırım 4. aydan sonra olacaktır...
Konuya daha iyi vakıf olan arkadaşlar mutlaka vardır. Onların görüşlerinide dinlemekte fayda var.
sağlıcakla kalın.