NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Gökhan Peker

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
PEKER
Değerli Forum üyeleri. 5 Aydan beri eş tutturamadığım kuşlarımdan dişi olanını son kez 2 hafta önce değiştirdim. Dişi hiç görmediğim hareketlerde bulunuyor. Yuvaya girip girip çıkıyor. En fazla 5 dk yuvanın içinde kalıyor. Son iki gündür ise yuvanın ağzında bekliyor. Dün gözlemledim. Tamı tamına 2,5 saat yuvanın girişinde kaldı. Erkekte yuvanın ağzına gelip birbirlerini kaşıyıyorlar. Erkek tüneğe çıktığında ise dişi yuvanın içine girip tekrar yuvanın ağzına geliyor. bu hareketi arka arkaya ve defalarca tekrarlıyor. Ben erkeği yuvaya çağırıyor diye düşündüm. Sizce Dişi kuş ne yapmaya çalışıyor. Ayrıca dişi kuş yuvanın içini kazıyor günde 5-10 dk . Her gün yuvanın dışında alt kısmında toz buluyorum. Bu iyiye işaret mi?

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Yumurtlayacak Gökhan bey hazırlık yapıyor.

Gökhan Peker

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
PEKER
İnşallah dediğiniz gibidir pray Yavru almayı çok istiyorum. Ancak çiftleştiklerini hiç görmedim. Umarım yavrular en kısa zamanda gelir

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Yumurtlama hazırlıkları ama siz fazla rahatsız etmeyin sadece yem su degiştirmeye gidin yanlarına onlar halleder gerisini

Gökhan Peker

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
PEKER
Anladım Ozan bey. Ancak kuşlar oturma odasında. Uzun zamandır aynı yerde duruyorlar. Yani devamlı kullandığımız oturduğumuz yerdeler.Bizden rahatsız olurlar mı?  Kuşları sadece dediğiniz gibi yem ve su değiştirirken bir de 2-3 güne bir mama verirken rahatsız ediyorum. Onun haricinde haftada 1-2 defa da temizlik için odadan çıkarıyorum. Bunların bir etkisi olur mu? Ve son olarak kuşları kullanmadığımız bir odaya götürüyüm mü yoksa aynı yerde mi kalsınlar. Cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.

Gökhan Peker

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
PEKER
Anladım tül yarıya kadar çekili zaten. O zaman sadece sabırla beklemek kalıyor. Son sorum dişinin yumurtlaması için cere renginin illa ki kahverengi olması gerekiyor mu? Cevaplar için tekrardan teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Yumurtlama hazırlıkları ama siz fazla rahatsız etmeyin sadece yem su degiştirmeye gidin yanlarına onlar halleder gerisini
Yalnız bunu yapan her kuş 2 gün sonra yumurtlar diye bir şey yok. Yumurta hazırlığı 2-3 ay dan daha fazla bile sürebilir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
kuslarin ustlerini bide ort rahat olurlar daha cok
yok abi öyle bir şey yok işte alıştığı zaman üstüne örtü örtmek gereksiz. bulundukları yer sakinse bir sorun zaten olmaz