NE VERİRSEN ELİNLE O GELİR SENİNLE KUŞLARIMIN GÜNLÜK MENÜSÜ

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Katılım
1 Şub 2012
Mesajlar
325
Konum
izmir
Adı
ali
Soyadı
ünal
Selam arkadaşlar günlük kuşlarıma verdiğim mamayı sizlerle paylaşmak istedim....onlara herşey feda.... ;D BELKİ BU DELİMİ DİYECEKSİNİZ AMA EWET HERGÜN ÜŞENMEDEN BUNLARIN KARIŞIMINI KUŞLARIMA YİDİRİYORUM...



KARIŞIMIM:15KAŞIK HAZIR MAMA 250gr çimlendirilmiş BUĞDAY,1 tahta yemek kaşığı KEÇİBOYNUZU tozu,1kaşık REZENE,1kaşık TARÇIN,1kaşık KARAÜZÜM çekirdeği,1kaşık KEKİK,1kaşık NANE,3veya4 kaşık RUŞEYM,3kaşık MISIR İRMİĞİ,3kaşık SOYA UNU,2kaşıkHAŞHAŞ,2 kaşık SUSAM,yarım kaşık BİRA MAYASI,2adet PROPOLİS kapsül şeklinde içindeki tozu boşaltıyorum,2 adet İMUNEKS kapsül şeklinde,2 ADET SPİRULİNA havanda ezip toz halinde ekliyorum,6 adet YUMURTA 1gün haşlayarak 1 gün 1çorba kaşığı zeytin yağında omlet yaparak ekliyorum,boyuna göre1 veya2adet HAVUÇ, haftada 1 kere havuç yerine 1 ADET KEREVİZ rendeliyorum,,,ve çok iştahlı yiyolar maşallah...
SPİRULİNA:Bilimsel çevrelerce son yıllarda keşfedilen en şifalı bitkilerden biri olarak kabul edilen spirulina yosun  türüdür. İçeriğindeki besin miktarının çok çeşitli olması ve protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır.Vücudu iyi beslediği için vücut direncini artırır ve enerji seviyesini olumlu etkiler.
Düzenli kullanımlarda vücut genel dayanıklılığını ve bağışıklık sistemini güçlendir
PROPOLİS:propolis, yaraların iyileşmesinde hücre yenileyici olarak, verem, ülser, romatizma, egzama, bazı dermatolojik hastalıklara, mantar hastalıklarına, ağız ve diş hastalıklarına iyi gelir
İMUNEKS:Beta glukan ekmek mayasından (Saccharomyces cerevisiae) elde edilen bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir maddedir. infeksiyonlara karşı savunmadan sorumlu makrofaj, granülosit ve monosit gibi beyaz kan hücrelerini aktive eder ve vücutta hasarlı dokuların iyileşmesine destek olur. Antioksidan özelliği vardır
RUŞEYM:Ruşeym her bir ton buğdayın işlenmesinden bir kilogram elde edilen ve E vitamini ve mineral bakımından zengin olan bir besindir. Ruşeym, demir ve lif içeriği ile tokluk hissi verir, formda kalmayı ve kolayca kilo vermeyi sağlar. Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarına olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. REZENE:-Rezene sadece bedenin değil ruhun da beslenmesine yardımcı oluyor. Teskin edici etkisiyle, sinirleri yatıştırıp, mutlu kılıyor
MISIR İRMİĞİ:irmik besin değeri yüksek olan bir yiyecektir.%73oranında karbonhidrat içerir.100gr irmik içinde yaklaşık360kcal enerji vardır.
SOYA UNU:BESİN DEĞERLERİ
100 gr. çiğ (pişirilmemiş) soya fasulyesinin içerdiği besin değerleri şunlardır: 141 kalori: 14 gr. protein; 10,1 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 17,3 gr. yağ (bunun %84′ü doymamış yağlardır); 1.4 gr. lif: 191 mgr. fosfor; 83 mgr. kalsiyum: 3 mgr. demir: 510 mgr. potasyum; 0,9 mgr. çinko; 660 IU A vitamini; 0,31 mgr. B1 vitamini; 0,13 mgr. B2 vitamini; 1,2 mgr. B3 vitamini: 54 mcgr. folik asit: 17 mgr. C vitamini ve 1,1 mgr. E vitamini.
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda sayılan çok önemli besin değerlerini yanı sıra;
o Soya kalbimizin dostudur, kalp hastalıklarıyla baş etmemize yardımcı olur: Yapılan araştırmalarda, günlük diyete soya katıldığında, birkaç hafta içinde kolesterol düzeyinin düştüğü gözlemlenmiştir. Bunun nedeni, soyanın içerdiği doymamış yağlar, linoleik asitler, omega 3 yağ asitleri ve yüksek orandaki liflerdir.
o Soya yüksek tansiyonu düşürür: Bunun nedeni, yüksek oranda potasyum, kalsiyum ve demir içermesidir.
o İçerdiği kolay çözülen ve çözülmeyen yüksek orandaki lifleriyle kabızlığı ve diğer kalınbağırsak rahatsızlıklarını geçirir.
o Soya kan şekeri düzene sokar: Bu bakımdan şeker hastaları için değerli bir besindir
KARA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ:Kara üzüm çekirdeğinden elde edilir. Üzüm çekirdeği hülasası flavonoid denilen vitamin benzeri grubun içine girer; oligomerik protoantosiyanidin kompleksleri içerir. Üzüm çekirdeğinin temel görevi antioksidan olmasıdır. Vücudu, kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur. Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok tanınmış antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha üstündür.
Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Üzüm çekirdeği damar yozlaşmasını önler ve damarlarınızı sağlamlaştırır. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirir. Diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır. Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemlidir. Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de minimale indirir.
KEKİK:Şifalı bir bitki olan kekik; kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak da kullanılır. Kekik akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar için çok faydalar sağlamaktadır.
Kekiğin içeriğindeki önemli etken maddesi olan eterli uçucu yağlar kana karışıp, bronşiyal kasları etkileyerek, krampları çözebilir.
Kekik aynı zamanda bu bölgelerdeki bakteri oluşumunu engellemektedir
NANE:iştah açar,sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir.
HAŞHAŞ:Ağrı,sancı ve ishali kesmekte bire bir kullanılan bir bitkidir.
KEÇİ BOYNUZU:Kolesterolü düşürür.
Cinsel gücü artırır. (afrodizyaktır) Viagra'dan üstün ve kalıcı etkileri vardır.
Nefes darlığına, astım ve bronşite iyi gelir, öksürüğü önler
Kalp damarlarını açar, kalbi rahatlatır.
Vücuda kuvvet ve enerji verir.
Yüksek miktarda fosfor, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik ve zeka gelişiminde önemli rol oynar
Karaciğeri takviye eder, sarılığı geçirir
İçerdiği aminoasit miktarında kayıp olmadığından kan yapıcı özelliği çok fazladır.
Hafıza ve dikkati güçlendirir, zihni açar
Sinirleri gevşeterek stressi önler
TARÇIN:TARÇIN SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcak­lığını yükseltir. Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir. HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR: Mide ve ba’rsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırırVE KUŞLARIN PİSLİĞİNDEKİ KÖTÜ KOKUYU ENGELLİYOR
BİRA MAYASI:Hazımsızlık vebağırsak sorunlarını gidermekte faydalıdır.bağırsaklarda çürüyen besinlerin oluşturduğu zehirli besin maddelerini zararsız hale getirir.
BUĞDAY:benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kabız olmayı önler. Çimlendirilmiş buğday tanesi zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir.
SUSAM: Yağı, safra taşlarının düşürülmesinde faydalıdır. Karaciğer hastalıklarında kullanılır. Kabızlığı giderir. Cinsel gücü artırır. Karın ağrısını giderir. Nefes darlığı ve bronşitte faydalıdır.
 

