Ne Yapmam Lazım !

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Herkese günaydın arkadaşlar.Birkaç sorum olacak...
1.Dİşi kuşum kızgın durumda yuvalıgı takalı 1 hafta oldu ama ilgilenmiyor bile.Dişi kuşun yuvalıkla ilgilenmesi için ne yapmam lazım ?
2.Erkek kuşum hala kızışmadı kızışması için ne yapmam lazım?
Not:Kuşlarıma her gün yumurta maması veriyorum.Sularında avisol vitamin kullanıyorum.Kalamar kabuğu,mineral blok,bal,nijer,kuş kumu herbiri ayrı ayrı kafeste mevcut fakat yinede erkek kuşta kızışma göstergesi yok  ahaaa

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
Dişi  kuşun ne kadar kızgın olursa olsun erkek basmadıktan sonra bir anlam ifade etmez yumurtalar boş çıkar...
Dişi cepte kabul et sen erkek için uğraş...

O kullanmış olduğun yemleri belirli oranda karıştır öyle ver ama hergün de verme kuşlarınla günlük bir kez bir araya gel kendi hallerine kalsınlar...

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
peki dişi kuş yuvalıkla hiç ilgilenmiyor yuvalığa ilgisini nasıl çekebilirim  :(

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
öncelikle fotograf paylaşmanızı rica ederim kuşların durumlarına bi bakalım. birde dişi kuş hazır olduğu zaman mutlaka yuva hazırlığına başlar ve çiftleşmeye izin verir ama dişi kuşun hazır olması içinde sabırla beklemekten başka yapacak birşey yok :( siz yem su bakımlarını yapın fazla nijer vermeyin yağlandırırsınız kolay gelsin... 

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
* Dişi kuşu ne zaman aldın ve ne zamandır aynı kafesinde aynı yerde?
* Erkek ile dişinin yaşları birbirine yakın mı?

Erkek kızgın değil ise dişi yuvaya neden alışsın ki genelde yuvaya ilk girme olayı çiftleşmek için olur. Yuvalıkta çiftleşirler genelde bunun için senin erkek kuşu önce dişi ile eş tutmalı veya erkekği kafesten al başka kafese kızıştırıcı ve kanarya yemi karışımı ver erkek de kızışsın  ama dikkat et yağlanma da yapabilir.. kafesin büyük olursa daha iyi olur yemlik ve tünekleri uzak olsun birbirine
sonra bir kafese koy hemen yuvalık takma eş tutmadıylarsa yuvalığa gerek yok

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Özgür GÖRPÜZ' Alıntı:
* Dişi kuşu ne zaman aldın ve ne zamandır aynı kafesinde aynı yerde?
* Erkek ile dişinin yaşları birbirine yakın mı?

Erkek kızgın değil ise dişi yuvaya neden alışsın ki genelde yuvaya ilk girme olayı çiftleşmek için olur. Yuvalıkta çiftleşirler genelde bunun için senin erkek kuşu önce dişi ile eş tutmalı veya erkekği kafesten al başka kafese kızıştırıcı ve kanarya yemi karışımı ver erkek de kızışsın  ama dikkat et yağlanma da yapabilir.. kafesin büyük olursa daha iyi olur yemlik ve tünekleri uzak olsun birbirine
sonra bir kafese koy hemen yuvalık takma eş tutmadıylarsa yuvalığa gerek yok

dişi kuş tam 1 yaşında.ben 1 aylıkken aldım..
erkek kuş ise şu an 7 aylık..
benim sorunum dişiyle değil dişi kuşum zaten kızgın fakat yuvalıkla ilgilenmiyor sadece.sorun erkek kuşta kızgın diil ve dişiye göre daha pasif.2 adet kafesım vardı sonra cıfthane aldım once erkegı sonra da dişi kuşu 5 gun sonra koydum..bazen anlasıyolar bırbırını kasıma yem kusma oluyor fakat erkek kus hazır değil.
Elimde 60x40x40lık çifthane var kafes duzenını gosteren konu veya fotograf ekleyebılır mısınız bulamadım

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
bu arada benim yuvalığımın içinde talaş yok.Koymasam olur mu yani tamamen boş kalsa sorun olmaz sanırım  icon_think

