Ne olabilir kanarya ve muhabbet dışında...

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
selamlar  benim yeni düzenlemekte olduğum içinde muhabbet ve kanarya beslediğim kümeste kuşlar yem yediklerinde ister istemez yere bir kısım yem dökülmekte ve bende onları süpürüp çöpe atıyorum yani kabuklarla yere düşen yemlerde beraber çöpe gidiyor kanarya ve muhabbet kuşunun beslendiği bir kümeste bu yere düşen yemlerle beslenebilecek ne beslenebilir başka aklıma bir kaç bıldırcın alıp kümese bırakasım geliyor yere düşen yemlerle beslensinler hem ziyan olmamış olur hem etlenince bıldırcınları yerim yada yumurtalarından faydalanırım diye yada bir takım güvercin alıp kümese bırakasım geliyor bu yere düşen yemler ziyan olmasın diye ondan dolayı sizlerede danışmak istedim muhabbet kanarya ve bıldırcın hepsi bir salmada olurmu yada kuşlar salmada bıldırcın salma dışında kümeste vsss nasıl olabilir bunlar bir arada yaşayabilirlermi yada kanarya muhabbet güvercin vsss bir arada yaşarlarsa bir birlerine zarar verirlermi? yere düşen yemlerin israf olmaması için kümeste kanarya ve muhabbetin yanında başka ne beslenebilir?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bıldırcın olabilir hemde hamam böcekleri falan varsa onlarıda yerler

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence muhabbet kuşu kümesine söylediğiniz hiçbir kuş katılamaz. Hele de üretim yapılıyorsa. Çünkü bahsettiğimiz türler muhabbet kuşlarına karşı cüsselerinin avantajıyla bir otorite oluştururlar ve bu muhabbet kuşlarını strese sokar. Stres de üremenin en baş düşmanıdır. Yani bence kesinlikle olacak bir şey değil. Yemleri süpürdükten sonra ayrı bir kafese bıldırcınlara verebilirsiniz ama aynı kafes
üretim kalitesini düşürür ve hastalıkları ve pislikten dolayı oluşacak kokuları arttırır.