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Katılım
28 Ocak 2011
Mesajlar
416
Konum
izmir
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
maşallah allah emeğinizin karşılığını almayı nasip etsin
 

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Katılım
1 Şub 2012
Mesajlar
325
Konum
izmir
Adı
ali
Soyadı
ünal
SELAHATTİN ABİ BU MENÜYÜ SİZİN GİBİ USTA BİR ABİMİN ÖNERİSİ İLE UYGULUYORUM KENDİMDE BİRKAÇ EKLEME YAPARAK TABİKİ  İNAN KUŞLARDA ÇOK ARTILAR GÖSTERİYOR BİLİRSİN BUNLAR AKILLI KUŞLAR ZARARLI OLSA ZATEN YEMEZLER...
 

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
10 numara bir mama eline ve paylaşımına sağlık ali. Herşey formda mevcut  üretim yapmak için sadece iyi damızlıklar alınması ve sabır gerekiyor.
 

gozturk

Uzman Üyemiz
Katılım
23 Kas 2010
Mesajlar
430
Konum
Ankara
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Eliniz sağlık.Harika bir mama.Peki daha önce bu mamayı tatmamış kuşlara yedirmekte zorlanmıyor musunuz?
 

onurozmat

Üyemiz
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
90
Konum
istanbul
Adı
Onur
Soyadı
ÖZMAT
Emeğinize sağlık. Eklediğiniz fotografta PAKMAMA kullandıgınızı goruyorum bende Pakmama aldım bu mamaya yumurta ve havuc rendeleyerek veriyorum yaklaşık 1 aydır her sabah verip aksam oldugunda mamaları oldugu gibi geri alıyorum benim için bir avsiyeniz varmıdır ?
 

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Katılım
1 Şub 2012
Mesajlar
325
Konum
izmir
Adı
ali
Soyadı
ünal
Onur bey cede mama bulamadığım için mecburi pak mama aldım gerçi benim verdigim karışımın yanında mamanın pek fonksiyonu olmaz ama çeşit olsun..kuşlar bu mamayı yedikten sonra resmen kuduruyor İnan daha ilk yumurtalarını yapan kuşlarımın cogunun altında(MAŞALLAH )7 ser yumurta var bakalım kacartenesini yasatabilcekler bekleyip gorecez saygılar