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
Uğur BABA' Alıntı:
dişi kuş tam 1 yaşında.ben 1 aylıkken aldım..
erkek kuş ise şu an 7 aylık..
benim sorunum dişiyle değil dişi kuşum zaten kızgın fakat yuvalıkla ilgilenmiyor sadece.sorun erkek kuşta kızgın diil ve dişiye göre daha pasif.2 adet kafesım vardı sonra cıfthane aldım once erkegı sonra da dişi kuşu 5 gun sonra koydum..bazen anlasıyolar bırbırını kasıma yem kusma oluyor fakat erkek kus hazır değil.
Elimde 60x40x40lık çifthane var kafes duzenını gosteren konu veya fotograf ekleyebılır mısınız bulamadım
Erkek kuşların üreme yaşları genelde 8-9 aylıkken başlıyor... Henüz üreme için olgunlaşmamış olabilir.
Yuvalıkla ilgilenmiyor diyorsun arkadaşım örnek vererek izah edeyim...
Mesela hamile olmayan bir bayan hiç bebek elbiseleri olan bir dükkana girer mi? Girmez neden girsinki bebeği yok çünkü...
İşte dişi kuşta böyle yumurtlamayacaksa neden girsin onu oraya bağlayan çeken birşeyler olmalı ki girsin...

REsim bulamadım ama kendim çizdim;

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Özgür GÖRPÜZ' Alıntı:
Erkek kuşların üreme yaşları genelde 8-9 aylıkken başlıyor... Henüz üreme için olgunlaşmamış olabilir.
Yuvalıkla ilgilenmiyor diyorsun arkadaşım örnek vererek izah edeyim...
Mesela hamile olmayan bir bayan hiç bebek elbiseleri olan bir dükkana girer mi? Girmez neden girsinki bebeği yok çünkü...
İşte dişi kuşta böyle yumurtlamayacaksa neden girsin onu oraya bağlayan çeken birşeyler olmalı ki girsin...

REsim bulamadım ama kendim çizdim;

Emeğiniz için teşekkürler..Fakat dişi kuşun yuvalığa girmesi için illa ki çiftleşmesi mi lazım.Yani çiftleşmeye hazırlık olarak yuvalığa giriyor yuvalığı kemiriyor olması gerekmez mi ?

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
iyi de arkadaşım senin erkek kuşun dişi ile ilgilenmezse çiftleşmiş olamazlar ve çiftleşmiş olamazlar ise de dişinin yuvalığa girip hazırlık yapmasına gerek yok...

Erkeği ya değiştir yada mama vb. yemleri belirli periyotlarda ver....

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
çifthaneyi böldüm erkek kuşa düzenli mama nijer gibi takviyeler yapıyorum.dişi kuşun olduğu tarafta yuvalık halen duruyor.önceki mesajdada belirttiğim gibi yuvalığa talaş koymalı mıyım yoksa boş mu kalsın ne önerirsiniz ?

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Çiftleşmeden önce mi talaş koymalıyım yoksa çiftleştikden sonra mı  icon_think

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Özgür GÖRPÜZ' Alıntı:
iyi de arkadaşım senin erkek kuşun dişi ile ilgilenmezse çiftleşmiş olamazlar ve çiftleşmiş olamazlar ise de dişinin yuvalığa girip hazırlık yapmasına gerek yok...

Erkeği ya değiştir yada mama vb. yemleri belirli periyotlarda ver....
Erkek kuşum dişiyle ilgilenmeye başladı.Ama dişi kızgın olmasına ragmen erkek kuşu yanına yanaştırmıyor bile  icon_think

mechul35

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
çapaş
kardes acele etme kusların es olmamıs bellıkı once bı es olsunlar bırbırlerıyle bı ılgılensınler bunun ıcınde kızıstırıcı yemler var onlardan verebılırsın onun harıcınde ekstra hergun mamadır bılmem nedır kusta yağlanma yapar zamana bırak zamanla bırbırlerınede alısırlar yavruda verırler ben 3 ay bekledım ılk defasında tık yoktu umudu kestıydım soradan alıstılar bırbırlerıne  sısmdı 15 yumurta var salmada bırde arkadaslarınd edığı gıbı cok rahatsız etmeyeceksın yavru alcaksan gunde bır dea ugrayıp bakımlarını yapcan okadar nekadar az ılgılenırsen okadar ıyı onlar ıcın  yavru veren bır kus hıcbır zaman evcıllesmez evcıl kusda yavru vermez unutma

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
yorumlarınız için teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım